Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2013-07-03 11:09
"Den svenska prisnivån för livsmedel och alkoholfria drycker låg 24 procent över EU-snittet 2012."  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/svensk-mat-fjarde-dyrast-i-europa_8316420.svd

"Norge har den högsta prisnivån på livsmedel i Europa med en prisnivå för livsmedel och alkoholfria drycker på 86 procent över genomsnittet för de 27 EU-länderna. Schweiz ligger 55 procent över, följt av Danmark på 43 procent över snittet. .... De lägsta prisnivåerna på livsmedel finns i Polen, Rumänien och Bulgarien. Där är prisnivån mellan 39 och 32 procent lägre än snittet för samtliga EU-länder." http://www.scb.se/Pages/PressRelease____359544.aspx

Hade varit intressant med en förklaring till de stora skillnaderna både inom Europa, men kanske främst inom Norden... nån som har nån teori?

Annonser

Powered by EzPortal