Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2009-06-19 10:04
Tack Krista, jättebra länk.
Fast jag får visst åka till Alingsås om jag ska få några hallon i yoghurt :'(
Skrivet av Krista
 - 2009-06-18 20:04
Citat från: agnetasch skrivet 2009-06-11 11:32
Sablar,jag köpte några jordgubbar i yoghurt bland det vanliga naturgodiset.Dom var ju jättegoda!Men var hittar jag lyxlösviktsgodiset med bl.a hallon/yoghurt?Vilka affärer har sånt?


Finns på Vi Sabis i Haninge Centrum, fast jag vet inte om hallonen är trestjärniga (värda en resa) ;D Finns säkert på fler ställen. Vänta så ska jag återgälda din googlingsvänlighet när du hittade torkarkursen...sådär: http://www.premiyum.se/#/locations

Förresten så tyckte Andreas visst också om dem: http://matforum.nu/index.php?topic=2312.0

Skrivet av Krista
 - 2009-06-18 19:54
Citat från: agnetasch skrivet 2009-06-10 10:07
Kolla,kolla!Eldrimner ska ha en kurs i torkning av bär, grönsaker och svamp 22-23 oktober.Dom kommer att ägna sig åt "praktiska experiment med lufttorkning och sockerlagstorkning"Vad är sockerlagstorkning?
1000 SEK +moms koster kalaset om man kan ta sig ledigt to-fre o ta sig till Jämtland.
http://www.eldrimner.com/10874.torkning_av_bar_och_gronsaker_22-23_10.html


Åhå, se där! En hel kurs tillägnad min favoritbehandlingsmetod. (I alla fall av hallon.) Undrar hur många hallon man behöver torka för att kursen ska löna sig rent ekonomiskt? :)
Skrivet av agnetasch
 - 2009-06-11 11:32
Citat från: Krista skrivet 2009-06-03 16:25
Råkade på dem doppade i yoghurt/vit choklad bland det där nya lyxlösviktsgodiset som finns i vissa affärer
Sablar,jag köpte några jordgubbar i yoghurt bland det vanliga naturgodiset.Dom var ju jättegoda!Men var hittar jag lyxlösviktsgodiset med bl.a hallon/yoghurt?Vilka affärer har sånt?
Skrivet av agnetasch
 - 2009-06-10 10:07
Kolla,kolla!Eldrimner ska ha en kurs i torkning av bär, grönsaker och svamp 22-23 oktober.Dom kommer att ägna sig åt "praktiska experiment med lufttorkning och sockerlagstorkning"Vad är sockerlagstorkning?
1000 SEK +moms koster kalaset om man kan ta sig ledigt to-fre o ta sig till Jämtland.
http://www.eldrimner.com/10874.torkning_av_bar_och_gronsaker_22-23_10.html
Skrivet av Krista
 - 2009-06-04 15:29
Hm kanske. Fast det känns som att de kommer bli mer åt det sega hållet om man ugnstorkar. Frystorkade är rätt porösa. Ska se om jag har en timme eller sju (hur lång tid kan det tänkas ta?) över i helgen och testar.
Skrivet av Andreas
 - 2009-06-04 09:26
Varför måste hallonen vara frystorkade, blir det inte lika gott med ugnstorkade (50-gradig ugn precis som när man torkar svamp eller skorpor)?
Skrivet av Krista
 - 2009-06-04 09:09
Ja! De är också jättegoda, men samma grej där, det är kämpigt att behöva forcera ett halv cm tjockt lager yoghurt/vit choklad för att komma åt det goda röda. Förresten finns det torkade jordgubbar bland naturgodiset som är torkad frukt, de är jättegoda att ha i bitar i müsli tycker jag.
Skrivet av annamaria
 - 2009-06-03 21:50
Jag har helt fasnat för jordgubbarna i det godis som ska vara Naturgodis. Dem är väldigt söta och underbart goda....säkert inte så nyttiga men ändå...
Skrivet av Krista
 - 2009-06-03 16:25
Var köpa? (I Stockholm.) Hittade ett ställe på internet som hade fast svindyrt, tror det var nån hikingsite som hade andra frystorkade grejer, men jag undrar om nån sett dem i en affär? I och för sig kanske de är svindyra helt enkelt...

Supergott är det, stark koncentrerad syrlig hallonsmak. Råkade på dem doppade i yoghurt/vit choklad bland det där nya lyxlösviktsgodiset som finns i vissa affärer. Är halvt junkie vid det här laget och vill ha min drog i naturell form.

Eller kan man kanske till och med göra dem själv?? Gärna ett utförande som inte kräver flytande kväve i så fall :)

Annonser

Powered by EzPortal