Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av kayaker
 - 2011-11-12 23:34
Carnaroli i första hand och Vialone nano i andra hand. Arborio blir lätt för stabbigt.
Heston m.fl. har naturligtvis gjort ett ordentligt grundjobb och jämfört och jag håller med honom. Det blir mycket bättre konsistens med Carnaroli.
Skrivet av Fredrik Goldhahn
 - 2007-08-23 11:38
Risentas Avorio skiljer sig från de italienska Arborio men är samma sak. De italienska risgrynen är inte lika hårt polerade bara...
Skrivet av Urban
 - 2007-08-22 17:27
Anne: Tack för svar. Men i vilket land odlas dessa rissorter?. Står det kanske på förpackningen..
Skrivet av Andreas
 - 2007-08-22 17:07
Citat från: Fredrik Goldhahn skrivet 2007-08-21 18:13
Bästa riset Vialone eller Carneroli...Arborio (avorio)


Är arborio och avorio samma sak?
Skrivet av Fredrik Goldhahn
 - 2007-08-22 12:07
Anne är en snabb tjej och hann att svara innan mig...=)
Skrivet av Anne
 - 2007-08-21 21:00
Åtminstone Carneroli och Arborio finns i vanliga affärer - Vialone (Nono) är lite svårare att hitta. Jag använder nästan uteslutande Risentas Arborio - tycker att den fungerar klart bäst, och är dessutom väldigt prisvärd. Zeta har olika i sitt sortiment också.
Skrivet av Urban
 - 2007-08-21 20:39
Citat från: Fredrik Goldhahn skrivet 2007-08-21 18:13
Bästa riset Vialone eller Carneroli...Arborio (avorio) funkar självklart också...eller bara det är risotto med hjärta så är jag fast....hmmm...nu blev man hungrig minsann! =)


Dom här rissorterna som du nämner "Vialone, Carneroli, Arborio". Finns dom att köpa i vanliga livsmedelsfärer eller är det specialbutik som gäller om man vill få tag på dom.
Vet du var dessa sorter odlas?

Edit: Andreas klippte ut detta till egen tråd och klistrade in citatet.

Annonser

Powered by EzPortal