Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Urban
 - 2007-07-09 22:32
Vist menar ni Sambosa och inte sammbosa?
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-09 13:57
Då är frågan om det är nåt speciellt som är karaktäristiskt för just Afrikanska Sammbosa..?
Skrivet av Kari
 - 2007-07-09 11:54
Jepp, jag föredrar piroger dom trekantiga. Spriten kan vi lämna det är ju måndag.. *ler*
Det Vi fick i Rinkeby och det min världsäventyrande tjej ätit i afrika måste då ju vara Sammbosa?
Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-09 11:43
Elka: ser ut som det beror på vilket land man hämtar receptet från. Samosa verkar vara den indiska varianten medan Sambosa verkar vara den afrikanska motsvarigheten.

Samboka är den svenska stavningen av Sambuca, en anissmakande likör och verkar inte vara någon maträtt.. eller?
Skrivet av Kari
 - 2007-07-09 11:20
Samosa, samboka & sambosa...? Det är mycket nu..
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-08 14:48
Calle: läste på lite om Samosa http://en.wikipedia.org/wiki/Samosa och såg att det traditionella är att fritera dem som i det andra receptet du länkade till.

I Ica-kurirens recept stod det att Samosa passar till
"Indisk tandoorikyckling
edd"

Är edd en maträtt eller något slags felskrivning?  ???
Skrivet av Kari
 - 2007-07-07 23:46
Jag vet inte hur vi kom tänka på detta just i kväll, men vi var på en festival förra sommaren i Rinkeby här i Stockholm och fick njuta nybakade Sambosas, gött var det!

Kul festival förövrigt, som ett par timmar utomlands faktiskt. Härlig stämning med musik och glada människor och underbar mat och doft då att gjordes inför besökarna på plats!  ;D
Skrivet av Urban
 - 2007-07-07 23:30
Jag har gjort sambosas "piroger" ifrån en afrikansk kokbok ett par gånger som jag köpte för ett antal år sedan..
Och där kunde man välja mellan lamm eller nötfärs (lamm är säkert orginal).
Vidare så var kryddningen i färsen väldigt enkel.. Pressad vitlök/Hackad gul lök/persilja/svartpeppar/cayennepeppar/salt och kardemumma.

Denna kryddning (utan proportioner) ger väldigt goda piroger. Hade faktiskt glömt bort dessa fram till nu.. Så tack Elka för påminnelsen  ;D
Skrivet av Kari
 - 2007-07-07 23:24
Tack till killen med kollen! Nu blev Hjärat och jag sugna, många projekt blir det.

Hon har gjort Sambosa i jobbet en gång och ätit Samboka hos en moster som jobbat i Indien och kan aldrig glömma den smaken!

Klockrent med en kall Staropramen!  ;D

Skål och gonatt!
Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-07 23:09
Samosa:
http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=3084
http://www.indianchild.com/samosa_recipe.htm

Fyllningen verkar påminna lite om Keema, den indiska rätt jag gjorde häromdagen (recept: http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&lngRID=8417) där man också använder sig av bl a köttfärs, garam masala, ingeäfra, ärtor och potatis.

När jag tittar lite närmare så är Ica Kurirerns Samosa-fyllning nästan identisk med Keema om än inte lika krämig.

Jag kan tänka mig att små Samosaknyten passar bra som snacks tillsammans med en öl eller två!  ;D
Skrivet av Kari
 - 2007-07-07 23:01
Hej alla!

Vi sitter här i soffan och klurar på hur man gör Indisk Samboka och/eller Afrikansk Sambosa (stavningen?!)  ;)

Detta är små piroger och så himla gott att äta både kalla som varma..

Tips någon?

Tack från Lördagssoffan!

Annonser

Powered by EzPortal