Citat från: justrom skrivet 2008-02-10 16:49
18 minuter? Varför så länge?
Jag körde 4 minuter utan salt. Lät degen vila i 4 minuter la i saltet och körde 6 minuter till. Kan inte påstå att jag märkte någon skillnad. Saltet blandades bra också.
Läste förresten ett uttalande av herr Hedh där han sa att om man la brödet i plastpåsar så blev det oätbart. Man skulle ha hård och sprucken skorpa på brödet. Visst skorpan mjuknar av plastpåse, men oätbart? Fast är man inte en pedant så blir man antagligen bara en dussin-bagare och får inte skriva kokböcker.
Citat från: Anne skrivet 2008-02-06 19:42
Och jag har hört att saltet kan skada jästen, så att det ska tillsättas senare för att inte komma i direkt kontakt..
Citat från: justrom skrivet 2008-02-06 12:35
Eller finns det seriös forskning om sånt här?