Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av janders
 - 2013-12-14 20:47
Citat från: Sofia skrivet 2013-12-13 09:32
Jag gjorde en god sill med lingon, vodka och pepparrot i fjol, men tyvärr hittar jag inte receptet...
"Sill lingon vodka pepparrot" ger inte särskilt många Google-träffar... 
Kan det vara nåt liknande:  https://www.hemkop.se/Recept/2012/6/Lingon--vodkasill/ ?
Skrivet av Sofia
 - 2013-12-13 09:32
Jaha, nu är det ju dags igen för sillinläggningarna. Det finns många bra tips här redan, men om man har någon ny favorit som man vill dela med sig av vore det ju roligt!
Jag gjorde en god sill med lingon, vodka och pepparrot i fjol, men tyvärr hittar jag inte receptet...  :( Återkommer med det om det dyker upp.
Skrivet av annamaria
 - 2011-12-28 19:21
Citat från: Tobias skrivet 2011-12-28 13:42
Någon som vet om det går att återanvända lagen (ättikslag med kryddor och grönsaker) när sillen tagit slut? Om man kan lägga dit fler sillar eller om lagen på något sätt förändrats och inte längre behåller sina konserverande egenskaper? Det låter ju i och för sig orimligt eftersom sillen håller sig länge utan att man byter ut lagen, men frågar för säkerhets skull.


Jag tycker lagen blir väldigt grumlig när sillen har gjort sitt, ser inte så gott ut. Däremot om sillen tar slut snabbt så kan säkert lagen användas igen.
Skrivet av crlhrv
 - 2011-12-28 13:51
Provade ett recept på italiensk sill till julbordet.

Burken tog slut omedelbums och alla kring bordet älskade den!

1 fpk 5-minuterssill 450 g,
8 marinerade soltorkade tomater (hackade),
1 kruka färsk basilika finskuret,
1 vitlök skalad och finfördelad,
1/2 dl riven parmesanost,
2 dl crème fraiche,
1 äggula,
0,5 dl rapsolja,
svartpeppar.

Blanda samman. Vispa upp äggulan och låt oljan sakta rinna ner så att det bildas en tjockflytande vätska.

Receptet hämtat från: http://postgardsromantik.blogspot.com/2009/12/10-olika-sillinlaggningar-italiensk.html
Skrivet av Tobias
 - 2011-12-28 13:42
Någon som vet om det går att återanvända lagen (ättikslag med kryddor och grönsaker) när sillen tagit slut? Om man kan lägga dit fler sillar eller om lagen på något sätt förändrats och inte längre behåller sina konserverande egenskaper? Det låter ju i och för sig orimligt eftersom sillen håller sig länge utan att man byter ut lagen, men frågar för säkerhets skull.
Skrivet av annamaria
 - 2010-12-22 18:20
Har idag gjort Senapssill, av 5-minuterssill. Gottar till sig nu fram till julafton. I morgon blir det vanlig inlagd sill.
Skrivet av Patrik
 - 2010-12-15 22:25
Jag gillar en citron- och dillsill i krämig sås.
Recept på min blogg här:
http://comfiefood.wordpress.com/2010/09/09/supersillen/

Sen är det ju ett måste med stekta panerade strömmingar som man lägger in i vanligt ättikslag. Det är ju det godaste på julbordet.
Skrivet av Sofia
 - 2010-12-15 20:43
Ingen som har något recept på den där lime- och vaniljsillen? Låter spännande!
Skrivet av ena
 - 2009-12-18 21:54
Inspirerad av Allt om Mats julnummer har det iår blivit en krämig sill med bacon o pepparrot och en klar med apelsin och vanilj... båda två smakar jättebra!!

Sen blev det en terrin av sillsalladen :)
Skrivet av annamaria
 - 2009-12-18 18:54
I dag har det blivit en Dragon och vitlössill inför lill-julafton med goda vänner i morgon. Använde favoriten 5-minuters-sill. Gjorde sedan en god sås av creme fraiche, lite majjo, vitlök, dragon, salt och peppar. Doftar ljuvligt.

Sedan en Glasmästarsill-variant. Nu saknas det en senapssill kom jag på. 

Skrivet av annamaria
 - 2008-12-14 19:37
Jag åt lime och vanilj-sill på ett julbord i lördags. Väldigt god sill! Lite sötsyrlig på något sätt.
Sen åt jag lingonsill, en härligt krämig rosa sill - den bästa sillen på hela bordet och det fanns nog ett 15-tal sorter. Jag har aldrig gjort lingonsill - är det någon som sitter inne på ett recept kanske? OBS! den ska vara av den krämiga sorten.
Skrivet av annamaria
 - 2008-12-09 20:40
Jag hittade precis ett recept på lime och honungssill. Får nog testa det i jul. Jag tror det var ett recept från Buffé - har precis kollat ICAs hemsida nu men den vill inte funka. Återkommer.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-05 16:11
Ha! Jag har faktisk en skvätt blåbär som inte räcker till nåt. Utom till en sillinläggning ;D
Skrivet av annamaria
 - 2008-12-05 15:44
agnetasch: kan du inte ta blåbär i stället för krusbär? Fin färg blir det också.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-12-02 10:17
Jag sörjer fortfarande Abbas gamla `Sommarsill´med krusbär o syltlök. Jag inser att jag inte hittar några krusbär, men en burk 5-minuterssill + en burk syltlök borde väl bli bra? Sen får man blanda sillspad o syltlöksspad till angenäm styrka o smak ;)

Annonser

Powered by EzPortal