En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - agnetasch

Sidor: [1] 2 3 ... 246
1
Grillad gräddsås lät ju bara för äckligt ;D men det var kul att du verkligen gjorde den o att den smakade gott. Mat slutar aldrig att överaska en.

2
Maträtter, recept, tillagning / SV: Examensarbete KTH
« skrivet: 2018-03-25 08:44 »
Färska grönsaker var det ja, inte mat som äter färska grönsaker.

PS Inte mycket mat på en hamster väl?

3
Företagsavdelning / SV: Presentation av Minegenkokbok.se
« skrivet: 2018-02-13 09:07 »
Eller har ni, precis som Mat-Janne, redan har en bra lösning för hur ni hanterar era recept?
Som medlem av Matforum måste jag erkänna att jag redan har en enkel lösning på hur jag hanterar mina recept :-[ Jag har dom i huvudet.

4
" Observera! detta är alltså i den trubbiga delen och inte i tjockänden som Agneta skriver om i #13!
Vad är det för skillnad mellan tjockändan o den trubbiga delen av ägget? Båda är väl motsatsen till den spetsiga delen av ägget? ???

5
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« skrivet: 2017-12-25 08:33 »
Vi körde med "fattigmans-sous-vide" i år.
Av misstag köpte vi en rå julskinka. Stånk o stön, ska man behöva tillaga den där klunsen? Vi gjorde på enklast möjliga sätt; in med skinkan i orginalförpackningen i ugnen, stack termometern genom en liten bit fönsterisolering o in i skinkan. Satte ugnen på 75* o termometern på 72* Väntade 11 timmar. Lät svalna lite, skalade, skivade upp o åt en god skinka :)

6
Det räcker att köpa en billig ost, det är inte priset utan typen av ost som bestämmer resultatet. Hushåll, edamer o julost blir bäst. Greve o grynpipiga ostar ska man undvika.

Varför virar han in osten i en plastkasse? Bättre att lägga den i en plastlåda med rejält lock (så inte mössen kan bryta sig in)

7
Norsk svele kanske kan likna dina Lappar?

3 st ägg
4,5 dl Kefir
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk hjorthornssalt
2 tsk bikarbonat
4,5 dl vetemjöl

Steks som plättar eller pannkakor

8
Restauranger / SV: Kul ställen i Småland och Blekinge?
« skrivet: 2017-09-28 06:55 »
Egengjorda isterband? Mmmmm :D

9
Korven ser ju kanonfin ut! Grattis till ett lyckat experiment :)

10
"Alternativforum"?? Var tror du att du hamnat? Det är nog ingen här som står o skrubbar disken med asklut o björkviskor ;D

11
Enkelt men gott till räkor om man vill undvika bröd: majonnäs, hackade hårdkokta ägg, dill o pressad citron.

12
Hahaha, 245:-/litern! Den såsen får du dosera med pipett ;D

13
Håller med Hasse, det ser väldigt trevligt ut. Men...vad är det i glasen? ???

14
Tack för varningen :)
Varför inte skicka författarna ett litet provpaket med dom misslyckade grejerna o fråga om dom verkligen ska vara så ;D
Kunde vara kul att höra deras förklaring.

15
Reklamera >:(

16
Vissa har varnat mig att inte mixa kött och fisk i samma rökskåp då doft och smak sätter sig i metallen.
Men så illa kan det väl inte vara.
Har jag aldrig märkt efter alla år vi mixat. Möjligtvis att fisken får ligga under köttet eftersom den släpper mer proteinslabb.
Hur tänker "vissa"? Ska du ha olika rökar till olika produkter? En till kött, en till fisk, en till ost, en till.......Många rökar blir det ;D

17
Helt rätt att tänka efter före. Man bör ställa sig några frågor vad man vill ha ut av röken:
-Kan man variera värmen? Allt kan inte rökas i samma temperatur. I en enkel röktunna smakar allt "skogsbrand" efter att ha behandlats i vrålhetta.
-Vill man kunna kall- eller ljummenröka (som vi gör mest) måste elden vara en bit bort från röken. Finns kallrökningsenhet till tunnan?
-Måste tunnan passas stup i kvarten? Är den så liten så man hela tiden måste mata på med flis eller ved? Då orkar man till slut bara röka små saker som går fort (typ guppies)
-Luktar röken mycket? Tänk på grannarna.
Det finns olika vägar att gå; antingen blir du en rökentusiast o bygger din egen rök med hjälp av tips från andra entusiaster på nätet eller så blir du (som vi) lite bekväma o köper en Bradley ;)

18
OK, då är nog mysteriet löst: shirtsteak!
Skjortbiff! Mums :-\

19
Om man värmer vattnet i vattenkokare drar det ännu mindre energi ;)

20
Låter inte fyra långpannor lagom? Man kan göra någon/några småformar också, lättare att spara om det blir gratäng över.

Sidor: [1] 2 3 ... 246
- Annonser -