Citat från: Dennis-Kock skrivet 2008-04-24 13:57
ett gammalt knep som ofta användes så (då?) pannkakorna var till mat inte dessert.
Citat från: agnetasch skrivet 2008-04-24 18:22
Jag kan inte prova att göra din våffelsmet, jag har inget våffeljärn,så jag får tro dig på ditt ord att luftbubblorna skulle vara kvar (ända tills du ätit våfflorna? Här börjar vi ana fisande kossor!)
Bakpulvret skulle tillsättas med en nypa, inte 2-3 tsk som amerikanska pannkakor behöver. Att dessa är torra o beska kan också bero på att amerikanarna ofta envisas med att använda bovetemjöl i sina "frukost-Wettex"
Att ha sockerdricka i pannkakssmet har jag aldrig stött på tidigare, var har du läst det? Tveksamt om snåla husmödrar skulle släppa till den hårt ransonerade sockerdrickan till pannkakor när man inte ens hade socker i dom. Nej, halvsur mjölk, det var vätskan till pannkakor
Pannkakor har väl alltid varit efter ärtsoppa? Mig veterligt har pannkakor inte varit någon varmrätt (utom på barnmenyn på restauranger) vad hade man i så fall som tillbehör? Du kanske menar tunn eller tjock fläskpannkaka?
Citat från: agnetasch skrivet 2008-04-24 13:37
Men hur länge tror du dom luftbubblorna är kvar i våffelsmeten? De har nog försvunnit långt innan du ens tagit fram våffeljärnet
Ta i lite bakpulver i våffelsmeten i stället, då bildas koldioxid
Citat från: Dennis-Kock skrivet 2008-04-24 12:46kolsyran i Sockerdrickan gör dom luftigare eftersom det blir luftbubblor i våfflor
Citat från: annamaria skrivet 2008-04-24 08:49
Jag som alltid har trott att det måste vara ägg i våffelsmet. Men det funkar utan då?
Citat från: chipskungen skrivet 2008-04-24 02:12
kan vara av samma enledning som man har i kolsyrat iskallt vatten/öl i frityrsmet
Citat från: chipskungen skrivet 2008-04-24 02:12ska testas både som våfflor och pannkakor