Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Tilda

1
ok, vad bra, då vet jag. Kan man färga med livsmedelsfärg då eller?
2
ena: vad roligt, jag är nybörjare och kan inte alls nå mycket så det är finfint med en expert att fråga  :)
jag har beställt från kakburken.se av märket Renshaw, bra eller dåligt? har du nå andra tips på vart man kan handla på nätet eller vilket märke man skall ha?
3
Hej!

Jag undrar om det finns någon som har erfarenhet av sugerpaste som man kan använda till tårtdekorationer?
Jag skulle vilja förbereda dekorationer några dagar innan tårtan skall garneras. Kan man frysa in dessa exempelvis rosor eller?
Sjunker de ihop eller håller de sig bra??
4
Är också intresserad av en kitchenaid, men vet inte riktigt vilken modell jag skall köpa. Om jag beställer från USA blir det nog en sådan som blom beställt eftersom att priset mellan den och Artisan inte skiljer så mycket i USA. Köper jag en i Sverige blir det nog en Artisan.

Blom: Vart beställde du din kitchenaid? Hur mycket fick du betala i frakt?? Den väger ju lite...

Jag har kollat att beställa från Amazon, de verkar ha rätt bra priser, har beställt lite andra saker därifrån och det fungerar super, men om ni vet någon annan sida, dela gärna med er  :)
5
Har varit och inhandlat en pastamaskin så ikväll blir det hemmagjord pasta med skinka och ädelostsås  :)
6
Hej, jag undrar om någon vet ett bra substitut för madelmassa då man exempelvis ska baka biskvier?
De ser så goda ut men kan tyvärr inte äta dessa på grund av allergi!
7
Ojoj, något blev fel med inlägget, allt syns inte... ???

Markera allt så ser ni resten av texten  ;)
8
Som avsnittet förtäljer finns receptet på chokladpaketets baksida och jag tror att det ser ut ungefär såhär:

2 1/4 cups all-purpose flour     
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
1 cup (2 sticks, 1/2 pound) butter, softened
3/4 cup granulated sugar
3/4 cup packed brown sugar
1 teaspoon vanilla extract
2 eggs
2 cups (12-ounce package) NESTLE TOLL HOUSE Semi-Sweet Chocolate Morsels
1 cup chopped nuts

Det får nog bli en lite försvenskad variant med vaniljsocker istället för vanilla extract då jag läste i någon tråd att det inte heller gick att få tag på i Sverige...

Som det står i receptet skall det vara Semi-Sweet Morsels
http://www.verybestbaking.com/products/tollhouse/morsels.aspx
Jag har dock själv inte provat detta recept men skall baka kakorna till helgens campingtur, som Anne skriver går det säkert bra med hackad choklad  :) Jag återkommer med bakresultat senare...
9
Hej!
Såg ett gammalt vänner avsnitt där Monica skall baka världens godaste Chocolate Chip Cookies  :). Efter detta fick jag ett sug att baka dessa. Jag behöver dock nestle tollhouse chocolate men vet inte vart jag kan köpa sådana. Är det någon som vet vart man kan köpa (helst online) dessa "chokladbitar" som man har i kakdegen?
10
Tack för alla tips. Grillade lax till och det blev kanon!  :)
11
Hej, jag är ny här på forumet och jag har en fråga ang. risotto. Jag har hittat ett recept på en saffransrisotto med parmesan. Jag vill dock servera denna med kött/kyckling/fisk eller annat...vad tror ni passar? Jag vill heller inte att rätten blir allt för lik paella, så inga skaldjur  :).

Här är receptet
4 dl avorioris
0.5 påse saffran
1 st gul lök
2 msk grädde
2 msk olivolja
1 l grönsaksbuljong
3 msk färskriven parmesan
2 msk vitt vin

Annonser

Powered by EzPortal