Vad blir/blev det till middag idag 2007?

Startat av Andreas, 2007-05-02 10:37

Föregående ämne - Nästa ämne

kryddburken

:-) Gillar väl de uttrycken med krämigt antar jag! Cheddar är dessutom bara en krydda! Eftersom maken & jag alltid tar med lunchlådor med sallader på jobbet & när man & barn kommer hem är de verkligen HUNGRIGA så blir det lite bastantare kvällsmiddagar, maken har dessutom ett fysiskt krävande jobb så han är nöjd med mycket pasta i veckorna!

Sen går allt att variera, mindre portioner mat mer sallad, recepten är variabla, det går lätt att utesluta grädde & ändå få en krämig sås! *S*

crlhrv

2007-05-14 15:21 #41 Last Edit: 2007-05-14 20:13 by crlhrv
Lunch idag: Wasa Sandwich creme cheese & pepper, cola light

Middag idag: En liten burk Soldatens Ärtsoppa...
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Urban

Lunch: Max Supreme mål

Middag: Grillade Kycklingben (drumsticks) och nudlar

Andreas

Idag blev det starkt! Thai-kinesisk crossover :) med två sorters thailändska nudlar - varav en jättestark sort (hade lite vatten också) - och strimlad entrecote i ganska stark kinesisk black bean garlic sauce. Till det skivade tomater som svalka.
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

kryddburken

2007-05-16 16:57 #45 Last Edit: 2007-05-21 21:21 by kryddburken
Här blev det idag örtkyckling, gick ifrån min veckomeny lite om onsdagens gräddiga kycklinggryta,
men jag blev så himla sugen på alla färska örter som finns nu! Så här kommer ett supergott recept vi nyss avnjutit!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/05/16/ortkryddad-kyckling/

Andreas

Calle: Vad är pizzabullar?

Kryddburken: Villken typ av kycklinglår använder du när du lagar?

Idag blev det örtmarinerade lammracks med honungs- & apelsinskysås (på restaurang).
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

Andreas : Hur menar du med typ av kycklinglår? Menar du märke? De är iaf. Torsåsens frysta kycklinglår med skinn & ben kvar, inte innerfilé!

Andreas

2007-05-17 21:14 #48 Last Edit: 2007-05-17 21:22 by Andreas
Ah jo jag var lite nyfiken bara på vilket märke du använde. Borde starta en ny tråd under råvaror om svensk kyckling eller kanske svenskt kött i största allmänhet.

Idag blev det Kick Ass Chili med bake-off småfralla, tomat och lättöl. Efter det en redig portion Carte Dor Texas Pecan till kaffet. Har ni andra slutat äta middag? :)

Edit: tråden finns här: http://matforum.nu/index.php?topic=168.0. Svara gärna Kryddburken och gärna andra också förstås!
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Fredag: Stekt entrecoté, kroketter, bea
Lördag: Pocherad hälleflundra med pepparrot och mandelsmör, pastej på portabello samt en sötpotatisrösti fylld med kryddkrassekompott (på restaurang)
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

Pizzabullar är nåt som frugan har hittat på, man gör typ som när man gör en vanlig pizza, men när man lagt på all fyllning så rullar man ihop pizzan likt en rulltårta och skivar den i lagom stora bitar (ungefär som med kanelbullar). Sen lägger man varje bulle på plåt och in i ugnen.

Middag idag: dubbelpanerad wienerschintzel med kapris och citron.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

kryddburken

2007-05-21 18:37 #51 Last Edit: 2007-05-21 21:20 by kryddburken

Andreas

Calle: Blir det inte en massa fyllning som rinner ut när man gör så?

Kryddburken: Innovativt, jag kommer osökt att tänka på en lite skojigare stroganoff-variant.

Igår: Buffé med pan pizza, nachos, ribs, pasta, sallad (på restaurang)
Idag: Pepparrotskött i repris, mandelpotatis och haricots verts
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken


kryddburken

När jag gör pizzabullar brukar jag lägga dem i större muffinsformar då blir det "pizza-muffins-bullar" å de är supergoda!! *S*

Andreas

Kryddburken: Har du nån typ av non-stick formar då? Smörjer du formarna?

Idag: Pha lad pik, oj vad gott!!! (hämtmat)
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

Citat från: Andreas skrivet 2007-05-22 20:40
Kryddburken: Har du nån typ av non-stick formar då? Smörjer du formarna?

Idag: Pha lad pik, oj vad gott!!! (hämtmat)


Nope! Jag varken smörjer eller tänker att dom ska fastna så de har aldrig gjort de! :-)

kryddburken


kryddburken

Thaikyckling med sötsur sås & nybakade tekakor har vi klarat av idag lilltjejjen & jag!! Nu väntar vi på maken så jag kan dunsta till jobbet igen!! So long!!

Thaiklycklingen :
http://kryddburken.wordpress.com/200...ed-sotsur-sas/

Tekakorna :
http://kryddburken.wordpress.com/200...med-havregryn/

Andreas

Vilka jättecharmiga tekakor! Skar ni ut hjärtana med kniv?

Men att du vågar skriva "innerlårfilé" apropå den här tråden:
http://matforum.nu/index.php?topic=176.0 ;)

Igår: Pasta med tonfisksås (chili och vitlök)
Idag: Stekt fläskkarré med potatismos
Den som inte frågar får inga svar.

Annonser

Powered by EzPortal