Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Sari
 - 2009-02-11 12:01
Ris ala malta med saftsoppa skulle jag aldrig vara utan. Ok det är en efterrätt men jag skulle gärna hoppa över maten bara jag fick min ris ala malta.  :)
Skrivet av Mickan
 - 2009-02-10 19:37
Svampomelett hos oss också. Likaså till påsk och midsommar.
Skrivet av MammaMia
 - 2009-02-10 12:42
Vad glad jag blir över att höra att PerG också har svampomelett på julbordet. Det är min absoluta favorit och det skulle inte bli någon jul utan den. Görs som en vanlig ugnsomelett och så en tjock och krämig svampstuvning till det. Mmmm....
Skrivet av Mickan
 - 2009-01-06 17:49
Svårt att välja mellan rödkål och brysselkål... Snälla ni som känner mig; bjud inte på fd frusen brysselkål! Tar nog rödkål!
Skrivet av Igk
 - 2008-12-17 13:24
Utan grönkål och dopp i grytan blir det ingen jul..    :-\
Skrivet av kardemummagumma
 - 2008-12-16 22:27
Oj va svårt! Men skulle nog säga stekta älgfilén eller laxen!
Skrivet av syntetica
 - 2008-12-16 21:38
julskinkan eller pappas rökta lax! det är ett måste. och leverlåda såklart :D
Skrivet av annamaria
 - 2008-12-05 15:58
Skinkknäcke (delikatessknäcke, skinka, sötstark senap)
Skrivet av macce
 - 2008-12-05 10:58
Tja spontant säger jag utan vidare skinka - men vad vore julskinkan utan kålrotslådan. Ja och sen skall det vara rysk saltgurka (äkta vara, inte Felix imitation).
Skrivet av Marie
 - 2008-12-03 15:36
Den frågan är svår men det måste nog bli tjocka revbensspjäll endast kryddade men ingefära och salt, mums ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-03 09:29
Man skulle inte kunna få se hur långt du kommit i brunkålsfinslipningen, förslagsvis i tråden Julmat-recept? Det är min favorit nr två, efter skinkan :D
Skrivet av Maskros
 - 2008-12-02 18:12
Det har tagit mig ungefär 30 år att efterapa och fullända morfars hemliga köttbullsrecept, så det vore det sista som försvann från mitt julbord. Nu ska jag ägna dom följande 30 åren till att fullända brunkålen.
Skrivet av Filippa
 - 2008-11-27 11:06
Oh hu ! Jag har verkligen inte många traditioner för julen men 3 saker vill jag inte vara utan: pappas Branteviks-sill, skinkan och Janssons frestelse. Måste jag välja så blir det den alldeles nyfixade skinkan, fortfarande varm på en julvörtsmacka.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-11-27 09:29
JULSKINKA!

Tommy, spickemakrill har blivit en internationell delikatess. En vän med bohuslänska rötter har fått en fransman i släkten. Vid diskussion om julfirande beslöts det: "Inga julklappar utom en spickemakrill till fransmannen" Antagligen skulle han inte komma om han inte fick denna nyupptäckta favorit ;D
Skrivet av MiGa
 - 2008-11-26 23:10
Jag frågade familjen och det blev många rätter givetvis ;D men kom fram till:storebror tyckte skinka,lillebror tykte brune kartofller(små kokta potatisar som man vänder i socker och smör i en stekpanna) frugan har danskt påbrå så valet från hennes sida var ju inte svårt fläskesteg såklart,jag själv tycker janson är givet. Men det är tur att man inte måste välja en rätt till jul för där finns mycket man inte vill missa :P

Annonser

Powered by EzPortal