Seg Pollytårta

Startat av agnetasch, 2008-05-16 11:05

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

Häromdagen bakade jag Pollytårta som vi åt av igår. Den var fruktansvärt söt o kletig, nästan så jag undrar om det är nåt fel på receptet (som dock ser likadant ut överallt) Men, smaken var där ju, som man säger när något är halvt misslyckat.
Ni som är bakkunniga,kan ni inte berätta för mig vad man kan ändra i receptet för att få en bättre tårta?

Seg Pollytårta
175 g mörk blockchoklad
175 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
300g Polly (men hon jag fick receptet av sa att det räcker gott och väl med en påse, hon brukar ha i en blå påse Polly)
½ dl vetemjöl
2 tsk kaffe

Smält blockchokladen och smöret tillsammans.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjöl och kaffe, rör ihop.
Tillsätt chokladsmöret och rör om.
Smöra och bröa en form, gärna en sockerkaksform med löstagbar botten.
Häll smeten i formen och tryck dit pollyn, över hela kakan.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader 30-35 minuter.

Kakan smakar bäst om man gör den dagen före man ska äta den, då blir den inte så "lös".

Anne

Låter som lite väl lite mjöl. Jag skulle öka mjölmängden och minska sockret.
Anne's Food - min matblogg

agnetasch

Jag är feg när det kommer till bakning; 1 dl mjöl o 1,5 dl socker kan det låta bra?

Anne

Anne's Food - min matblogg

agnetasch

Tack för moraliskt stöd :D
Tror jag ska ha den här tårtan efter kräftorna i augusti, den känns helt rätt för det. Återkommer med rapport om ev förbättring.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal