Citat från: Urban skrivet 2007-06-10 12:02
Mina upplevelser av Tyska respektive Hollänska Jordgubbar är att dom är mycket vattnigare och surare i smaken än Svenska.
Förmodligen beror det på att dom använder sig av en sorts jordgubbe som är snabbodlad och mindre känslig för olika slags angrepp.
Det finns som sagt en väldigt många olika slags arter av jordgubbar.. Vissa är väldigt röda och söta medans andra kan vara jätteröda men nästintill smaklösa mm..
Allt handlar om vad du vill ha ut ur en jordgubbe.. Industrin använder sig knappast av en långsamväxande jordgubbe även om det skulle vara världens godaste.. Här handlar det om att tjäna så mycket pengar som vanligt.
Bästa jordubben odlar man fram själv och äter dom sol-varma.. Tex. "Senga sengana" som är en otroligt mörkröd, jättesöt och smakrik jordgubbe (rekommenderas!!).
Citat från: Urban skrivet 2007-06-10 12:02
Mina upplevelser av Tyska respektive Hollänska Jordgubbar är att dom är mycket vattnigare och surare i smaken än Svenska.
Citat från: crlhrv skrivet 2007-06-15 19:32
något mysko är det när ALLA bären är av storlek oskalad hasselnöt och sura i smaken. Då har man lärt sig något nytt och där kommer jag nog aldrig att handla igen.