Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av syntetica
 - 2008-11-19 20:47
om du har extra mycket fett (inget för den fettsnåle) så håller dom sig bättre i pannan, man får ha tålamod. mamma gjorde sånna till för får någon dag sen bara
Skrivet av helfgren
 - 2008-09-30 16:47
Handlar inte om någon allergi , men jag gillar smaken som havregryn ger när man steker den. Kan ju hjälpa om man blandar i lite vetemjöl kanske. Måste testas vid tillfälle , man kan ju procenta med lite mjöl och se vad resultatet blir.
Skrivet av Andreas
 - 2008-09-30 09:52
Hänger inte med riktigt, handlar det om allergi så att dina havreplättar absolut inte får innehålla vetemjöl? Annars kanske just lite vetemjöl skulle binda ihop dem bättre.
Skrivet av helfgren
 - 2008-09-24 22:53
Pet-flaska , enkelt men genialt . Tackar för tipset .
Skrivet av agnetasch
 - 2008-09-24 12:57
När man stekte gröt förr skar man ju bara den stelnade gröten i skivor o stekte den (ev panerade man i vetemjöl) Om du blandar i socker o russin när gröten är varm o skivar den när den är kall o steker den? Inget ägg alls alltså. Fyrkantiga plättar blir det ju förstås om du inte låter gröten kallna i ett runt, smalt kärl (tillskuren PET-flaska?) trycker ut grötrullen o skär skivor. Uppfinningsrikedomen frodas :D
Skrivet av ena
 - 2008-09-23 20:34
rapportera gärna *nyfiken*
Skrivet av helfgren
 - 2008-09-23 20:33
Kanske man kan göra en pannkaks smet och bara byta ut mjölet mot havregryn.
Man kanske måste minska mängden vätska då om havren binder sämre än vetemjöl.
Måste prova detta imorgon .
Skrivet av ena
 - 2008-09-23 20:28
havremjöl tror jag helhjärtat på...jag mixar havregryn till mjöl till vissa småkakor...och de håller ihop hur bra som helst...tror inte alls den behöver kokas innan, den är ju ångpreparerad för att bli klar fort.
Man skulle kunna rosta en del av havregrynen innan om man vill förstärka smaken lite...
gäller det bara att skaffa en ny mixer ;)
Skrivet av helfgren
 - 2008-09-23 20:21
Kanske man ska använda okokta havregryn . Man kanske kan köra havregrynen i mixern s¨å det blir som mjöl , det blir riktigt god smak av havren men jag vet inte om den måste kokas före . ???
Skrivet av ena
 - 2008-09-23 20:09
1 ägg binder ungefär 1 dl vätska + mjöl...kanske behövs fler ägg?? eller gör en liten sats vanlig pannkakssmet med lite extra ägg och tillsätt till gröten.
Havregrynen i gröten är ju redan färdigsvällda och binder inte mer så någon form av mjöl måste nog till förutom äggen *funderar högt*
Hoppas det hjälper, måste nog testa själv för det lät riktigt gott...:)
Skrivet av helfgren
 - 2008-09-23 17:58
Jag har provat göra plättar med havregrynsgröt kokad som vanligt och jag blandade i ett ägg , lite socker och lite russin.
Jättegott,,MEN dem håller inte ihop .
Vad kan man göra för att få dem hålla ihop,ungarna älskar det men det är ett helsike att steka dem.

Annonser

Powered by EzPortal