Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av annamaria
 - 2009-01-05 19:01
Nej jag har aldrig testat, det kanske är dags att göra det.
Skrivet av roffekock
 - 2009-01-05 00:17
Har du kollat temp efter 30 min?

/rolf
Skrivet av annamaria
 - 2009-01-04 18:12
Jag har aldrig stekt bara filébiten med termometer. Funkar utmärkt utan. Sen steker jag ju inte den i två timmar utan 30 minuter sådär blir bra.
Skrivet av roffekock
 - 2009-01-04 13:39
Synnerligen bra tips att steka fåglen på har aldrig tänkt så långt trots att jag stekt fåglar ett tag. Problemet när man steker fågel är ju att låren alltid är en hårdare muskel och svårt att tajma med det övriga köttet på pippin.

Vad det gäller trangschering vid bordet så är det inte alls ute det är tvärtom på högsta mode,men det gäller att ha rätt modell på hovmästare (kaske dags att byta)

vad sägs om en vette mod 58 en riktig glassmaskin.

/rolf

Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-04 11:30
När jag steker kalkon styckar jag den i två delar; bröstet o lår/rygg. Låren steker jag i 175° till drygt 70° o brösten 110° till drygt 65°
Lår/rygg kan man steka en bra stund innan servering, då har man god tid att karva ner dom o de tål en uppvärmning i mikron. Där får man grunden till såsen också. Brösten steks alldeles innan servering o skärs upp rykande heta.
De dagarna är förbi när mannen tyckte det var kul att stå o tranchera stora fåglar inför publik, nu tycker han det är roligare att umgås o prova whisky ;D
Skrivet av dePaul
 - 2009-01-03 19:53
Citat från: annamaria skrivet 2009-01-03 11:57
Jag tycker kalkonfilé är en superbra "ersättare" för den hela varianten. Såsen blir gudomlig! Filén blir aldrig torr uatn saftig och fin.
Filén är inget annat än den nedre biten av bröstbiten. Liksom andra styckdetaljer så kan den bli torr om man inte prickar in tiden och värmen.
Skrivet av annamaria
 - 2009-01-03 11:57
Jag tycker kalkonfilé är en superbra "ersättare" för den hela varianten. Såsen blir gudomlig! Filén blir aldrig torr uatn saftig och fin.
Skrivet av dePaul
 - 2009-01-03 08:43
Hm, det man har gjort är att servera alla delar separat delade i "atomer".

Om jag inte misstar mig så visar bilden: Bitar av lår och bröstkött, baby spenat (blancherad och lättbräserad), gravy, sötpotatismos, fyllning (lagad på inkrås, ströbröd, mandel, grädde, ägg, salt och peppar) samt tranbärsgelé.

Alla dessa detaljer är ju klassiska men har aldrig sett dem bli serverade på det här sättet (separat). I vanliga fall så är fyllningen kvar i håligheten och man blir serverad hela bitar trancherade kalkonbitar med gravy över.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-03 08:20
En bekant var i New York under Thanksgiving. Han är inte imponerad av amerikansk mat i allmänhet o absolut inte av den thanksgivingkalkon han serverades för dyra pengar. Ser lite mosigt ut ;D
Skrivet av annamaria
 - 2008-11-06 21:04
Jag gjorde en fuskis i helgen. Helstekt Kalkonbröstfilé, ugnsrostad potatis, mangosallad, gräddsås....Det är såklart inte som helstekt hel kalkon men ruskigt gott ändå.
Skrivet av bryggens
 - 2008-11-06 18:01
Sök på kalkon på forumet.
Skrivet av Anne
 - 2008-11-06 12:09
Tack, jag kollar! :)
Skrivet av agnetasch
 - 2008-11-06 12:05
Jag tycker ICA-Kuriren har den soppa som mest liknar den jag gör. På vanliga musslor o med rökt fläsk inte rimmat eller inget fläsk alls! :o

http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=4616
Skrivet av Anne
 - 2008-11-06 10:36
Åh, jag tar gärna recept på en god clam chowder om du har :)
Skrivet av agnetasch
 - 2008-11-06 10:01
Lustigt, jag satt precis o planerade årets Kalkonmiddag :D
Jag vill gärna börja med en liten portion clam chowder, amerikansk musselsoppa. Sen kommer den stekta (ofyllda) kalkonen med honungsbakad sötpotatis, tranbärssås o gröna bönor i sour cream. Jag gillar inte pumpapaj så det får bli en pecanpaj med vispgrädde efteråt.

Annonser

Powered by EzPortal