Skriv svar

Följande fel inträffade under postandet av inlägget:
Varning - medan du läste inläggen, hann någon posta ett annat svar i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Ulla
 - 2023-04-09 20:51
Kan man frysa in hjortstek (rare) som blivit över?
Skrivet av Andreas
 - 2009-10-07 11:16
Har inte heller sett fikonbalsamico, vad är det för märke på den och i vilken butikskedja köper du den Ena?
Skrivet av ena
 - 2009-10-05 23:29
fikonbalsamicon har jag nästan bara till dressingar... o en sak til som jag inte ens vet vad jag ska kalla :) -jag knapersteker rökt sidfläsk, tillsätter lika delar fikonbalsamico o honung o låter det reducera in nästan helt... suveränt gott att lägga på lite rostat bröd eller bara pula i sig till en välkomstdrink etc...

Min favoritört är persilja så det har jag oftast mest utav... sen varierar det, timjan, citrontimjan, rosmarin, även ruccola kan vara gott... och ja, jag blandar :) mkt!!!

Till pasta, då landar jag den varma vinaigretten med pastan o serverar typ serranoskinka o mozarella till... o en grönsallad... eller kräftstjärtar o fetaost... osv... endast fantasin sätter gränser :)
Skrivet av Ia
 - 2009-10-05 21:43
Gud så gott det låter! Måste köpa fikonbalsamico - visste jag inte ens att det fanns! Vad har du den mer till? Sallad?
Vad kul, detta måste jag testa! Helt nytt för mig! Vilka örter brukar du ha - timjan? Blandar du flera örter?
Om du har den till pasta, vad har du mer till?
Skrivet av ena
 - 2009-09-30 20:29
Ia... jag brukar finhacka en charlottenlök o en vitlöksklyfta som jag sauterar i 3 msk ollivolja utan att det tar färg... tar av från värmen, väntar nån minut o tillsätter sedan 3 msk vinäger av något slag, själv är jag barnsligt förtjust i fikonbalsamico o ta hälften sådan o hälfen äppelcidervinäger men man tar det man gillar mest helt enkelt, tillsätter ett par matskedar hackade örter (el torkade...) salt o peppar efter smak. Färdgt!! Häll den över skivad potatis, pasta, kött... vad som behöver lite värme o smak ;)
Skrivet av Ia
 - 2009-09-30 16:39
Det blev även variant på en Rydberg - hjortRydberg:) Den blev väldigt god! Stekt råpotatis, lök, hjort, hacka persilja. Och en sås på kall grädde, senap, peppar och salt.
http://iasmatblogg.blogspot.com/2009/09/egen-variant-pa-rydberg-hjort-rydberg.html
Skrivet av Ia
 - 2009-09-30 10:29
Det blev en pytt i panna med rotsaker och ägg. Gott gott. Nästa gång ska jag testa och ha det i salladen. Ena - hur gör du din varma vinigrette?
Skrivet av Andreas
 - 2009-09-30 08:40
Citat från: Kari skrivet 2009-09-29 21:17
Men varför skulle det bli segt?


Ovarsam uppvärmning är som att fortsätta tillagningen dvs proteinerna stelnar mer och man tappar mer vätska. Köp hem lite lövbiff och kör på hög värme 10 minuter i stekpannan så förstår du vad jag menar. :)
Skrivet av Kari
 - 2009-09-29 21:17
Som pålägg skulle jag ta det :)
Pytt som andra lösning - köttet behöver ju bara bli ljumt när pytten är klar ifall man är rädd att det blir segt. Men varför skulle det bli segt?
Skrivet av agnetasch
 - 2009-09-29 18:09
Eller se till att få sås över också; grovhacka köttet, blanda med såsen o lägg i form. Täck med pajdeg eller stadigt potatismos.
Skrivet av ena
 - 2009-09-29 14:08
att göra en varm vinaigrette och hälla över tunnskivad stek alldeles innan man serverar den är också ett sätt att få stekresterna ljumna utan att de blir torra :)
det är framför allt ett suveränt sätt att servera dem till en sallad...
Skrivet av Andreas
 - 2009-09-29 12:38
Citat från: Ia skrivet 2009-09-28 18:02
Eller blir det bara segt då kanske...??????


Jag är själv lite rädd för att värma på stekrester, är man inte försiktig kan det ibland bli väldigt torrt.

Något som brukar bli gott och lyckat är att göra en sallad där köttet i strimlor ingår, då värmer man ju inte köttet alls.
Skrivet av Mickan
 - 2009-09-29 11:36
Pytt i panna är bra! Gör den gärna på blandade rotsaker och gör en kall yoghurtsås till. Krydda den med timjan, pepparrot eller kanske lite hjortronsylt.
Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-09-29 10:43
Wok tror jag på!
Hälsar fröken Dill
Skrivet av Ia
 - 2009-09-28 20:38
Ah det ska jag!

Annonser

Powered by EzPortal