Bagels

Startat av Andreas, 2007-05-24 09:52

Föregående ämne - Nästa ämne

jelvis

Citat från: Rob skrivet 2010-01-22 14:13
Jag borde sokt ordentligt forst alltsa?!
Naval, nu har jag startpunkter!


Berätta gärna om dina framsteg! Jag kom på att jag testat ett enkelt recept (liknande Leilas) från Tasteline och att det också var helt ok.

http://www.tasteline.com/recept/bagels

Hasse

Citat från: Rob skrivet 2010-01-22 14:13
Jag borde sokt ordentligt forst alltsa?!
Sorry!


Det är alltid bra att använda sökfunktionen[1] innan man startar en ny tråd. Flera trådar som behandlar samma sak blir väldigt rörigt.

Men Rob, det är ingen fara! Jag har klippt ihop trådarna och vi fortsätter diskussionen här. Och, som Jelvis skrev, berätta gärna om dina framsteg.


[1] http://matforum.nu/index.php?action=search

Rob

Yepp, jag aterkommer med mina framsteg, men nu skall jag ut pa resande fot ett tag sa det tar en stund.

Fröken Dill

Jag premiärtestade det här receptet:
http://www.bagelsrecept.se/enkla-bagels-6243909
Det var enkelt (även om det tog lite tid) och baglarna blev mycket goda!
Hälsar fröken Dill

Krista

Citat från: Mickan skrivet 2010-01-21 19:53
Jag bakar ofta bagels och har provat många recept. Alltid lyckat!

Detta gjorde jag sist:
http://www.recept.nu/1.152096/leila_lindholm/frukost_brunch/mjol/bagels


Gjorde faktiskt bagels i helgen, inspirerad av denna tråd, och använde ovanstående recept. De blev bra! Bagels är verkligen speciellt, lite sega och kompakta sådär.

Mickan

Jag ska baka bagels imorgon. Jag har fikat på jobbet en här veckan. Vi brer frallor från bageri men jag tänkte överraska med cream cheese och lax på bagel!
Video meliora proboque deteriora sequor

Krista

Citat från: Mickan skrivet 2010-01-27 12:09
Jag ska baka bagels imorgon. Jag har fikat på jobbet en här veckan. Vi brer frallor från bageri men jag tänkte överraska med cream cheese och lax på bagel!


Åh lyllos dina kollegor är som har dig som bakar bagels åt dem!

Jo en av mina baglar blev faktiskt lite konstig: halva blev hård och seg, som att den delen inte var ordentligt jäst. Bara en blev så, resten blev bra. Undrar vad det kan ha berott på?

Mickan

Du missade inte att vända just den i kokvattnet? Kanske var degen lite dåligt bearbetad så att det var mer mjöl just där? Har du ojämn temp i ugnen?
Video meliora proboque deteriora sequor

Krista

Tror jag vände alla. Men det var inte halva på det sättet som blev hård utan halva mitt på (alltså som om man delar den och får två bokstaven C, det ena C:et blev hårt). Ojämt temperatur kan jag tänka mig att det är, det är en skruttig gammal ugn.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal