Rabarber dax! Men vad kan man göra?

Startat av Kari, 2008-05-07 11:23

Föregående ämne - Nästa ämne

Mickan

Citat från: annamaria skrivet 2009-06-06 19:17
Gör saft!
Idag har jag kokt på 2 kg. Antingen endast rabarber eller som jag blanda med någon form av bär. Jag tog hälften röda vinbär och hälften rabarber. Jordgubbar är också supergott! Receptet är bara att dubbla.

God saft
3 flaskor

2 kg rabarber/bär (eller blanda)
9 dl vatten
8 dl socker/ liter saft
1 krm natriumbensoat - om man vill

Koka bär och vatten i ca 10 min. Sila i silduk. Koka upp med socker, skumma. Ta upp ½ dl saft och blanda ner natriumbensoaten, rör ner i saften. Nu får saften inte koka mer för då blir den besk. Häll upp på flaskor.


Redan gjort 6 liter saft...
Video meliora proboque deteriora sequor

annamaria

I dag har jag kokt Rabarber och jordgubbskräm. Barnen är lyckliga....

Mickan

Samma typ av kräm här idag. Gräddmjölk till och grahamsbulle med ost. Jag skäms inte för min kvällsmat, inte.
Video meliora proboque deteriora sequor

Mickan

Idag har jag bakat rabarberbröd. Jag gjorde en klassisk fillimpa med bakpulver, kross, frön och mycket rågmjöl. Jag minskade väskan något och lade i en hackad stjälk. Det blev jättegott!
Video meliora proboque deteriora sequor

Mickan

Jag betar av rabarberbunten och nu är det bara ett par stjälkar kvar. Min arbetskamrat är så glad att jag tar vara på dem att hon erbjöd mig mer  ???

Chutney på mitt vis:

750 g rabarber, skuren i bitar
3 skalade och hackade rödlökar
1 dl vatten
4 msk ättika 12%

Koka 10 min och tillsätt:

5 dl socker
2 rejäla kvistar timjan, repade
2 rivna vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
2 tsk salt

Koka 30 min och rör om ofta. Passa så det inte bränner fast. Slå upp i rena burkar.

Åts idag till grillad karré och baconlindade färska lökar  ;)

Video meliora proboque deteriora sequor

agnetasch

Har ni sett senaste Arla-köket,där finns det recept på havrekakor med rabarber:
http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=23341

Mickan

Fina! Kanske lite väl lite rabarber i förhållande till kakdeg. Kommer det inte att vara en vanlig havrekaka med dekoration? Nej, nu ska jag inte döma utan att testa. Om man har 3 kg och vill bli av med en del kanske chutney är bättre.

Är jag konstig som som trots min ringa ålder inte kan kasta det jag får? Mormor har fostrat mig bra...
Video meliora proboque deteriora sequor

ena

Det är svårt att kasta det man får... det har jag alltid tyckt :)

har kokat rabarbersylt men citron o vanilj samt rabarberchutney idag :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

agnetasch


Mickan

Drinktips!

4 cl vaniljvodka
4 cl koncentrerad rabarbersaft
8 cl sodavatten
Jordgubbe

Gott kan jag lova!
Video meliora proboque deteriora sequor

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal