En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Hej Cathy,
Tack för tipset. Det skall jag testa. Jag har använt bl a transparant blanche (med reservation för stavningen) men även fastare äpplen. Allt med samma resultat :(
2
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Termomixer - värd att köpa?
« Senaste inlägg av Anita skrivet 2018-09-19 18:44 »
Hej   har någon gjort deg i den?  Pepparkaksdeg?  Bulldeg?
3
Maträtter, recept, tillagning / SV: Marmelad och mos med skal?
« Senaste inlägg av Lucy skrivet 2018-09-14 13:27 »
Tack för svar! Provade med päronmarmelad först ocgcfrt gick prima! Nu kör jag äppelmos oxå.
4
Maträtter, recept, tillagning / SV: Marmelad och mos med skal?
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-09-14 07:54 »
Jag har väldigt mycket äpplen o päron och tänkte koka marmelad och mos. Någon som vet om det går att koka utan att skala frukterna eller om det inte blir gott?

Heston Blumenthal kokar med potatisskalet när han gör potatispurré för att få mer potatissmak på den... Samma sak gäller nog t.ex. äpplen.
5
Maträtter, recept, tillagning / SV: Marmelad och mos med skal?
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-09-14 06:42 »
Jag skalar aldrig äpplen innan jag gör mos, jag tycker att smaken sitter där. Dessutom är jag lat ;D
6
Maträtter, recept, tillagning / Marmelad och mos med skal?
« Senaste inlägg av Lucy skrivet 2018-09-12 10:38 »
Jag har väldigt mycket äpplen o päron och tänkte koka marmelad och mos. Någon som vet om det går att koka utan att skala frukterna eller om det inte blir gott?
7
Jag har en gammal förträfflig assistent, Electrolux N10, som har fungerat i så många år. Men i år strejkade den, det slog liksom inte till när jag använde vänster knapp - strömbrytaren. Är det någon som vet om man kan byta ut den mot någon annan? För det verkar inte som om det finns rätt reservdel - har varit i kontakt med Electrolux.

Är jättetacksam för all hjälp jag kan får  :-)
Åsa
8
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Lite äppelmos, mkt förloras med assistent.
« Senaste inlägg av Cathy skrivet 2018-09-07 18:06 »
Med mitt eget stretande med en omgång äppelmos häromveckan i färskt minne så undrar jag vilka äpplen du har använt? Vissa sorter faller sönder till mos alldeles av sig själva. Andra vägrar falla sönder även sedan de mjuknat och måste bearbetas rätt ihärdigt för att gå igenom durkslaget jag för dagen hade döpt om till passervagga.
Testa att mikra ett par klyftor 15-20 sekunder eller så. Faller de sönder så blir det bra äppelmos. Håller de ihop även efter att de har mjuknat så gör något annat av dem.
9
Köksredskap, utrustning och maskiner / Lite äppelmos, mkt förloras med assistent.
« Senaste inlägg av jorm79 skrivet 2018-09-05 21:15 »
Hej,
När jag var liten gjorde min mor alltid äppelmos på hösten i sin assistent till oss barn. När jag fick egna barn köpte jag en egen begagnad assistent (model 7) för att föra tradition vidare.
Jag minns att det var packade kärnhus som kom ut i slasken när jag var liten. Döm av min förvåning när det mesta av moset tog vägen ut i slasken ist f silen där moset väntas komma! Jag har testat olika grader av förkokning av äpplena men med samma resultat. Vad gör jag för fel? Kan någon hjälpa mina barn att få lite mos  :)
Tack på förhand.
/J
10
Den här dokumentären på Netflix är riktigt intressant. Den handlar om hur man genom att ändra sin kost kan bli frisk, eller åtminstone minska symptomen för en rad sjukdomar: https://www.netflix.com/title/80238655

Den är dock ganska lång, och man behöver se hela för att den ska komma till sin rätt.
Sidor: [1] 2 3 ... 10
- Annonser -