Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Romarin
 - 2008-10-01 19:57
Hej webguide!

Glass?!  :o Låter i och för sig spännande så man ska inte vara rädd för det okända!  ;D
Skrivet av Romarin
 - 2008-10-01 19:56
Ja dom ser verkligen fina och behändiga ut! Hoppas nån vet var man kan köpa dem.  :D
Skrivet av agnetasch
 - 2008-10-01 11:41
För att lära mig lite mer om Västerbottensost gick jag in på Ostriket ( http://www.ostriket.net/2.html ) o läste . Där fick jag se en bild på några trekantiga träbrickor för ost. Jättetrevliga! Men de gick inte att köpa i deras webshop. Är det någon som vet var man handlar sådana?
Skrivet av webguide
 - 2008-10-01 10:03
Man kan göra glass på västerbottenost, hmmm har inget recept sådär direkt men en vanlig äggbaserad glassmet skall väl funera (smaka dej fram till rätt förhållande med ost/socker etc).
Skrivet av Romarin
 - 2008-09-25 15:06
Hej Mimmi!

Intressant och gott det låter! Måste också provas!  :D

Skrivet av Mimmi
 - 2008-09-24 19:47
En annan Västerbottning med Vilda inslag är den här härliga Pizzan som helst avbakas i täljstensugn.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/01/30/stenugnsbakad-vild-pizza/
Skrivet av Mimmi
 - 2008-09-24 19:22
Skrivet av Romarin
 - 2008-09-24 14:06
Risotto låter intressant...Norrland meets Italien...mums!  :P   
Skrivet av Romarin
 - 2008-09-24 13:59
Sill och Västerbotten låter mycket intressant och kulinariskt! Tack för receptet!

Nu blir det Västerbottenfest  8)
Skrivet av sverigeuturhisingen
 - 2008-09-24 13:56
sill är en fantastisk idé. jag hade nog velat göra den vinägerbaserad istället för majonäsbaserad men smaken är som baken.

risotto är en klassiker
Skrivet av agnetasch
 - 2008-09-24 13:11
Får jag fresta med ett recept från Fredagskocken i Umeå?

VÄSTERBOTTENSSILL
Ca 400 g inlagd sill
1 dl majonnäs
1 dl matlagningsyoghurt
1½ dl riven Västerbottensost
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk osötad (fransk) senap
lite cayennepeppar
salt o peppar
Börja med att hälla bort den lag som sillen ligger i och skär vi sillen i ca centimeterbreda bitar. Blanda samman resten av ingredienserna till en härlig kräm. Smaka av med salt o peppar.Ta sedan en lämplig skål och varva ner sillen och krämen och låt det hela stå och dra i några timmar i kylen.
Skrivet av Romarin
 - 2008-09-23 21:14
Hej annamaria!

Vilka goda scones! ;D Tack för receptet!   
Skrivet av annamaria
 - 2008-09-23 19:06
Ett mumsigt bidrag från mig:

Fikonfyllda saffrans scones med västerbottenost och kalkon

http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2007/12/cyberkocken-mitt-bidrag.html
Skrivet av Romarin
 - 2008-09-23 14:08
Hej Li

Nej vad smarriga de ser ut! ;D Tack för receptet!

Perfekta som tilltugg tillsammans med något läskande i glaset :P

Mums nu ska det inhandlas Västerbotten!
Skrivet av kryddburken
 - 2008-09-23 13:04
Jag brukar göra Chili Cheese Balls på just västerbottensost, det blir såå gott!
http://kryddburken.wordpress.com/2008/05/12/chili-cheese-balls-steg-for-steg/

Annonser

Powered by EzPortal