En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vattenhalt nötkött
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2019-01-10 16:38 »

Webguide skrev: Vanligt kött innehåller ca 30% vatten och det förloras vid stekning
priffe skrev: Och sen vägde jag det. Hade 850 gram kvar av paketet som var märkt 1460.
850 / 1460 = 58% kvar. Kött från ICA?

12
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vattenhalt nötkött
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2019-01-10 10:31 »
Maten fylls med vätska bieffekt det blir mört och håller längre i disk
Sedan gasas köttet för att få en fräsch röd färg.
Allt bara för att få längre hållbarhet och tjäna pengar
en merkostnad för kund i kg pris och moms.
Sluta med detta hycklande
På 50-talet var inte köttet segt det var godare smaka kött och inte marinad.
Gasningen ger köttet en bismak det börjades med på 70 talet.
Hur mycke tjänar staten på mer moms på produkterna,
Hur mycke förlorar kunden i högre pris per/kg 200kr-80kr=120kr/kg
Staten klappar händer och inte skulle de opponerar sig.
Låt kunden få välja utan allt eller med
Hälsningar framför rena produkter allt annat blir man sjuk av på lång sikt det märks inte i nuet

Undrar vad du köper för kött!

Vanligt kött innehåller ca 30% vatten och det förloras vid stekning, vad menar du med "rena produkter"?
Och nej det ligger ingen statlig konspiration bakom det här.
13
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vattenhalt nötkött
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2019-01-10 07:13 »
På 50-talet var inte köttet segt det var godare smaka kött och inte marinad.
Hurdå inte segt? Åt du någonsin biff med lök (vanligast på fredagar)? Skosula för det mesta, men potatis o lök var gott ;) Söndagssteken var inte heller att leka med. Tur nog hade vi en vass köttkniv, sen fick var o en slåss med sin köttskiva. Men såsen var god.

Gasningen ger köttet en bismak det börjades med på 70 talet.
Detta kommer jag absolut inte ihåg. Är det fel på mitt minne eller på mina smaklökar? Är det någon speciell köttdetalj du menar?

Hälsningar framför rena produkter allt annat blir man sjuk av på lång sikt det märks inte i nuet
Är det några speciella sjukdomar du menar att vi ska drabbas av eller är det bara en domedagspredikan i allmänhet?


14
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vattenhalt nötkött
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2019-01-09 20:25 »
Bra att du opponerar dig. Har länge valt mellan kyckling och kranvatten. Ingen större skillnad på ICA.
Min undulat blir knappt mätt på ICA's frön, kissar mest hela tiden ....

15
Råvaror, halvfabrikat / SV: Vattenhalt nötkött
« Senaste inlägg av Klas-Göran skrivet 2019-01-09 13:53 »
Maten fylls med vätska bieffekt det blir mört och håller längre i disk
Sedan gasas köttet för att få en fräsch röd färg.
Allt bara för att få längre hållbarhet och tjäna pengar
en merkostnad för kund i kg pris och moms.
Sluta med detta hycklande
På 50-talet var inte köttet segt det var godare smaka kött och inte marinad.
Gasningen ger köttet en bismak det börjades med på 70 talet.
Hur mycke tjänar staten på mer moms på produkterna,
Hur mycke förlorar kunden i högre pris per/kg 200kr-80kr=120kr/kg
Staten klappar händer och inte skulle de opponerar sig.
Låt kunden få välja utan allt eller med
Hälsningar framför rena produkter allt annat blir man sjuk av på lång sikt det märks inte i nuet
16
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Termometer frågor
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2019-01-03 18:37 »
Är din termometer  tillverkad i plast och innehåller elektronik och ett batteri? I så fall kan du inte använda den i ugnen.
17
Det finns redan märkningar med intelligens som gör ungefär det du tänker på. Man klistrar dem på förpacknigen och de analyserar livsmedlet. De sitter alltså på från början så man ser redan i butiken om något är fel.

Intressant. Har du något exempel på hur de ser ut eller vad de kallas? Vilka butiker använder dessa?
18
Det verkar rimligt. Fick en idé som säkert är verklighet inom några år:
Så fort man öppnar en förpackning med t.ex mjölk, grädde, kött, juice eller vad som helst så sticker man ner en prob kopplad till en dator som analyserar och sparar resultatet. Man indikerar här att det är en ny produkt.
 Om man senare misstänker att varan har blivit dålig så sticker man ner proben och datorn analyserar innehållet igen. Har någon ny beståndsdel tillkommit eller om befintliga beståndsdelar är kraftigt förändrade så säger datorn till och du får både mer plats i kylen samt att sophämtningen tjänar en slant.
(spånar bara)

Precids som Hasse säger, lite på dina sinnen. Näsa och smaklökar är väldigt skickliga på att avgöra om något är dåligt.

Det finns redan märkningar med intelligens som gör ungefär det du tänker på. Man klistrar dem på förpacknigen och de analyserar livsmedlet. De sitter alltså på från början så man ser redan i butiken om något är fel.
19
Vore det inte enklare att bara lita på sin näsa och sina smaklökar?
20
Det kan bildas skadliga bakterier/mikroorganismer eller mögelgifter i livsmedlet.
Det verkar rimligt. Fick en idé som säkert är verklighet inom några år:
Så fort man öppnar en förpackning med t.ex mjölk, grädde, kött, juice eller vad som helst så sticker man ner en prob kopplad till en dator som analyserar och sparar resultatet. Man indikerar här att det är en ny produkt.
 Om man senare misstänker att varan har blivit dålig så sticker man ner proben och datorn analyserar innehållet igen. Har någon ny beståndsdel tillkommit eller om befintliga beståndsdelar är kraftigt förändrade så säger datorn till och du får både mer plats i kylen samt att sophämtningen tjänar en slant.
(spånar bara)
 
Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
- Annonser -