Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Kema
 - 2013-10-14 14:18
Det är en svensk som uppfunnit maskinen såg det på tv för flera år sedan. Hoppas han får en slant för det eller så har Phillios som storbolag i vanlig ordning gör stulit hela konceptet.
Skrivet av crlhrv
 - 2010-11-21 15:39
Tefal kanske kan tänka sig att förse Matforum med ett recensionsexemplar så vi får ett opartiskt svar på hur resultatet blir :D
Skrivet av Andreas
 - 2010-11-21 14:23
Fick Clas Ohlsons julbroschyr igår och där kallas Tefal ActiFry också för det förvirrande "Fritös" men samtidigt står där "Varmluftsfläkt och cirkulation av varm luft" så helt lurad blir man inte på samma sätt som i Electrolux Home-broschyren.

Tefal ActiFry är för övrigt också en hundralapp billigare hos Clas Ohlson än Electrolux Home.
Skrivet av Andreas
 - 2010-11-20 15:49
Hmm ja om det kan anses vara en vedertagen definition är ju annonsen från Electrolux Home jag bifogar i första inlägget vilseledande med snudd på falsk marknadsföring. Vet inte hur ActiFry respektive Airfryer framställs i Tefals resektive Philips egna produktbroschyrer, kanske är det mindre vilseledande där.
Skrivet av Mickan
 - 2010-11-17 15:26
Wikipedia har ju en inte alls oväntad definition på fritering som gör att man kanske inte ska kalla objektet fritös?

Frityr (även fritering, frityrkokning eller flottyrkokning) är en metod för matlagning som innebär att maten sänks ner i flottyr, vilket kan vara het matolja eller annat matfett. Oljan håller vanligen cirka 180°C, en temperatur tillräcklig hög för att snabbt få vatten att avdunsta från födans yta. Detta ger den friterade maten en karakterisktiskt frasig och spröd yta, i synnerhet om födan först har doppats i en speciell frityrsmet som ger ett gyllenbrunt skal kring födoämnet.
Skrivet av Andreas
 - 2010-11-16 16:39
Såg precis den här annnonsen i lokaltidningen (annonserna finns även på nätet) för en begagnad Flavorwave oven turbo "Lagar mat med varmluft och minimerar fetthalten". Samma sak som Tefal ActiFry och Philips Airfryer eller är det nån skillnad?
Skrivet av Andreas
 - 2010-11-13 13:57
Haha jo fast notera att jag skrev glest utlagda pommes på galler - då slipper man röra om själv också i ugnen. ;)

Sen är det ju så att ganska många har varmluftsugn nu för tiden, och ska du ändå köpa en ny spis är merkostnaden för varmluft mindre än de 1.999:- Tefal ActiFry kostar.

Jag kanske har missuppfattat nåt om Tefal ActiFry, men det låter lite kejsarens nya kläder.
Skrivet av crlhrv
 - 2010-11-13 13:43
Citat från: Andreas skrivet 2010-11-13 13:39
Men om principen i Tefal ActiFry är att råvaran vispas omkring i varmluft, vad är då skillnaden mellan att köra pommes i Tefal ActiFry och pommes glest utlagda på ett ugnsgaller i en vanlig varmluftsugn?


Jag misstänker att en Tefalmaskin inte är lika dyr som en varmluftsugn? Och om maskinen rör runt maten, så slipper man ju öppna ugnsluckan och göra det själv ;D
Skrivet av Andreas
 - 2010-11-13 13:39
Men om principen i Tefal ActiFry är att råvaran vispas omkring i varmluft, vad är då skillnaden mellan att köra pommes i Tefal ActiFry och pommes glest utlagda på ett ugnsgaller i en vanlig varmluftsugn?
Skrivet av Jon
 - 2010-11-12 21:55
Citat från: Andreas skrivet 2010-11-12 17:50
40 minuter för pommes oj! Men jag antar att det då är mängdberoende?

Om det känns bättre kan jag gärna vända på det och säga att McDonalds strips ibland är ganska goda. :)

1) Om det nu är varmluft som lagar maten i Tefal ActiFry, var tillsätter man den matsked olja per kilo mat som behövs?
2) Om man inte har nåt oljebad måste råvarorna ligga i en hög, hur kommer då varmluften åt, rörs råvarona om på något sätt?


Jag uppfattade inte vart de tillsatt oljan, såg ingen behållare för den så jag utgår ifrån att de bara häller i den.

Allt roteras runt av en liten spade så att allt kommer åt den lilla mängden olja.
Skrivet av phila54
 - 2010-11-12 20:42
Citat från: Andreas skrivet 2010-11-12 17:50
2) Om man inte har nåt oljebad måste råvarorna ligga i en hög, hur kommer då varmluften åt, rörs råvarona om på något sätt?

I just Actifry så finns det en "spade" som drar maten runt runt runt.

Kompisen sa att det inte var någon höjdare med just pomme i alla fall första gången han testade.
Skall åka hem till han och testa lite nogrannare, det verkar som på amazon.co.uk så får den lysande reviews av alla de som testat. Allt de klagar på är tiden. Men sen är de ju britter också... De är ju inte direkt kända för sina djupgående kunskaper om mat.
Skrivet av Hasse
 - 2010-11-12 18:27
Citat från: Andreas skrivet 2010-11-12 17:50
40 minuter för pommes oj! Men jag antar att det då är mängdberoende?


Ja, så har jag uppfattat det.

Citat från: Andreas skrivet 2010-11-12 17:50
Om det känns bättre kan jag gärna vända på det och säga att McDonalds strips ibland är ganska goda. :)


Hmpf!


-- McDonaldsentusiast??? Jag??? Nej då, jag är helt opartisk!   ;)
Skrivet av Andreas
 - 2010-11-12 17:50
40 minuter för pommes oj! Men jag antar att det då är mängdberoende?

Om det känns bättre kan jag gärna vända på det och säga att McDonalds strips ibland är ganska goda. :)

Citat från: Jon skrivet 2010-11-12 12:10
Denna produkt demonstrerades på mediamarkt här i Sundsvall för någon vecka sedan


1) Om det nu är varmluft som lagar maten i Tefal ActiFry, var tillsätter man den matsked olja per kilo mat som behövs?
2) Om man inte har nåt oljebad måste råvarorna ligga i en hög, hur kommer då varmluften åt, rörs råvarona om på något sätt?
Skrivet av Hasse
 - 2010-11-12 15:53
Citat från: crlhrv skrivet 2010-11-11 18:15
Betyget "McDonaldskvalitet" behöver ju visserligen inte betyda att det är bra...  ;)


Jo!   >:(

Citat från: Andreas skrivet 2010-11-12 07:41
Jo McDonalds strips är ofta ganska sladdriga. :)


Nej!    >:(

Men, bortsett från McDonalds, tycker jag att det låter märkligt med en fritös där man inte kokar maten i olja. Då borde man kalla manicken för något annat, precis som Jon skriver.

Om man läser lite vad Nätet säger, så verkar många (däribland jag) vara skeptiska till denna nya manick, medan andra lovordar den. Oavsett vilket verkar den ta lång tid på sig. Att "fritera" pommes kan tydligen ta upp till 40 minuter.


-- McDonalsentusiast??? Jag??? Nej då, jag är helt opartisk!   ;)
Skrivet av Jon
 - 2010-11-12 12:10
Denna produkt demonstrerades på mediamarkt här i Sundsvall för någon vecka sedan, jag kunde inte låta bli att åka dit för att se och smaka.
Resultatet kändes snarare rostat än friterat tyvärr, skulle inte kalla det för fritös.

Annonser

Powered by EzPortal