En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Retromannen

Sidor: [1]
1
Råvaror, halvfabrikat / Bästa jasminriset i malmö?
« skrivet: 2018-01-02 13:00 »
Hej det är så att jag är på jakt efter riktigt importerat jasminris från Asien och jag undrar om det finns någon matbutik i malmö som säljer det? 




Vilken importerad jasminris brukar ni köpa?

2
Det är så att jag har blivit intresserad av  den kroatiska ölen Karlovacko och skulle gärna vilja testa den men problemet är att den finns bara i 5% i systembolaget och det är för mycket för mig så jag undrar om man kan hitta den någonstans i en butik i malmö med 3.5 som är det högsta halten jag kan dricka eller åtminstone 2.8?




Hade varit mycket tacksam för hjälp.

3
Hej. Det är så att jag länge stått och letat efter en recept på hur man gör de vanliga cevapcici som man oftast ser på gatukök. Sarajevo kallas de om jag inte har fel. Vill gärna inte ha något försvenskad recept.

 Min pappa är kroat och när vi grillade så grillade han alltid cevapcici och dem var jätte goda. Vad jag minns så hade han i en krydda vid namn vegeta som har en kok på bilden och sen var det någon röd krydda, förmodligen nån form av paprika som jag inte fullt minns vad det hette.

Har dick för mig att vegeta används av många som gör cevapcici och är ett av de viktigaste kryddorna till rätten och det märks på de goda cevapcicin som min pappa gjorde Har för mig att vitlök spelar någon roll men jag kan ha fel.

Andleddningen till varför jag inte frågar min pappa direkt är för att han svarar sällan på vardagar och ofta på helger men eftersom han har fullt upp denna helg inom julen så vill jag helst inte störa honom. Detsutom hade jag tänkt göra rätten under helgen.


Är det bara vitlök, vegeta och den där röda kryddan som man ska ha eller ska man ha fler? Är det någon som vet vilken röd krydda det är som jag tänker på?

Sidor: [1]
- Annonser -