Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av smakakarin
 - 2009-02-12 01:09
Här kommer mitt bästa recept!!!
http://smakakarin.blogspot.com/2009/02/annas-frutti-di-mare.html

Farligt gott!!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-27 11:25
Jag tycker inte den blir för torr. Jag gör ofta restmat av hel, ugnsbakad lax o tycker den blir bra i typ lådor o puddingar. Den skyddas ju av sin saftiga omgivning :D
Crépes är gott att fylla med lax också; lax o hollandaise eller lax o spenatstuvning. Eller lasagne, där är det jättebra att ha kokt lax som fyllning.
Eller bara spara laxbiten i frysen o servera på en helgbuffé ett kallt fat med lax, sparris, hårdkokta ägg o citron.
Skrivet av Sofia
 - 2009-01-26 19:50
Oj, vad många bra förslag. Börjar nästa skämmas lite att jag ens tog upp det, känner mig lite fantasilös...

Tror ni verkligen laxen blir förr torr om man kör den en stund till i ugnen? Har man inte ofta "färdiglagade" ingredienser i paj och "lådor"? Skinka och så till exempel. Och det går ju bra.
Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-01-26 10:35
En sallad är god att toppa med kall lax. Passar bra med spenatblad bland det gröna och kanske en dressing med bl a dill. Kapris fungerar också bra i.

Hälsar fröken Dill
Skrivet av Andreas
 - 2009-01-26 09:55
Ena: Det är sant, 60-grader räcker för att laga lax så för att bevara laxens fräschör är det inte till hjälp att värma äggstanningen. Men snabbare går det att få maten på bordet i alla fall. :)

Agneta: Det beror väl på vad man menar med överlagad. Men fisk tillagas väldigt fort så att den inte kommer att vara lika saftig som försiktigt nytillagad lax är jag säker på. Men (massor med men) som jag skrev i förra inlägget, när den väl är alldeles genomstekt kanske det inte spelar nån större roll hur mycket mer man värmer den.

Kan inte nån prova koka en laxbit 3 minuter och jämföra med en som kokat 20, 60 respektive 120 minuter och berätta?
Skrivet av ena
 - 2009-01-25 21:05
man kan mkt väl göra laxpudding (laxlåda) utan att värma äggstanningen :) eftersom laxen då värms upp med såpass mkt vätska runt sig, men att använda varma potatisar samt mjukstekt varm lök är en god idé, td i ugnen då blir mellan 20 och 25 minuter i ca 200 grader om man inte gör den alltför hög.
Skrivet av annamaria
 - 2009-01-25 17:26
Jag brukar göra en god macka med lax och äggsallad. Här har jag varmrökt men det går lika bra med ugnsbakad eller kokt lax.

http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2007/11/varmrkt-lax-med-krmig-ggsallad.html
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-25 14:13
Är du säker på att laxen blir överlagad? Den kanske reagerar som ett ägg; ett kallt löskokt ägg som man kokar en gång till börjar ju från början, det går ju inte från löskokt till hårdkokt.
Skrivet av Andreas
 - 2009-01-25 12:26
Det gäller förstås att inte värma för mycket, men säg 60 grader borde väl gå bra? Jag kanske skulle förklara varför jag vill korta ner tillagningstiden, det är för att inte värma den redan tillagade laxen i onödan.

Fast i och för sig kanske inte nån halvtimme hit eller dit spelar nån roll eftersom laxen i vilket fall som helst redan blir överlagad, lax är som saftigast och godast när kärnan är på gränsen till halvrå och allt därutöver gör den bara torrare och sämre.

Kanske är det bästa att fastslå att all överbliven lax bör ätas kall? Antingen med varma tillbehör eller kanske på smörgås eller i en kall pastasallad.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-25 12:08
Värma äggstanningen? Får du inte äggröra i kastrullen då?
Skrivet av Andreas
 - 2009-01-24 15:48
Laxlåda är gott. http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=493447

När laxen redan är tillagad borde du kunna korta ner tillagningstiden genom att inte låta den förkokta potatisen svalna, förkoka även purjon samt värma äggstanningen innan du slår i den. Sen räcker det säkert med en kvarts gratinering högt i ugnen.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-24 11:08
Lägg ner laxbitar i en krämig soppa tllsammans med en klick creme fraiche, lämpligt smaksatt. Skaldjursoppa, lax o saffrans creme fraiche. Sparrissoppa, lax o citron/dill creme fraiche.

Baka in laxbitar, hackat hårdkokt ägg o lite creme fraiche i färdigköpt smördeg till en stor pirog. Gott med sallad o överbliven romsås till.

Gör en aladåb ihop med räkor. Fast då får du använda köpebuljong eftersom du inte kokar laxen.
Skrivet av kurt
 - 2009-01-24 07:33
En laxpudding kan ju bli riktigt gott.
Skrivet av Sofia
 - 2009-01-23 18:31
Okej. Funderar det med "tillagad" lax? Jag tycker att de flesta recepten verkar ha laxfilé, kallrökt eller gravad lax i. Laxpajen kan jag tänka mig att det går bra med.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-23 09:33
Eller en laxpaj; pajdeg, lax, dill, sparris o en krämig äggstanning.

Annonser

Powered by EzPortal