En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Maträtter, recept, tillagning / SV: Matambre a la pizza
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-07-09 08:07 »
Det här blev gott!

Kryddade köttbrickan med salt, peppar, rosmarin och chilipulver. Grillrökte den i 130° i lite mer än en timme. Insåg att fyllningen får vara vegetarisk ;) så jag bottnade med en tomatsås (ketchup, chilisås och bbqsås) på det lök, tomat, champinjoner och jalapeno och avslutningsvis rejält med riven mozarella.

Givetvis ska man ha pizzasallad till :)
2
Maträtter, recept, tillagning / Matambre a la pizza
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-07-08 16:02 »
Dags för ny upptåg med fläskytterfile  :)

Ja, jag vet det är ingen flankstek men det är vad jag har.
Planen är att skära upp ytterfilen som en rulltårta till ca 8mm tjocklek, grillröka den fläkt (jag menar inte en sån som blåser ;)) en timme för att sen lägga på en pizzafyllning med lök, oliver, tomater och givetvis ost.
20 minuter i grillen borde räcka för att smälta osten och sen är det proteinfrossa  :)

Får nog hjälpa upp kolhydratsintaget lite med pommes som doppas i majjo.
Bilder kan komma om intresse finns.

Matambre a la pizza är Argentinsk köttpizza med flankstek som botten istället för deg.
3
Råvaror, halvfabrikat / SV: Tryffel för nybörjare
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-07-03 09:44 »
Hej
Jag tror jag har hittat vit tryffel på min tomt.
Vart vänder jag mig för att få den kontrollerad?
den är vit på utsidan och svart inuti
mvh
irene Söderman

Det kan nog vara en tryffel, men inte "vit tryffel" (som Albatryffel, den växer nog inte här och den är inte svart inuti), lukta på den så känenr du ju om den är bra.
4
Råvaror, halvfabrikat / SV: Tryffel för nybörjare
« Senaste inlägg av irene söderman skrivet 2018-07-02 11:33 »
Hej
Jag tror jag har hittat vit tryffel på min tomt.
Vart vänder jag mig för att få den kontrollerad?
den är vit på utsidan och svart inuti
mvh
irene Söderman
5
Maträtter, recept, tillagning / SV: Texturas
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-07-02 08:11 »
Hej!

Har precis börjat experimentera med texturer och då med särskild fokus på ”spherification”. Första försöken har gått från ”inte så bra” till ”jättedåligt”...

Försöken med att ha sodium alginate i vätskan som det ska göras pärlor av och calcium lactate i vattenbadet är väl de som har gått bäst förutom att pärlorna blir genomhårda. Att göra tvärtom med alginatet i vattenbadet och calcium lactatet i pärlingsvätskan blev katastrof. Misstänker att de inte fungerar med kranvatten utan att jag måste köpa batterivatten/destillerat vatten innan jag blandar i alginatet.

Tack för tipset ang. att göra pärlor av ämnen med redan mycket kalcium
i! Kommer att prövas!

Jo det går bra att köra med kranvatten. Kan du beskriva exakt hur du gör, ingredienser, mängd etc. etc.
6
Maträtter, recept, tillagning / SV: Texturas
« Senaste inlägg av Gastrofysik skrivet 2018-07-01 14:32 »
Vilka recept följer du, vilken källa?
7
Allt om grillning & BBQ / SV: Temperaturer - hur reglerar man värmen i grillen?
« Senaste inlägg av Stiickan skrivet 2018-06-30 19:57 »
Har inte testat  att glänta lite på locket. Ska prova detta.
Tack för tipset.
Har inte provat med briketter. Kanske vore värt ett försök.
8
Maträtter, recept, tillagning / SV: Texturas
« Senaste inlägg av Siljendalen skrivet 2018-06-30 09:54 »
Hej!

Har precis börjat experimentera med texturer och då med särskild fokus på ”spherification”. Första försöken har gått från ”inte så bra” till ”jättedåligt”...

Försöken med att ha sodium alginate i vätskan som det ska göras pärlor av och calcium lactate i vattenbadet är väl de som har gått bäst förutom att pärlorna blir genomhårda. Att göra tvärtom med alginatet i vattenbadet och calcium lactatet i pärlingsvätskan blev katastrof. Misstänker att de inte fungerar med kranvatten utan att jag måste köpa batterivatten/destillerat vatten innan jag blandar i alginatet.

Tack för tipset ang. att göra pärlor av ämnen med redan mycket kalcium
i! Kommer att prövas!

9
Allt om grillning & BBQ / SV: Vegetariskt på grillen?
« Senaste inlägg av olof57 skrivet 2018-06-26 13:50 »
Rödbetsburgare är alltid en favorit som slår hem när vi har vegetarianer på besök. Koka rödbetorna mjuka i salt vatten och koka potatis. Skala rödbetorna och grovriv ner dem i en hög, samma sak med potatisen. Blanda ihop rödbetorna och potatisen med strimlad salladslök, lite mjöl, ägg, dill och några droppar citron. Salta och peppra sen är det bra att forma smeten till biffar eller platta hamburgare och pensla de med olja på grillen. Brukar räcka med 5 minuter på varje sida, glömt inte att få till den där härliga lite lätt brända ytan. Otroligt gott!
10
Allt om grillning & BBQ / SV: Temperaturer - hur reglerar man värmen i grillen?
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2018-06-26 13:27 »
Det låter ju som om ventilationen genom övre spjället inte räcker till, har du provat glänta ett par cm på locket? Antar det också är en fråga om mängd kol du använder hur mycket syre som behövs, du kanske har i för mycket kol?
Sidor: [1] 2 3 ... 10
- Annonser -