Torkade bönor väger inte speciellt mycket. Blötlägger man eller koka dom så ökar vikten rejält, så det kan nog stämma med att 100gr kokta bönor bara innehåller en tredjedel protein jämfört med torkade.
Proteinmängden är densamma bara mer utspädd viktmässigt med vatten.
Kunskapen om att andelen protein i torkade bönor är si eller så känns som rätt onödig. Man kan ju inte ta till sig proteinet om man inte behandlar bönorna på något sätt. Dvs jag är lite undrande över att livsmedelsverket så gärna vill berätta om det.
Det är som att popcorn innehåller stora mängder antioxidanter, ja faktiskt mer än i grönsaker tror jag dom sa, men dom sitter bara i skalet som blir en försumbar mängd när man poppat kornen.
Proteinmängden är densamma bara mer utspädd viktmässigt med vatten.
Kunskapen om att andelen protein i torkade bönor är si eller så känns som rätt onödig. Man kan ju inte ta till sig proteinet om man inte behandlar bönorna på något sätt. Dvs jag är lite undrande över att livsmedelsverket så gärna vill berätta om det.
Det är som att popcorn innehåller stora mängder antioxidanter, ja faktiskt mer än i grönsaker tror jag dom sa, men dom sitter bara i skalet som blir en försumbar mängd när man poppat kornen.