Grilla räkor

Startat av hobbykocken, 2008-04-25 22:33

Föregående ämne - Nästa ämne

hobbykocken

Jag och sambon gillar räkor, mycket räkor.
Allt som oftast köper vi räkor med skal och drar på dom på spett å grillar, eller ja snarare värmer dom, på grillen. Kanongott tycker vi med lite olika dipper, grönsaker och frukt till. Lite goda ostar och vin hör till också.

Men... det är dåligt med marinader..

Finns det någon här som kan ha någon kul idé att ge spetten en ny "twist" i form av marinad eller annat?

mani75

En bit ingefära, ett par vitlöksklyftor, en halv röd chili och lite plockad bladpersilja-kör det i marberedare och tillsätt olja så har du en kanonmarinad som smakar mycket och har fin färg. Passar perfekt till räkor/scampi etc. Man kan även göra en god aioli på marinaden, bara kör ett par äggulor i matberedare och tillsätt marinaden sakta, precis som du gör majonäs.
Det är lättare att laga god mat än tvärtom!

crlhrv

blanda mango chutney, spiskummin (snåla inte), hackad chili, olivolja salt och peppar och marinera gärna under ett dygn. väldigt gott att använda t.ex. scampi eller tigerräkor. när man sedan grillar eller fräser räkorna så karamelliseras chutneyn på räkorna men sötman balanseras av chilin.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

kurt

Och varför inte röka räkorna i stället. Har man bara en klotgrill eller något annat sätt att innesluta röken, så är det mycket lätt att bara smaksätta räkorna med rök.

hobbykocken

tack så mycket för alla tips, skall provas nästkommande helg =)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal