http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=740816
Ytterligare en studie. Denna gång om kopplingen till diabetes. Eller är det bara DN som är långsamma med att snappa upp detta?
Citat:
"Resultaten, som publiceras i tidskriften American Journal of Clinical Nutrition, visar också att risken för diabetes inte ökar om man äter så kallad lågkolhydratkost. En kost med liten andel kolhydrater kan tvärtom minska risken något under förutsättning att man väljer fetter från växtriket. Det kan till exempel vara raps- eller olivolja och nötter."
Ytterligare en studie. Denna gång om kopplingen till diabetes. Eller är det bara DN som är långsamma med att snappa upp detta?
Citat:
"Resultaten, som publiceras i tidskriften American Journal of Clinical Nutrition, visar också att risken för diabetes inte ökar om man äter så kallad lågkolhydratkost. En kost med liten andel kolhydrater kan tvärtom minska risken något under förutsättning att man väljer fetter från växtriket. Det kan till exempel vara raps- eller olivolja och nötter."