Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2014-10-28 08:25
1 dl sweet and sour sauce 60 g, lätt att få i sig på kinakrogen. Sen tar man friterad banan efteråt, 20 g + sirapssås o glass till den, 30 g. Summa: 110 g socker :)
Skrivet av Skogis
 - 2014-10-27 21:49
Man kan ju alltid mumsa i sig 100gr Havreflarn :) Och vips har man fått i sig 47gr socker
Skrivet av agnetasch
 - 2014-10-24 09:05
Natalia Kazmierska påstår att vi äter 40 kg socker per person o år. Visst, det stämmer om man bara räknar sackaros som Jordbruksdepartementet räknat med.Utöver det sötar industrin våra livsmedel med andra sorters socker nuförtiden; high fructose corn syrup (HFCS) invertsockersirap, melass, koncentrerad äpplejuice och koncentrerad druvjuice. Tyvärr är det ingen som räknat på hur mycket sånt vi äter (eller vill räkna)

Natalia Kazmierska må tycka vad hon vill om huruvida man ska äta socker eller ej men när hon angriper Are Waerland tycker jag hon går för långt. Hans lära har betytt mycket för många människor, mycket mer än vad denna historielösa människa begriper. Utan att ta hänsyn till den tidens språkbruk utmålar hon honom som en rasistisk hälsofascist . Ser man på hans hälsoråd är de ju helt moderna idag; undvik socker, salt, tobak, kött. Ät fullkorn, surdeg, råkost, syrat o ekologiskt. Motionera regelbundet. Är det att "moralisera" o "tukta våra matvanor" Hade vi följ dessa råd lite mer noggrant hade vi inte stått nu i läsk, lördagsgodis o annat slisk upp till knäna >:(   
Skrivet av webguide
 - 2014-10-23 07:00
Citat från: Hankki skrivet 2014-10-22 14:09
Jag jämförde en gång en yoggi fettfri yoghurt med en hartwall gul jaffa, som gul fanta med 100 gånger godare, och resultatet.... Lemonad 9g kolhydrater, allt socker, och yoggi 14g kolhydrater varav 11g socker plus 0,5g fett så resultatet borde ju då vara att denna lemonad är hälsosammare än yoggi fettfri yoghurt.
Hur mycket av sockret i ketchup kommer från tomaterna?


Ja, många livsmedel innehåller mer socker än läsk, problemet med läsk är att medan du kanske äter 150-200 gram yoghurt men du drar väldigt snabbt i dig 500 gram läsk.
Skrivet av Hankki
 - 2014-10-22 14:09
Jag jämförde en gång en yoggi fettfri yoghurt med en hartwall gul jaffa, som gul fanta med 100 gånger godare, och resultatet.... Lemonad 9g kolhydrater, allt socker, och yoggi 14g kolhydrater varav 11g socker plus 0,5g fett så resultatet borde ju då vara att denna lemonad är hälsosammare än yoggi fettfri yoghurt.
Hur mycket av sockret i ketchup kommer från tomaterna?
Skrivet av Skogis
 - 2014-10-19 14:48
Det är ju lite mindre än 1kg i veckan!
Men med lösgodis på helgen och makaroner och ketchup som standardmåltid kommer man nog upp i det, framförallt om man sköljer ner det med läsk :)

Tittar man på sockerinnehållet på Kesella kvarg blir man lite förvånad 13gr kolhydrater varav 12gr är sockerarter. Och då ska kvarg vara nyttigt!
Det är tom värre än så! Lindahls lättkvarg innehåller 40,3gr kolhydrater varav 34,8gr är sockerarter per 250gr kvarg vilket ska vara en normalportion.

Du får rätta lite, 40 kilo per dag är det förhoppningsvis inte ;)
Skrivet av Andreas
 - 2014-10-19 12:29
I  Natalia Kazmierska kolumn Makaronknark - som medelklassens ebola står att det äts lika mycket socker på 40-talet som nu, dvs 40 kilo socker per dag år.

40 kilo genom 365 dagar blir avrundat 110 gram per dag. Det låter ganska mycket. Vilka är de huvudsakliga källorna till allt detta socker?

I kolumnen nämns ketchup som något som skapar panik. Enligt dn:s laboratorieanalys av ketchup år 2006 innehåller de ketchupsorter som har mest socker 24 gram socker per 100 gram ketchup. För att komma upp i 110 gram socker från ketchup krävs alltså minst 110/0,24 = 458 gram ketchup. Äter nån ens en tjugondel av det till ett mål mat?

Annonser

Powered by EzPortal