Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Hankki
 - 2009-11-03 18:46
Lite i stil med det som roffekock har i svar 34 fast med ett rör från en skilld eld/röklåda.
Som sagt, det existerar endast en prototyp uppe i skallen och jag har ännu inte slaktat maskinen för att se vad som kan fixas.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-11-03 18:10
Jag har aldrig byggt en rök av en diskmaskin men tanken är lockande. Det jag instinktivt tänker på är: kallrökning, inte eldstaden i rökutrymmet! Hur löser man det?
Skrivet av Hankki
 - 2009-11-03 10:48
Hej,
Såg bilder på kylskåp och andra fina projekt, efter att jag såg kylskåpet så kom jag att tänka på en storköks diskmaskin som jag hade tänkt använda till motordels tvätt, men det intresset har svalnat lite.
Nu vill jag veta om någon har sett en rökugn gjord av en sådan diskmaskin?
Färdigt sned plåt invändigt för att inte vätskorna ska droppa på eldstaden, tätslutande lock att ordna ventilation i, fullständigt rostfri, kanske aningen tunn plåt för eldstaden, alternativt elplatta, men det går ju att fixa.
PT 100 temperaturgivare samt en inställbar termostat/termometer från kina.
Kanske ett projekt för vinterns permitteringsveckor, ifall vi inte får för mycket jobb och "måste" tillbaka på jobb...

Denna kunde också ganska enkelt konverteras till kallrök vid behov.
Skrivet av Lisbeth
 - 2009-07-31 13:08
Hej Jag är nybliven ägare till ett Jula rökskåp men jag förstår mig inte riktigt på det. Jag har eldat med samma sprit som man har till stormkök. Har lyckats få till en regnbåge men ingen direkt smak nu har jag precis tagit 4 laxfiléer men det blir ingen direkt röksmak på dem heller har haft i ca 3-4 dl rökspån och lite enris. Elden slocknar hela tiden om jag inte har spjällen helt öppna. Vad gör jag för fel? Tacksam om någon kunnig kan vägleda mig lite.
Skrivet av helfgren
 - 2009-07-05 21:45
Känner att jag måste lägga upp några bilder på min rök oxå .

MVH// Henrik
Skrivet av helfgren
 - 2008-08-17 20:08
Hej !

Vilka fina bilder ni lagt in på era rökar , tyvärr så har jag ingen bild på min ännu .
Men jag kan beskriva den  ;) ..Det är en rök i rostfritt och den är ganska stor ca 160 hög , 50 bred , 50 djup med 4 hyllor.
Jag har så jag kan elda med ved i den , men det vart besvärligt tyckte jag med tempraturer upp och ner.
Jag tog och satte ditt ett grill-element från en elgrill på 2000 watt , så nu stoppar man in kontakten och kör så det rycker.. ;D..och tempen ligger där den ska , på ca 75-80 grader.

MVH// Henrik
Skrivet av roffekock
 - 2008-02-19 12:27
Någonting på gång i röksvängen? ;D

/rolf
Skrivet av Mimmi
 - 2008-02-14 19:45
Vilka roliga rökprojekt ni har på gång. Vi har bara en liten ABU-rök som vi röker fisk i på sommaren. Men skulle gärna bygga en riktig rökkåta någon gång.
Skrivet av Kari
 - 2008-01-16 23:31
Roffekock, kolla just denna tråd i början så finns det lite bilder.

Ja vädret, uppochner vända världen. +5 och inte en flinga här på ön utanför Stockholm. Både synd och inte..
Skrivet av roffekock
 - 2008-01-16 20:40
Urban vi har bara gjort prov på detta och inget är klart än, men om du tänker dig att kaminrören som trasporterar röken,inuti denna ska gå en spiral gjord av kopparör som trasp. kallvatten så ska den ha en temp på ca 23-max 30 grader men detta är enbart beräkningar och vissa prov vi gjort.(Trots att jag skrev att vi kallrökte så var detta fel jag menade att vi ska göra det.) På bilden kan du se rökröret.
Det är lite småfix kvar med detta. Men de kommer lite mer info efter hand när vi kört den under alla tänbara temp. Jag visar även hur bafflen är konstruerad på denna plåt står spånkaret och under eldas det med alved.
Vi måste ju ha någe att göra i vinter. ;D
Här i Småland är det inte unde 0-llan någon natt och inge snö,men det är väl i stort det samma hos er där uppe? :)

/rolf
Skrivet av roffekock
 - 2008-01-16 20:28
Elka svaret är att vi körde nog inte riktigt så länge kanske 120 min och temp var ung 90. Jag skrattade gott när jag såg bilderna på dina nedfallna sillar och det är sånt som händer oavsett hör man gör. Men en sak som är viktig är att sillen bör vara helt färsk  då håller det att sätta den genom ögat. Men visst ibland faller den ändå men då får du använda den till solöga istället, som du själv säger att skinnet ska ju av i alla fall.
Jag skulle gärna vilja se en bild på din rök men det kanske finns?

/rolf
Skrivet av Urban
 - 2008-01-16 19:19
Roffekock: Vet du hur sval temperaturen röken går att få i den när man ska kallröka?
Skrivet av Anne
 - 2008-01-16 07:04
Jamen precis, tror att det är en sån. :)
Skrivet av Kari
 - 2008-01-15 23:39
Om det är en sån där liten (kanon bra!) man eldar med T-dojja så berättar jag gärna! Skicka en bild vid tillfälle! ABU-röken tror jag dom kallas för.
Skrivet av Anne
 - 2008-01-15 20:22
Alltså, jag måste ta itu med det här. Jag har en liten fiskrök som jag fick av pappa för ett par år sen. Helt oanvänd. Jag vet inte ens var jag ska börja. Elka, kan jag få en liten kurs framåt sommaren..? :)

Annonser

Powered by EzPortal