Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2007-10-03 07:24
Morotskaka är toppen. Här blev det morotskaka i lördags enligt följande recept:

Kaka
¤ 4 ägg
¤ 4 dl muscovado råsocker (ger mustig smak)
¤ 4 dl vetemjöl
¤ 2 dl rapsolja
¤ 6 dl rivna morötter
¤ 2 tsk bakpulver
¤ 2 tsk bikarbonat
¤ 2 tsk kanel
¤ 2 tsk vaniljsocker

Glasyr
¤ 2 askar philadelphia
¤ 60 gram smält margarin
¤ 3 dl florsocker
¤ 1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och vaniljsocker och rör ner i äggblandningnen. Blanda ner oljan och de rivna morötterna och rör om väl. Häll blandningen i en smord och bröad form o grädda 40-60 minuter i 150 grader. (Använd provnål redan efter 40.)

Låt kakan kallna innan den hopblandade glasyren breds över.

Nån som har ytterligare morotskakerecept?
Skrivet av Tracey
 - 2007-09-26 18:36
Jag vet att man inte ska baka när man är sjuk, men om man låter bli att bjuda någon så gör det ju inget! ;) (Äter man gott, frisknar man dessutom till snabbare, så det så!)

Följande recept på morotskaka är riktigt smarrigt. Om man inte har någon Philadelphiaost hemma, kan man göra jättegoda och mindre onyttiga morotsmuffins istället.


Morotskaka/Morotsmuffins

Ingredienser till en långpanna:
6 normalstora morötter
4 ägg
4 dl strösocker
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
200 g margarin

Ev. glasyr:
200 g Philadelphiaost, naturell (light-versionen funkar alldeles utmärkt!)
1 dl florsocker
2 tsk citronsaft

- Skölj, skala och riv morötterna.
- Tillsätt ägg och socker och vispa en liten stund.
- Smält och tillsätt margarin.
- Blanda alla resterande torringredienser i en bunke och häll slutligen i alltsammans i smeten. Blanda försiktigt.
- Häll i smeten i en smord och bröad, alt bakplåtspappersförsedd långpanna.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, i ca 30 minuter.
- Låt morotskakan kallna. Blanda ihop glasyren och bred över med kniv.
- Färdigt!

- Väljer man att istället göra morotsmuffins, räcker halva satsen ovan till en muffinsbricka med 12 muffins. Grädda då istället i ugnens mittenläge i ca 12 minuter.




Annonser

Powered by EzPortal