Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Kari
 - 2010-04-02 12:50
Över natten vet jag inte om det spelar större roll men gärna en timme eller tre. Samma sak med pannkakssmeten. Gissar att mjölet får svälla till sig. Rimligt?
Skrivet av Andreas
 - 2010-03-21 15:43
I det senaste reklambladet från Electrolux home påstås att smeten blir tjockare och våfflorna luftigare och frasigare om smeten får stå en bra stund, gärna över natten, någon som håller med?
Skrivet av Kari
 - 2009-09-09 12:16
Lite snabbt: Vilket våffelrecept, med eller utan ägg, passar bäst över öppen eld i gjutjärnslagg?

Tack på förhand! :)
Skrivet av roffekock
 - 2009-03-24 16:06
Om du har mjölkoch ägg i din våffelsmet får du sega våfflor. Använd i stället iskallt vatten då får du frasiga våfflor. Och som dessuto håller sig frasiga.

Att använda kolsyredricka i sin smet är helt OK går lika bra med tex öl vischyvatten el annan mineralvatten.

/rolf

Skrivet av Mickan
 - 2009-03-24 10:32
Färskost, pepparrot och rökt renstek.


Skrivet av Filippa
 - 2009-03-24 09:19
Man kan servera det mesta till våfflor :-) Om man gör en saltare variant (dvs inte efterrätt) kan man ha lite hackad spenat i och servera med räkor, skagenröra eller nåt sånt som förrätt. Kan också tänka mig att smulad gorgonzola eller annan grönmögelost är gott ?
Skrivet av helfgren
 - 2009-03-24 08:54
Livar upp tråden då det är våffeldagen imorgon .
Jag skulle vilja veta vad man kan servera till våfflor förutom sylt och grädde . Tycker det blir för mycket efterrätt av det hela .

MVH// Henrik
Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-25 17:26
Citat från: Dennis-Kock skrivet 2008-04-24 13:57
ett gammalt knep som ofta användes så (då?) pannkakorna var till mat inte dessert.

Åh, jag tolkade detta som om man förr bara åt pannkakor som varmrätt, inte dessert.Crepes har t.o.m jag hört talas om ;)
Våffeljärn kommer jag aldrig att köpa något mer, jag vet inte hur många jag slängt ut (oftast i samband med en flytt) Dom står på min minimalistiska-köket-lista ;D
Skrivet av Dennis-Kock
 - 2008-04-25 12:15
Citat från: agnetasch skrivet 2008-04-24 18:22
Jag kan inte prova att göra din våffelsmet, jag har inget våffeljärn,så jag får tro dig på ditt ord att luftbubblorna skulle vara kvar (ända tills du ätit våfflorna? Här börjar vi ana fisande kossor!) ;D
Bakpulvret skulle tillsättas med en nypa, inte 2-3 tsk som amerikanska pannkakor behöver. Att dessa är torra o beska kan också bero på att amerikanarna ofta envisas med att använda bovetemjöl i sina "frukost-Wettex" >:(
Att ha sockerdricka i pannkakssmet har jag aldrig stött på tidigare, var har du läst det? Tveksamt om snåla husmödrar skulle släppa till den hårt ransonerade sockerdrickan till pannkakor när man inte ens hade socker i dom. Nej, halvsur mjölk, det var vätskan till pannkakor ;D
Pannkakor har väl alltid varit efter ärtsoppa? Mig veterligt har pannkakor inte varit någon varmrätt (utom på barnmenyn på restauranger) vad hade man i så fall som tillbehör? Du kanske menar tunn eller tjock fläskpannkaka?


då kanske det är bäst att köpa dig ett ;)
ja dom har ju det så dom är inte lika goda som våra "svenska".
Första gången jag stötte på det var när jag arbetade i sthlm med en fransk kökschef dom gjorde alltid så tydligen sen prövade jag och det blev gott ;)

att ha pannkaka som varmrätt går om du tex gör crepês eller gör vanliga plättar och sedan har laxröra gjord på färskost ;)
Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-24 18:22
Jag kan inte prova att göra din våffelsmet, jag har inget våffeljärn,så jag får tro dig på ditt ord att luftbubblorna skulle vara kvar (ända tills du ätit våfflorna? Här börjar vi ana fisande kossor!) ;D
Bakpulvret skulle tillsättas med en nypa, inte 2-3 tsk som amerikanska pannkakor behöver. Att dessa är torra o beska kan också bero på att amerikanarna ofta envisas med att använda bovetemjöl i sina "frukost-Wettex" >:(
Att ha sockerdricka i pannkakssmet har jag aldrig stött på tidigare, var har du läst det? Tveksamt om snåla husmödrar skulle släppa till den hårt ransonerade sockerdrickan till pannkakor när man inte ens hade socker i dom. Nej, halvsur mjölk, det var vätskan till pannkakor ;D
Pannkakor har väl alltid varit efter ärtsoppa? Mig veterligt har pannkakor inte varit någon varmrätt (utom på barnmenyn på restauranger) vad hade man i så fall som tillbehör? Du kanske menar tunn eller tjock fläskpannkaka?
Skrivet av Dennis-Kock
 - 2008-04-24 13:57
Citat från: agnetasch skrivet 2008-04-24 13:37
Men hur länge tror du dom luftbubblorna är kvar i våffelsmeten? De har nog försvunnit långt innan du ens tagit fram våffeljärnet ;)
Ta i lite bakpulver i våffelsmeten i stället, då bildas koldioxid


luftbubblorna är alltid kvar pröva får du se, att ta bakpulver istället är bra men det kan ge en liten torr och besk smak så som Amerkanska pannkakor har. Att ha sockerdricka i smeten istället för socker är ett gammalt knep som ofta användes så pannkakorna var till mat inte dessert.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-24 13:37
Citat från: Dennis-Kock skrivet 2008-04-24 12:46kolsyran i Sockerdrickan gör dom luftigare eftersom det blir luftbubblor i våfflor

Men hur länge tror du dom luftbubblorna är kvar i våffelsmeten? De har nog försvunnit långt innan du ens tagit fram våffeljärnet ;)
Ta i lite bakpulver i våffelsmeten i stället, då bildas koldioxid

Pannkaksrecept för glömska:
Alarmnumret
1 ägg
1 dl mjöl
2 dl mjölk
Skrivet av Dennis-Kock
 - 2008-04-24 12:46
Citat från: annamaria skrivet 2008-04-24 08:49
Jag som alltid har trott att det måste vara ägg i våffelsmet. Men det funkar utan då?


Det funkar utan ägg eftersom man använder vispad grädde.

kolsyran i Sockerdrickan gör dom luftigare eftersom det blir luftbubblor i våfflor, om man gör pannkakor med denna smet blir det nästan lite mer mat på dem.

Ska ni göra denna smet till pannkakor byter ni bara ut grädden mot standard mjölk för vet inte om våffel smetfunkar så gör så här istället:

pannkakssmet till 4 personer
3 st ägg
0,6 l mjölk
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1dl sockerdricka
1 msk margarin
margarin, till stekning

Skrivet av annamaria
 - 2008-04-24 10:56
Jag skulle heller göra pannkakorna av mjölk och ha grädden på pannkakorna  ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-24 10:37
Citat från: chipskungen skrivet 2008-04-24 02:12
kan vara av samma enledning som man har i kolsyrat iskallt vatten/öl i frityrsmet

Vilken anledning då?

Citat från: chipskungen skrivet 2008-04-24 02:12ska testas både som våfflor och pannkakor

Pannkakor? 3 dl vispgrädde till några pannkakor? Det blir inte billigt det.

Annonser

Powered by EzPortal