Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - magnus

1
Har ni fått någon favorittemp?
Jag slängde ner en på 67 grader, blir väl ca 10h.
2
Utsidan, men lär gå lika bra på insidan men ta längre tid.
Aluminiumdetaljerna vid handtaget blev även blanka.
3
Snurrade två Bosarp kycklingar på spettet på grillen för några veckor, otroligt fina kycklingar. 2kg st. Betydligt saftigare och godare kött än 1kg kycklingarna.
4
Ett litet husmorstips. Lyckades göra rent klotgrillen med en svamp som jag hällde YES och bikarbonat på. Var fruktansvärt effektivt sätt för att få bort gamla avlagringar på. Nu blänker klotgrillen igen.
5
Bränn av på full fräs och borsta bort.
Tips kan vara om man vill göra rent under gallret att man använder en liten spackelspade som man viker upp hörnen på. Då man kan skrapa bort en hel del rester på flavorizer och droppplåten.
6
Nu har jag äntligen slagit till på en Muurikka 58cm.
Den passar perfekt på Weber 57cm klotgrill. Jag har eldat med briketter och nu även testat med pellets.
Pellets har jag lagt i en bestickkorg från Ikea (http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30011832/) och fyllt till hälften, hällt på lite rödsprit och satt fart på det.
Det ger bra med värme, men inte tokhett, skulle isåfall behöva flera bestickkorgar.
Pellets hade fördelen att den tände väldigt snabbt jämfört med briketter och minimalt med aska och billigare.
7
Jag har bara pressat in timjan/vitlök i stekar och låtit det stå ett tag, men inte flera dagar, och det har blivit bra.

Till helgen blir det förmodligen rökt lammlägg på grillen, ska köra lite al och äppelträd.
8
Hej, hittade en Summit E-470 på blocket.

Har ni tips på hur man bäst rengör den för att den ska se ut som "ny" ?
Finns det några mirakelkurer?
Förra ägaren har rökt en hel del i den, så delar av utsidan (lackad aluminium) är missfärgad av rök.

Mvh Magnus
9
Citat från: kayaker skrivet 2014-04-10 08:57
Den kom innan Sansaire, men de sänkte priset till samma nivå när det blev klart att Sansaire skulle släppas.
Serious Eats har gjort ett jämförande test.
http://www.seriouseats.com/2013/12/sous-vide-circulator-review-sansaire-nomiku-anova.html?ref=search


Det ser ut som det kommer en uppföljare med blåtandsstöd och billigare pris:
https://www.kickstarter.com/projects/anova/anova-precision-cooker-cook-sous-vide-with-your-ip
10
Thermapen är bra, tyvärr har jag fått glapp i min, några flera som fått det också? En kollega har också fått glapp i sin.

Men för BBQ är en termometer med trådlös överföring bra. Kör där med föregångaren till Maverick-ET733:
http://www.amazon.com/Maverick-ET-733-Wireless-Smoker-Thermometer/dp/B00FOCR4UI
Trycker i rökgivaren i en potatis och lägger på gallret.
11
Det är kärnan jag menar, skalad men inte krossad. Krossad korn = korngryn blir väl typ gröt då.

Tröttnar man på allt korn kan man köra "kornavkok/Barley Water" som smakar lite likt isté om man blandar i citron.
http://www.ica.se/recept/barley-water-297571/
Resterna av kornavkoket kan man lägga i degen om man ska baka direkt efter, då får man extra saftigt bröd.
12
Måste skriva en post om korn (eller matkorn som det står i butikerna)
Har börjat ersätta ris med korn i många rätter. Betydligt godare och känns lite nyttigare då kornet kommer från Sverige.
Har köpt korn från en kvarn så det behöver kokas ca 30-35 minuter jämfört med matkorn som jag tror är förångat och inte behöver lika lång tid på sig.

13
Råvaror, halvfabrikat / Udda kött?
2014-05-06 20:37
Då hästkötttråden dök upp och det stod en del om hundkött och ekorre i den så undrar jag vad finns det för annat kött som kan ätas som är lite ovanligare och gott?

Kanin är ju vanligt i spanien (och kanske andra länder?)?
Hund?

14
Jag har hittat hästkött på lokala Coop vid vissa tillfällen för en billig peng.
15
Najs, grymt avis.
16
Premiär för rökta lammribs. Det är dags att försöka tömma frysen till nästa lamm dyker upp.

Mvh Magnus
17
Det finns målarpenslar med antigen syntet eller natur (häst vad jag vet). De sväljer lätt mycket vatten/vätska jämfört med silikon.
18
Citat från: Hankki skrivet 2013-07-03 23:46
Idag gräddade jag ett bröd på ica's pizzasten i webern, kanske det borde vara i tråden "vad bakade du idag" istället.


Grymt, ännu inte provat mer än pizza på webern, men det gick inge vidare, brännt i botten.
Hur la du upp briketterna? Runt om och rund pizzasten?
19
Jag kör med liten målarpensel med naturborst, fungerar även att putsa svampen med.
20
Kört varmrökt lax i början av veckan, och idag blev det röka kamben igen. Ungarna älskar när man kan gnaga på dem.

Annonser

Powered by EzPortal