En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Mat-Janne

Sidor: [1] 2 3 ... 7
1
Matbröd / SV: Provade att laga egna hamburgerbröd
« skrivet: 2019-04-16 15:57 »
Ska prova en varmluftsugn utan varmluft nästa gång.

2
Matbröd / SV: Provade att laga egna hamburgerbröd
« skrivet: 2019-04-14 12:11 »
Provade med varmluftsugn. Mycket bättre om än inte så luftiga som jag ville ha dem.


3
Matbröd / SV: Provade att laga egna hamburgerbröd
« skrivet: 2019-04-08 17:01 »
Jag har också sett att med gasugn bör man ha en extra plåt under. Kommer att prova det.

4
Matbröd / SV: Provade att laga egna hamburgerbröd
« skrivet: 2019-04-05 08:34 »
Tyvärr nästan samma resultat. Brödet blir alldeles för kompakt. Men nu misstänker jag att det inte är fel på vare sig receptet eller tillagningen utan att jag har gasugn. Kan det vara orsaken?


Oberoende av det, vad blir det för skillnad om man istället använder:
a) Vetemjöl Special?
b) Durumvetemjöl?


5
Matbröd / SV: Provade att laga egna hamburgerbröd
« skrivet: 2019-04-04 10:12 »
Tack för svar! Ska prova det receptet. Återkommer med resultat.


6
Jo, jag kör en tjock gjutjärnspanna på gasspisen när jag steker biff och hamburgare. Temperaturen blir stabilare än med tunna plåtpannor.
Dessutom får man lite workout när den förflyttas och lyfts ...  ;D

7
Matbröd / Provade att laga egna hamburgerbröd
« skrivet: 2019-04-03 18:19 »

Följde detta recepthttps://www.koket.se/myllymakis-hembakade-hamburgerbrod


Degen kördes i maskin enligt anvisning. Jästiden respekterades och degen jäste vid båda tillfällena. Men resultatet
blev degigt och kompakt, inte alls den luftiga känsla man vill ha i ett sådant bröd.


Vad kan ha gått fel?



8
Allt om grillning & BBQ / SV: Atomic Buffalo Turds
« skrivet: 2019-03-26 18:04 »
Kul! Det testar vi i båten i sommar! Funkar ju lika bra med paprika

9
Om forumet / SV: Går det att ha länk i sin signatur?
« skrivet: 2019-03-26 15:57 »
Länk fungerar. Hur skriver du din signatur?

10
Allt om grillning & BBQ / SV: Fläskkött 63 grader
« skrivet: 2019-03-26 15:40 »
dessutom kan man ju sejfa genom att köra köttet längre.


"sejfa". Till och med värre än SAOL och "roue"  :-\ ;D :-\ ;D
https://svenska.se/tre/?sok=roue&pz=1


11
Allt om grillning & BBQ / SV: Atomic Buffalo Turds
« skrivet: 2019-03-26 15:36 »
Verkar intressant. Vill du utveckla receptet för alla som aldrig gjort det förut?

12
Om du personligen gillar det så tycker jag du ska fortsätta så. Personligen fördrar jag vitt vin och kan mycket väl dricka det till oxfilé även om det oftast blir öl.
Det är mycket "inne" att tycka på ett visst sätt och det har inte ett dugg med smaksinnet att göra, snarare hur man får flest likes på Facebook mm. Att då anamma den gamla skolan kan ge några fler poäng. Strunta i "debatten" och gör vad du själv gillar.
Tycker jag.

13
Kött som fått fotogen på sig kan man skära till tändkuber. Släng inte!

14
Fotogen tar du bort med avfettning plus lite salt för att kompensera.

15
Maträtter, recept, tillagning / Kimchi
« skrivet: 2019-02-06 18:00 »
Någon som gjort Kimchi från grunden, dvs 7 dagars?
Blev det bra eller?

16
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vattenhalt nötkött
« skrivet: 2019-02-06 16:16 »
Antar att Gröna Gårdar är ett västkustfenomen, eller?

17
Allt om sous vide / SV: Rostbiff i cirkulatorn
« skrivet: 2019-01-30 18:13 »
Tack för tips. Har tyvärr ingen termometer med 0.1 graders upplösning men som sagt, ska köra nästa gång i 6 timmar typ.

18
Allt om sous vide / SV: Rostbiff i cirkulatorn
« skrivet: 2019-01-29 15:48 »
Ok, ska prova med kortare tid nästa gång. Hur exakt cirkulatorn håller tempen vet jag inte men upplösningen är 0.1 grad. Den visar den aktuella temperaturen under uppvärmning men sedan kanske den växlar till bör-värdet så det står 59.0 hela tiden.
Ska testa även det nästa gång genom att hälla i lite kallare vatten och se om displayen visar en lägre temperatur då.

19
Allt om sous vide / Rostbiff i cirkulatorn
« skrivet: 2019-01-28 16:11 »
1 kg rostbiff. Klappade in den med vitlök, dragon, peppar mm. In i vakuumpåsen, sög ur luften och förslöt påsen 3 ggr för säkerhets skull. Ner i cirkulatorn i 16 timmar på 59 grader.
Biffen släppte ordentligt med vätska och smakade lite torrt. Jag har gjort precis samma sak tidigare och resultatet var betydligt bättre. Kan det bero på köttets kvalitét hur mycket vätska det släpper vid tillagning i cirkulator?

20
Förstår inte vad du menar Kurt:  butiken ser inte nytta med ökat svinn
Varför skulle de gilla ökat svinn? Smart bokföring?

Sidor: [1] 2 3 ... 7
- Annonser -