Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Kari
 - 2007-10-22 16:59
En del vanlig ättika (om 24%, ½ del)
Två delar socker
Tre delar vatten

1 - 2 -3 mao! Atl. ½ - 2 -3..  ;)
Skrivet av roffekock
 - 2007-10-22 16:05
En av våra mest vanliga inläggningslagar (blev det rätt) i ordning syra,socker,engelsk buljong =vådis  ;)
Skrivet av agnetasch
 - 2007-10-22 15:42
Vad är en 1-2-3 lag?
Skrivet av Kari
 - 2007-10-22 14:26
Karin: Lövtunna, hur tunna är det? Jag brukar köra med osthyvel, då kan man få lite ovala skivor som är mer spånnande för ögat.. Har gör Du lövtunna?

Annars kokar jag en 1-2-3 lag med som får svalna bara några minuter och sen i med gurkan och ut på altanen ett par timmar med locket på. Färsk persilja, vitpeppar både hel och malen är kryddan. Serveras väl avrunnen. Håller en vecka eller mer i kylen men det brukar ta slut långt innan..  ;)
Skrivet av roffekock
 - 2007-10-20 12:19
Inga nya medlemmar? :D
Skrivet av agnetasch
 - 2007-10-17 18:06
Citat från: Hasse skrivet 2007-10-17 15:59
Visst kan du vara lite pepprig ibland Agnetasch

Jo det kan jag vara, men inte när jag blir pressad ;D

24%-ig Perstorps ättika köper jag på vår ICA Kvantum
Skrivet av Kari
 - 2007-10-17 17:54
Agneta: Vars köper Du 24%ig ättika? Har kikat lite då och i affärerna där jag handlar men icke.
Skrivet av Hasse
 - 2007-10-17 15:59
Citat från: agnetasch skrivet 2007-10-17 13:11
Det ska inte vara peppar i pressgurka! Nej,pressgurka ska vara likt mig; sötsur ;D


Självklart ska det vara finmald vitpeppar i pressgurka!    >:(
Visst kan du vara lite pepprig ibland Agnetasch, och inte bara sötsur?    :D
Skrivet av agnetasch
 - 2007-10-17 13:11
Citat från: roffekock skrivet 2007-10-16 22:55
Och pepparn får inte vara mald på kvarn den måste vara mortlad fint, det är en viss skillnad

Det ska inte vara peppar i pressgurka! Nej,pressgurka ska vara likt mig; sötsur ;D
Skrivet av roffekock
 - 2007-10-17 00:33
Jag undrar om man törs tala o syrade gurkor här på denna trå det är så in i ............gott!!!!!!!!!! :D
Skrivet av johannao
 - 2007-10-16 22:58
jag vill också vara med! I alla fall om ni kan stå ut med ett tillskott av senapsfrö i lagen, kanske t.om små,små,små bitar röd paprika och schalottenlök. Eller gick jag för långt nu? Självklart ska persiljeinslaget vara massivt.
Skrivet av roffekock
 - 2007-10-16 22:55
Hasse för f........ glömm inte mej,,,,,,, jag är fanatisk perverst nerdrogad (gurkoman) i gurkträsket sedan länge. Ditt recept är helt riktigt enda som kan tilläggas är att saltet även neutrliserar ev beskhet som färskgurka i bland kan ha, detta bara för den fått för lite vatten under sin uppväxt. Sen är socker,salt och syra en smaksak. Och pepparn får inte vara mald på kvarn den måste vara mortlad fint, det är en viss skillnad.
Skrivet av Hasse
 - 2007-10-16 19:35
Jo då, Agnetasch. Nog är det Herr Pressgurka som talar. I nuläget är vi bara en medlem i sekten, men vi räknar med att inom endast något år ta över makten i större delen av Europa.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-10-16 19:11
Det där lät nästan lite religiöst. Är det ledaren för pressgurkssekten som talar? ;)
Skrivet av Hasse
 - 2007-10-16 18:57
Pressgurka är gott! Pressgurka är viktigt! Pressgurka är den gåva till mänskligheten som jag värnar alldeles speciellt om! Pressgurka ska smaka som mormors och mammas, allt annat är fel! Så, då var det sagt.    :)

Anledningen att varva gurkskivor med salt, är att saltet drar ut en del vätska ur gurkan. Därmed blir gurkskivorna mjukare, men knapriga. Detta är svårt att förklara om man inte smakat mammas pressgurka, men jämför gärna med tråden om pizzasallad http://matforum.nu/index.php?topic=903.0 där kålen slakas för att uppnå samma resultat. Mjukare, men ändå knaprig.

När gurkan har saftat av sig kramar jag ur skivorna, helt lätt, i handen. De är då salta och knapriga, och läggs i den sötsura lagen där vitpepparsmaken kan anas och smaken av persilja är tydlig. Låt sedan detta gastronomins mästerverk dra någon timme i kylen och servera med fördel till en nötstek, precis som Karin skrev.

Annonser

Powered by EzPortal