Rimma köttet innan grillning - hur gott som helst?

Startat av Andreas, 2008-06-26 12:25

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Stockholm city tipsar idag om att rimma sin köttbit i en salt-socker-pepparblandning ett dygn innan grillning. http://stockholm.city.se/nyheter/2008/06/26/Rimmat_inte_illa_att_grilla

Nån som provat, blir det hur gott som helst? På vilket sätt godare än om man inte rimmar?
Den som inte frågar får inga svar.

bryggens

Var det inte så som Roffekock skrev om bl.a helgrillad kyckling tidigare?

agnetasch

Vi testade detta att rimma fläskkarrén innan grillningen.

Till 2 personer tog vi:
2 skivor fläskkarré
1 msk salt
½ msk socker
½ krm krossad peppar
Vi strödde salt, socker och peppar på köttet o la i en plastpåse. Det fick ligga 12 timmar i kylskåp o vändes en gång.
På kvällen torkade vi av köttet, penslade på lite olja o grillade det.

Det smakade som vilken grillad fläskkarré som helst som man råkat salta för mycket. Himla tur att jag inte lät köttet rimma i 15-24 timmar som rekommenderades, det hade varit ettersalt!

Undrar om artikelförfattaren Håkan Larsson själv har lagat rätten?

Andreas

Ajdå, översalt är inte alls bra, nu känns det nästan som jag lurat dig med mitt artikeltips. :( Tack så mycket i alla fall för att du delade med dig av resultatet så kanske inte nån fler översaltar sitt kött.

Jag har Mailat Håkan och frågat honom på vilket sätt det skall bli godare, med lite tur kanske vi får ett svar.
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Intressant att få höra hans svar, jag kanske gjorde fel på något sätt.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal