En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Konsumentfrågor / Jag vill ha mer info i streckkoden!
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-04-07 15:01 »
Nu har det hänt igen. Var i butiken och blev sugen på hamburgare, grabbade tag i en högrevsbit, betalade och körde hem. När sen kassen packas upp inser jag att högreven var bäst före igår! Tillbaka till butiken för att reklamera men nu hade suget efter hamburgare försvunnit. Det fick bli grillad korv istället, det låg några hemstoppade i frysen ;)

Borde man inte kunna få in sista försäljningsdag i streckkoden, som då larmar när kassören blippar den?
12
Råvaror, halvfabrikat / SV: Leversmak på kött
« Senaste inlägg av six skrivet 2018-04-04 10:12 »
Kött är inte enda maten med bismak av lever, har under den senaste tiden tyckt mig känna lever smak i lax som jag gravat. Endast salt och socker är tillsatt.
13
Allt om grillning & BBQ / SV: Ska bjuda på fyllda grillade kotletter
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-04-02 09:56 »
Det är ingen sås man dränker potatisen med precis.
Den blev tjock som bea och efter att ha haft den i kylen går det att skära kuber av den :)
Tycker nog att det mer liknar smör än sås nu.
14
Allt om grillning & BBQ / SV: Ska bjuda på fyllda grillade kotletter
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-04-02 09:05 »
Grillad gräddsås lät ju bara för äckligt ;D men det var kul att du verkligen gjorde den o att den smakade gott. Mat slutar aldrig att överaska en.
15
Allt om grillning & BBQ / SV: Hur fungerar pizza på grillen?
« Senaste inlägg av grillrobert skrivet 2018-04-01 11:29 »
Har köpt en pizzasten till grillen. Är det bäst att använda kol eller briketter när man ska grilla med pizzasten?
16
Allt om grillning & BBQ / SV: Ska bjuda på fyllda grillade kotletter
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-04-01 11:19 »
Detta kommer att göras fler gånger!

Bägge fyllningarna funkade bra. Ostfyllningen var nog godast men det ska nog gå att blanda bägge sorterna och fylla i en ficka också.

Men såsen blev ju för j..la god :)
1 liter vispgrädde, 0,5l creme fraiche, en skvätt kalvbuljong och lite salt röktes först i 90° i 3 timmar, sen lät jag såsen stå kvar i grillen när kotletterna grillades så den fick även 45min i 170°. Skinnet som blev på såsen behövdes röras ner några gånger bara.

Det är svårt att misslyckas med vispgrädde ;)
17
Allt om grillning & BBQ / SV: Ska bjuda på fyllda grillade kotletter
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-03-31 09:58 »
Det blir 2 fickor i varje kotlett, en med ost/ädelost och en med lök, svamp, vitlök och baconröra.
Får se om jag drar på mer ost på slutet, har inte bestämt mig ännu.
Men innan matlagningen börjar behöver jag tillverka ett kotlettställ, tror inte att det finns att köpa.

Hittade också att man kan göra grillad gräddsås :)
Givetvis måste jag prova det.
Grädden varmröks i ett fat och på så sätt reduceras samtidigt som den smaksätts av röken.
18
Allt om grillning & BBQ / Ska bjuda på fyllda grillade kotletter
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-03-30 15:00 »
i morgon och tar gärna emot förslag på fyllning.

Har införskaffat en pelletsgrill som är förnäm för att man inte behöver vända det man grillar/röker. Tänker därför försöka att fylla kotletter och grilla dessa stående.

Grönsaksröra, lök, champinjoner, paprika?
Oströra, riven ost, ädelost?
Eller kanske med något mer stuns i?

Ska även göra ett gäng ABT (Atomic Buffalo Turds) som vi ska ha som lite snacks innan maten. Baconlindade Jalapeno fyllda med färskost, riven ost och kryddor.
19
Maträtter, recept, tillagning / SV: Examensarbete KTH
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-03-25 08:44 »
Färska grönsaker var det ja, inte mat som äter färska grönsaker.

PS Inte mycket mat på en hamster väl?
20
Maträtter, recept, tillagning / SV: Examensarbete KTH
« Senaste inlägg av kurt skrivet 2018-03-25 07:53 »
 Färska grönsaker och örter, inte hamster och kanin?
Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
- Annonser -