Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av kjpil
 - 2009-04-17 23:15
Ny LCHF VS lågfettstudie på typ 2 diabetiker. 1 års intervention där högfettgruppen fick instruktioner om att äta Atkins, likt Chaistudien. Som i flera studier gick Atkins ner lite mer i vikt första 3 månaderna. Efter ett år var det ingen skillnad i vikt mellan grupperna. Liksom alla andra dietstudier lyckades ingen av grupperna hålla sig till dieten. Lågkolhydrat fick en signifikant ökning av HDL jämfört med lågfett. För övrigt var det inga nämnvärda skillnader. Notera att det är ett av LCHF starkaste påståenden att diabeteskontrollen skulle bli mycket bättre.

Citeraa low-carbohydrate compared to a low-fat diet had similar effects on weight and A1c following one year.


Comparative Study of a One Year Dietary Intervention of a Low-Carbohydrate to a Low-Fat Diet on Weight and Glycemic Control in Type 2 Diabetes. Diabetes Care. 2009 Apr 14. [Epub ahead of print]
Skrivet av Andreas
 - 2009-03-20 08:07
Annika Dahlqvist: "Nu gäller det att fler vågar prova att byta kost, trots vad etablissemanget säger"

¤ http://www.dalademokraten.se/Templates/pages/news.aspx?id=60514&epslanguage=sv

Ulf Bohman, Chef nutritionsavdelningen, Livsmedelsverket: "LCHF-förespråkarna bygger ofta sin argumentation dels på personliga erfarenheter, dels på en olycklig sammanblandning av generella kostråd och bantningsmetoder. ... Men även om LCHF-kost kortsiktigt kan fungera som bantningsmetod så är det ett mycket olämpligt generellt kostråd. ... LCHF-anhängarnas ensidiga fokus på kolhydrater leder fel. ... LCHF-förespråkarna bygger sina budskap på tro och inte på vetande."

¤ http://ltz.se/ledaredebatt/debatt/1.858691
¤ http://www.folket.se/folket/standard_article.php?id=244331&avdelning_1=101&avdelning_2=101
Skrivet av kjpil
 - 2009-03-19 18:52
hehe... oj sorry där gjorde jag miss helt - fel länk.

http://svtplay.se/v/1484718/gomorron_sverige/18_3_07_15?cb,a1366518,1,f,102831/pb,a1366516,1,f,102831/pl,v,,1484744/sb,p102831,1,f,102831

Tror jag är den rätta länken 5:30min in i sändningen
Skrivet av agnetasch
 - 2009-03-19 11:05
VAD är tråkigt att se? Ett program om knarkmaffian i Colombia? Har dom varit trovärdiga tidigare? ;D
Skrivet av kjpil
 - 2009-03-18 22:08
http://svtplay.se/t/102830/gomorron_sverige
Det här var tråkigt att se. Tappade ganska mycket trovärdighet på ganska kort tid.
Skrivet av kjpil
 - 2009-03-01 20:19
Det lät ju inte så farligt med en minut. Det tror jag att jag ska kunna boka in nästa vecka eller så.
Skrivet av ivanl
 - 2009-03-01 00:58
Citat från: kjpil skrivet 2009-02-24 21:35
Verkar ju bra med smör blandat med olja. Men lite overkill för lazy folk som mig.

Det tar 30 sekunder att smälta 50 gram smör i mikron och 15 sekunder att slå på en skvätt olja. Har du inte den tiden så har du nog inte tid att laga mat över huvud taget :-)
Skrivet av kjpil
 - 2009-02-28 16:31
Hehe, det är lite lustigt, fast det är bara ett inlägg iofs.

Jag försker läsa mycket av vad Guddi skriver, han verkar mycket påläst och skarp - har en hel del vettiga saker att säga i andra sammanhang med. Internetkulturen :)
Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-28 10:52
Diskussion? Det där är två personer som grälar om vem som tolkar en studie "rättast" ;D
Bara en snabb gissning från min sida, jag orkade nämligen inte läsa allt :-[

Ett inlägg var väldigt intressant o typiskt för LCHF:arnas sätt att dyrka sina förgrundsgestalter. Det är signaturen MEM som skriver:

"Denna "Guddi" Gudiol är en civilingenjör och sjukgymnast men har ingen formell utbildning i näringslära! Jag tycker han börjar ta till "brösttoner" och argumenterar stöddigt mot Doc, det tycker jag inte han egentligen har kunskaper till.Borde nog vara mera ödmjuk."

Slutsats: Enbart formellt näringsläreutbildade får svara på Doc´s inlägg ;)
Skrivet av kjpil
 - 2009-02-26 20:29
Lästips kring hur kostdoktorn sköter en diskussion med en kille som verkar bra påläst och ha granskat doktorns referens. Doktorn refererar till titeln i en studie men inte innehållet.

http://www.kostdoktorn.se/dagens-claude-marcus-2/comment-page-1#comment-103101
Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-25 12:49
Motion, dvs att man får jobba lite med att skira smör o blanda det med olja ;) ;) ;)
Skrivet av kjpil
 - 2009-02-25 12:26
Citat från: agnetasch skrivet 2009-02-25 11:52
Men varför förfasar vi oss över folk som inte vill ut o motionera när vissa är så lata att dom bara vill använda flytande margarin ;) ;) ;)


Vad tror du kommer ha störst effekt i slutändan? smör, blandningen smör olja, margarin eller motion?
Skrivet av agnetasch
 - 2009-02-25 11:52
Men varför förfasar vi oss över folk som inte vill ut o motionera när vissa är så lata att dom bara vill använda flytande margarin ;) ;) ;)
Skrivet av kjpil
 - 2009-02-24 21:35
Verkar ju bra med smör blandat med olja. Men lite overkill för lazy folk som mig.
Skrivet av ivanl
 - 2009-02-24 21:02
Citat från: kjpil skrivet 2009-02-17 01:27
Möjligt att smör smakar lite godare vid viss matlagning.. men får fin stekyta med flytande margarin, fungerar oftast bra till bak med.

Den bästa stekytan får man med skirat smör (dvs rent smörfett) blandat med olja. Hemgjort flytande "margarin" utan underliga tillsatser eller snuskiga tillverkningsmetoder. Använder hellre lite mindre smör än en kemisk fettemulsion.

Annonser

Powered by EzPortal