Finns det någon som har lite nya ideér hur man kan gratinerar sin julskinka i år?
Jag tycker att det borde finnas lite nytt på den fronten.
Pepparkakssmulor i stället för ströbröd? :D
Men snälla roffekock man griljerar julskinkan, gratinerar den gör man efter jul ihop med champinjoner, creme fraiche o lite fransk senap :P På Scans hemsida finns flera kul griljeringar, bl.a. en med pepparkakor. Dessutom finns det ett recept på en "torr" griljering med bara farinsocker. Jag gillar torra griljeringar; tycker att de "blöta" med ägg o senap bara halkar av (förr eller senare) Undrar om man skulle kunna blanda farinsocker o Colman´s senapspulver o klappa in skinkan med?
Unskuld set blev for mange hold om flasken. Betyder HOF. :D
Tack PAPPA scan för att ni gör ett så stort jobb och tack agneta för din uppmärksamhet.
Snälla nån, nu blev det för mycket hund i griljera julskinketråden, flyttade allt hundsnack och alla hundbilder till hundtråden: http://matforum.nu/index.php?topic=1129.msg10840#msg10840
Åter till ämnet: Agneta och Rolf - äter ni och folk i er omgivning då verkligen upp griljeringen? Griljeringen sätter man på fettet och fettet skär många bort...
Jag skär bort det tjockaste lagret innan griljering - lämnar såklart lite kvar men bara så man står ut med att äta den och den goda griljeringen.
Så gör jag med!
Fettet ger jag till beageln Dacke, det tycker ha.........nej visst nej ;D
Du får skriva bageln Dacke så får det vara kvar i denna tråden. ;D
Rolf gör på samma sätt som ni övriga,men har inte alltid gjort det,men med åren så känns det mer rätt. :)
Hur har du gjort innan? Har du sagt A får du säga B ???
Några nya tips och råd? Ska ju som alla andra griljera... ;)
Har griljerat min skinka genom att ta bort senapen och ersätta denna med någon god bbq-sås, kan man äta skinka ofta utan att det blir samma smak hela tiden :) . I övrigt så är det samma ingredienser som brukar vara på en grilljering.
MVH// Henrik
Åh, jultråden har vaknat :)
På en pressträff hos Scan fick vi smaka julskinkor, en av dem var griljerad med en citronsmak, det passade mycket bra!
Ska leta reda på receptet och återkommer :)
Citron på skinkan? Hmm varför kommer jag tänka på den där hemska Felixreklamen ketchup passar till allt. ;) Nä men visst, säkert kan citronskinka vara gott, låter lite knasigt bara. Hade Scan fler udda griljeringar på sina skinkor?
Japp, citron :) Annars var det mer traditionella grejer.
--
Citrusgriljering:
1 st Citron
1 st Apelsin
1 krm Svartpeppar, grovmald
1 msk Apelsinblomshonung
1 st Äggula
4 msk Senap
3 msk Ströbröd
Tvätta frukterna, riv skalet och blanda med resten av ingredienserna utom ströbrödet.
Pensla på skinkan, strö över ströbrödet och griljera 10-15 minuter i 225° C.
Svalna skinkan snabbt där efter.
Aha så där ingår i alla fall normal senap, då låter det tryggare. Men vad är Apelsinblomshonung och var får man tag på sån?
Här finns apelsinblomshonung: http://www.butikcitronodlingen.com/honung/
Citronhonungen har jag hemma :)
Äntligen har jag snappat upp knepet hur man får senapsgeggan att sitta fast på skinkan vid griljeringen. Man pudrar skinkan med maizenamjöl! Då sitter geggan som berget ;D