Myter om mat/matlagning

Startat av milaja, 2009-11-14 09:02

Föregående ämne - Nästa ämne

milaja

Jag satt och läste på ett annat forum om matmyter och blir lite nyfiken på vad man skulle få för svar på ett forum som faktiskt handlar om mat!  ;)

Så, vilka myter har ni hört och kanske till och med gått på? (Isåfall är jag nyfiken på vad som fick er att inse att det bara var en myt)

Det kan handla om marinering, stekning, smakkombinationer, förvaring, kokning, salt, näringslära  etc. (vad som helst som berör mat med andra ord)

chepplin

# Om man har för mycket fett, smör eller olja, när man steker kött, (ej panerat) så blir maten fetare!
# Olja i vattnet för att pastan inte ska klibba ihop!
# Man blir inte mätt när man äter en så kallad avsmaknings-meny

annamaria

Salt i äggvattnet gör att dem inte spricker.  :D

chepplin

Citat från: annamaria skrivet 2009-11-14 14:01
Salt i äggvattnet gör att dem inte spricker.  :D



eller att man ska ha en sked liggandes i vattnet!

AntonL

Bryn köttet så att köttsaften stängs in.

Mickan

Man blir inte tjock av grön mat för kroppen tar inte upp de kalorierna.
Video meliora proboque deteriora sequor

Hasse

Leverpastej måste gräddas i vattenbad.

roffekock

Matforum är bäst

Hasse

Det är en myt att man måste använda vattenbad. Det går precis lika bra utan och är dessutom mycket enklare, vilket jag lärde mig av Agnetasch.

P.S. Kul att höra av dig, Roffe! Det var länge sedan.    :)

milaja

Kul att se era exempel! :D

Berätta gärna om vad myten ger för förklaring på varför det ska göras och/eller vad som händer annars! :)


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal