Lamm på grillen

Startat av magnus, 2011-11-02 13:32

Föregående ämne - Nästa ämne

magnus

Har ni några tips på vad man ska köra för något på grillen av ett lamm?
Fick ett helt lamm styckat igår.

Niffen


magnus

Tror det hette "svensk styckning" men osäker på det.
Men tror jag fick dessa delar:
Sadel med file, fjärilskotelleter, frambog med ben, slaksida, revbensspjäll, två hela stekar och några mindre delar för gryt antar jag. 
Alla tips mottages, har hittils fryst in det mest i delar.

Men körde frambogen i ungen till ca 85-87 grader igår, blev lite som "pulled pork" fast på lamm, blev mycket bra.  Kryddad med vitlökar, citron, timjan och olja.

Niffen

Att köra hela sadeln på grillen kan ju vara spännande, späckad med diverse godsaker som t.ex vitlök, rosmarin eller det man har hemma bara.
Man måste nog skära ut filéerna först bara annars är nog risken stot att dom blir överstekta och torra, och det vore ju synd. :-[

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal