Kakun / mjukkakun, någon som har recept?

Startat av Sofia, 2014-09-08 09:29

Föregående ämne - Nästa ämne

Sofia

Finns det någon som känner igen termen kakun eller mjukkakun? Det är ett bröd som traditionellt bakas i bagarstuga (i vedeldad bakugn), och som är lite tjockare än tunnbröd. Det är ett mellansegt snarare än luftigt bröd, och supergott! Om någon sitter inne på något gammalt släktrecept får de jättegärna dela med sig av det, jag skulle verkligen gärna vilja ha det!  :)

Hankki

Kakun låter som dialekt för kakan i österbotten i Finland. t ex "ta ut kakun ur ugnen nu"

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal