Citat från: kurt skrivet 2015-02-16 12:22
E471 är Mono- och diglycerider av fettsyror, hur vet du vilket fett de är gjorda av i sin tur?
Citat från: kurt skrivet 2015-02-16 12:22
E471 är Mono- och diglycerider av fettsyror, hur vet du vilket fett de är gjorda av i sin tur?
Citat från: Skogis skrivet 2015-02-15 09:20
Som jag uppfattar det så använder man shortening när man inte vill ha smörsmak på t ex kex. Sen att det är billigt är ett annat argument jag hittat. Det skulle även gå att använda kokosfett om det knep.
Kexen blev över förväntan, men trots att jag kavlade så att jag såg bakbordet genom degen, kunde jag kavlat en stund till och fått ännu bättre kex. Tipset pastamaskin nämdes.
Citat från: agnetasch skrivet 2015-02-15 08:38
Självklart Jag förstår att du menar typ avrunnen filmjölk men jag vill tipsa om en dessertost som kom till av misstag o som fick en strykande åtgång:
Jag rökte en hel brie som inte gick åt så jag frös den. Vid upptinandet släppte ytterhöljet på ett icke tilltalande sätt, så bort med det. Sedan mixade jag inkråmet ihop med lite vispgrädde o bredde på kex. Fiasko vändes till succé!
Citat från: webguide skrivet 2015-02-14 15:08
Shortening kan avse smör (shortening = fett som är hårt vid rumstemperatur) men det avser oftast margarin. Du kan alltså använda smör om det står shortening.
Citat från: Skogis skrivet 2015-02-14 10:32Blir dom bra måste man ju göra lite dessertost också, någon som varit i det träsket?Självklart Jag förstår att du menar typ avrunnen filmjölk men jag vill tipsa om en dessertost som kom till av misstag o som fick en strykande åtgång: