Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-07 11:39
Tupperware är täta o väljer man en tjock o fin burk slipper du ev löklukt.

Annars tycker jag att purjolök håller sig i evigheter i kylen om man delar den på tre delar, tvättar den o vaccar den i ett par plastpåse.
Skrivet av Andreas
 - 2008-12-07 09:12
Agneta: Är tupperware så tätt alltså?

Anne: Det är ju olika men jag tycker purjo ofta är tämligen jordig, kanske beror det på hur den hanteras den när den skördas? Jord och jordbakterier har jag respekt för.
Skrivet av Anne
 - 2008-12-05 12:24
Nämen hur smutsig purjolök har ni eg? :) Jag brukar skära ett snitt, vika upp bladen lite och skölja - that's it.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-05 12:02
Man kan ju lösfrysa o lägga i Tupperwarelåda ;D
Skrivet av Andreas
 - 2008-12-05 11:41
Ja det kanske är enda sättet..?

Frysa rå lök har jag faktiskt aldrig gjort, är det inte svårt förpacka den så att inte annat i frysen tar smak?
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-05 10:27
Du får köpa många purjolökar o ta deras nedersta delar som inte är grusiga. Resten skär du i bitar o lägger i frysen för framtida behov.
Skrivet av Andreas
 - 2008-12-05 10:01
Ja det skulle kanske gå lättare att spola bort jorden med lite tryck på vattnet men det förutsätter ändå att man kommer åt jorden, det går inte att spola rakt genom en purjolök utan att den tar skada. Problemet är med andra ord att komma åt jorden utan att purjolöken faller i atomer. Är det finstrimlad purjo spelar det ingen roll, då fungerar det bra att klyva hela löken på längden från topp till tå och dela upp den i lager och skölja innan man kör den i matberedaren. Men om det ska vara större purjobitar, hur sköljer man då sin purjolök på bästa sätt utan att ha sönder den i onödan?
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-05 09:42
Vad tror du om högtryck?
Skrivet av Andreas
 - 2008-12-05 09:09
...jag har fått för mig att det är den nedre delen som har mest smak? Jag använder hur som helst alltid hela men oftast får man förstås ansa bort längst ut på topparna eftersom de brukar vara fula.

Finns det nåt riktigt enkelt sätt att få en purjolök helt ren från all jord som gömmer sig mellan lagren?
Skrivet av Marie
 - 2008-12-03 15:48
Den gröna delen använder jag i wokrätter, blir supergott.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-03 09:34
Lustigt att du kallar det gröna blast, så har jag aldrig sett på purjo. Här åker allt med utom rötterna.
Skrivet av kryddburken
 - 2008-12-02 21:46
Den vita delen använder jag ofta finhackad på knäckebröd, den är mild och fin!

Den gröna delen är jag mest rädd om, däri sitter ju den mustiga purjosmaken!
Så här slängs kanske 1½cm på sin höjd av blasten!
Skrivet av CII
 - 2008-12-02 20:02
Jag försöker använda så mycket som möjligt som ser fräscht ut. Det är ju i det gröna som smaken och näringen sitter, tycker jag.
Skrivet av bryggens
 - 2008-12-02 19:20
En liten undran: Hur mycket av purjon använder ni? Själv blir det mest den "runda" delen, blasten åker mest bort. Tycker det är lite slöseri.
Tips?

Annonser

Powered by EzPortal