Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av kurt
 - 2017-02-06 13:45
Citat från: Andreas skrivet 2017-02-05 18:05
Vad hette den tidningen? Provade söka på kaninuppfödare och tidning, men denna känns inte riktigt som den skall innehålla recept: http://www.skaf.info/kaninuppfoumldaren.html


Sökte du i LIBRIS?

Den började inte ges ut förrän 1950!

http://libris.kb.se/bib/3679117

För de äldre tidskrifterna så gäller:

Tidskrift för kaninskötsel 1919-1920
Svenska kaninavelsföreningens tidskrift 1909-1921
Medlemsblad för Sveriges kaninavelsföreningars riksförbund 1930-1949
Medlemsblad för Sveriges kaninavelsföreningars centralförbund. 1923-1930
Kanintidningen : Skånska kaninavelsföreningens tidskrift 1909-1912

http://libris.kb.se/hitlist?q=AMNE%3A%28Kaniner+periodika%29&d=libris&m=10&p=1&hist=true
Skrivet av agnetasch
 - 2017-02-06 07:27
Hmm, undrar just om det är någon 117-årig kaninuppfödare som fått släpa med sig alla sina gamla medlemstidningar till hemmet ;)
Skrivet av Andreas
 - 2017-02-05 18:05
Vad hette den tidningen? Provade söka på kaninuppfödare och tidning, men denna känns inte riktigt som den skall innehålla recept: http://www.skaf.info/kaninuppfoumldaren.html
Skrivet av Carl G Sandelin
 - 2017-02-01 20:08
Om du känner någon äldre kaninuppfödare som har sparat sina medlemstidningar från 20- och 30-talet så brukar de innehålla bra recept på kanin.
Skrivet av agnetasch
 - 2011-10-31 18:46
Citat från: LindaA skrivet 2011-10-31 15:18Var hittar man nån som kan kallröka kaninkött? Eller är det lätt att göra själv?
Vi kallröker själva i en Bradleyrök o tycker att det är rätt lätt. Men man får passa på när det är kallt ute, fast det är det ju snart.

Coniglio al Miele con Verdure - Rabbit with Honey and Vegetables från kayakers länk måste bara testas :D
Skrivet av Siri Looft
 - 2011-10-31 18:16
Konfitera är att koka något i fett. Kan vara till exempel konfiterad anka som är kokt i sitt eget fett eller så använder man helt enkelt vilket fett som helst. Tillaga i ugnen, i en kraftig gryta med lock. Spisen är inte att rekommendera för konfitering.
Skrivet av kayaker
 - 2011-10-31 15:36
Citat från: Mickan skrivet 2011-10-25 21:59
Ett tips är att leta i franska och italienska kokböcker av klassiskt snitt då kanin är vanligt förekommande där.

http://exploringsilverspoon.blogspot.com/search?q=rabbit
Skrivet av LindaA
 - 2011-10-31 15:18
Citat från: agnetasch skrivet 2011-10-26 18:10
Jag såg att du även har rökt kanin. Om du inte provat det; kallrök kanin! Det är bland det godaste man kan äta :)


Tack för recepten, ska hem och prova!

Var hittar man nån som kan kallröka kaninkött? Eller är det lätt att göra själv?
Skrivet av LindaA
 - 2011-10-31 15:17
Citat från: kurt skrivet 2011-10-25 19:47
En konfiterad kanin ger ett mört kött.


Vad är konfiterad?
Skrivet av LindaA
 - 2011-10-31 15:13
Vill man ugnssteka kanin är det bäst att göra det i svag värme ca 150-175 grader. Då blir den mör och fin.

Mitt egna söndagsrecept.

1 hel styckad kanin (inkl lever och njurar), marinera först snabbt med en skvätt rödvin, soja och matolja, grovt salt, libsticka och örtsalt.
Lägg i en ugnsfast form. Klyfta 5-6 gula lökar och lägg med. Ställ in i ugnen ca 1-1 1/2 timme i 150 grader. Skala och koka under tiden potatis och gör potatismos.

Mums!
Skrivet av agnetasch
 - 2011-10-27 11:45
Vingar (framben) o klyftpotatis brukar jag göra efter ett recept på nätet:
Häll lite olja i en långpanna. Klyfta i oskalad ekologisk potatis i pannan. Pensla vingarna med olja o krydda dem med salt,peppar o lite mald paprika. Lägg vingarna ovanpå potatisen o sätt in i ugnen, 200 grader i 40-50 minuter. Vänd runt potatis och vingar någon gång under tillagningstiden. Allt blir färdigt samtidigt.

Ska man grilla kanin är det bäst att koka den först; låren 1,5 tim, resten 1 tim. Torka, pensla med olja o senare "Vårrullesås" som man köper på asiatiska affärer.   

Skrivet av agnetasch
 - 2011-10-26 18:10
Den här kaningrytan brukar gå hem hos alla, stora som små. Vill man ha den hetare är det bara att ha i röd curry

Kokos-kanin 4 port

Stycka en kanin på 1,5 kg i sex delar o bryn bitarna i stekpanna. Sjud dem i buljong/äppeljuice c:a en timme. Låt svalna o ta sedan köttet från benen o skär i bitar.
Bryn 200 g champinjoner, en knippe salladslök o ½ röd paprika.
Vispa ihop 4 msk vetemjöl med 2 dl vispgrädde o en burk kokosmjölk (400 g) Koka upp. Vid behov; späd med äppeljuice.
Lägg i kött o grönsaker. Smaka av med salt o peppar o ev röd curry.
Servera med ris


Den här är inte heller så dum.

Kanin Pina 4 port  (från Solens mat)

1,5 kg    kanin i bitar
0,5 dl    extra jungfruolja
1 dl    grovt hackad lök
0,5 dl    hackade morötter
1 st    hackad stjälkselleri
3 st    vitlöksklyftor
100 g    pancetta eller rimmat sidfläsk
1 st    grovt skuren röd paprika
1 krm    riven muskot
1 krm    malen kanel
2 dl    hönsbuljong
50 cl    mustigt rödvin
       
Bryn kaninbitarna runt omkring i oljan tills de fått färg. Lägg i lök, morötter, selleri, fläsk och vitlök och stek vidare tills grönsakerna mjuknat. Slå på buljongen och koka utan lock på medelvärme i 7 - 8 minuter. Slå på rödvinet och låt småputtra under lock ytterligare 30 minuter. Lägg i paprikan och krydda med muskot och kanel och bräsera tills kaninköttet är helt mört. Servera med ris eller kokt potatis och en grönsallad.


Jag såg att du även har rökt kanin. Om du inte provat det; kallrök kanin! Det är bland det godaste man kan äta :)
Skrivet av kayaker
 - 2011-10-26 14:09
Citat från: Mickan skrivet 2011-10-25 21:59
Ett tips är att leta i franska och italienska kokböcker av klassiskt snitt då kanin är vanligt förekommande där.

... för att inte nämna Spanien... :)
Skrivet av Mickan
 - 2011-10-25 21:59
Ett tips är att leta i franska och italienska kokböcker av klassiskt snitt då kanin är vanligt förekommande där.
Skrivet av kurt
 - 2011-10-25 19:47
En konfiterad kanin ger ett mört kött.

Annonser

Powered by EzPortal