Skriv svar

Följande fel inträffade under postandet av inlägget:
Varning - medan du läste inläggen, hann någon posta ett annat svar i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Monica Wiklund
 - 2022-12-15 13:22
Du säger att du vänder formen i micron? Uppochner på locket eller hur menar du? Den roterar ju i micron?
Tänkte prova ditt recept men byta ut fisken mot räkor.
Skrivet av annamaria
 - 2008-12-29 21:04
Absolut!! Funkar fint som söndagslunch också.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-29 11:05
Vad kul att den blev bra! Det låter så fräscht o gott med dill o citron, en rätt för påskbordet kanske? Jag ligger långt fram i planeringen ;D
Skrivet av annamaria
 - 2008-12-28 19:10
Jag gjorde så här och den blev kalasbra:

Annapannas paté med agnetasch inspiration

150 g fisk - jag hade lax, pangasius och sej (från fryst Finduspåse)
150 g räkor
100 g crab fish
3 ägg
2 dl creme fraiche
2 msk mjöl
salt och vitpeppar
1.5 msk rivet citronskal
½ dl dill

Ta bort hälften av räkorna. Kör allt det andra slätt i matberedare, tillsätt räkorna på slutet. Sedan enligt agnetasch recept i mikron.

Jag ställde patén i kylen till dagen efter och serverade med kokt potatis och romsås. Super bra blev den!!! Den höll ihop fint och kan med fördel serveras som förrätt också.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-27 09:14
HUR BLEV DEN!
Skrivet av annamaria
 - 2008-12-26 15:55
I kväll ska det göras din paté med lite ändring till lunchen i morgon. Ett test inför nyår - tänkte ha paté till förrätt. Återkommer...
Skrivet av annamaria
 - 2008-12-25 16:36
Okej, jag ska kolla lådfronten. Jag tänkte mig en smalare låda men det måste det ju inte vara förstås.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-23 09:08
Det går säkert bra med räkor i stället, men ta då undan några o grovhacka.
Ugnen är mer tveksam, som du ser ovan i nr 17 så blev det inte så bra; fiskbullshållet blä. Har du ingen tom Lätta-låda eller liknande?
OM du måste köra i ugnen, 175° c:a 1 timme med lock, inget vattenbad såvida du inte har vedugn ;)
Skrivet av annamaria
 - 2008-12-22 16:35
Jag är på jakt efter ett recept på paté som går och frysa - självklart hittar man det här  ;D - men jag gillar inte crab fish....kan jag ta räkor i stället? jag har dessutom ingen plastform utan det får bli ugn. Ska man ha den i vattenbad då? Hur länge i ugnen?
Skrivet av agnetasch
 - 2007-07-25 15:26
Det får väl bli mitt nästa projekt då;gojspaté.Mannen kommer att tro att jag gräddar komockor, men han kommer inte att reagera, van som han är vid udda köksexperiment  ;D
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-25 12:47
Men Agneta gillar du brunt krabbgojs så gör då för jösse namn paté just på det! Släpp hämningarna!
Skrivet av agnetasch
 - 2007-07-24 15:10
Rengöra ugnen?Nu igen?Spisen är ju alldeles ny,bara 10-12 år o jag har för mig att jag torkade ur den när vi fick den.
Hittills ingen förändring av receptet,nöjd än så länge.
Det kommer nog att dröja länge innan jag använder riktig krabba.Jag tycker inte om köttet i klorna o det är nog det som ska användas i en paté o inte det bruna gojset som jag gillar :P
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-24 13:54
Du kanske borde rengöra ugnen? :)

Har du förädlat receptet något sen sist förresten eller är det exakt samma?

När gör du paté på riktig krabba? Hade varit kul att höra om det blir lika gott.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-07-23 09:06
NEJ,det går inte lika bra att göra patén i vanlig ugn!Rent tekniskt går det bra; den blir hel o fin o ser tjusig ut MEN den smakar inte lika bra, inte som den "krabbpaté" jag skapade utan mer åt fiskbullshållet. Märkligt. Jag återgår till mikron.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-07-08 16:10
Vetemjölet gjorde att patéen inte blev så blöt i konsistensen,en klar förbättring med 1 msk,men jag ska prova 1,5 msk också.
Självklart går det lika bra att göra patén i vanlig ugn men jag utgick från ett recept för mikron o envis som en iller fortsatte jag med det.Jag gillar att laga mat i mikron.
Plastformen har jag ingen aning om var jag fått ifrån,plötsligt bara bodde den i mitt "plastskåp" Samma typ som en 1,5 l al.form men kortare o i ganska kraftig plast.

Annonser

Powered by EzPortal