En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Jag kokar äpplena tills de blir mosiga, men annars är ju Andreas inne på rätt spår. Jag har också en Hotmix home, en värmemixer där är det enkelt att göra äppelmos, bara att hälla ner alla ingredienser i den och ställa in temperauren. Har inte testat, men skulle tro att 90-95 grader blir bra. :)
12
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Termomixer - värd att köpa?
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-09-25 07:33 »
Jag har haft min Thermomix 5 i ca. 2 år. Den används inte dagligen, men flera gånger i veckan. Den som tror att Thermomix bara är en mixare för 11000 kronor vet inte bättre. Visst kan man använda den som mixare men Thermomix är egentligen en matlagningsmaskin med vilken man kan laga en hel meny med t.ex. kokta potatis, ångkokta grönsaker, kalops - allt samtidigt!
Varje månad kokar jag 2 glas Lemmon Curd. Smaken är intensivare och inte jämförbar med den man köper i butiken.
Kokböckerna finns på en "rund chip" som man placerar på maskinens vänstra sida. Den innehåller steg för steg anvisningar i displayen. 
Det finns en inbyggd våg så man slipper köksvågen vid matlagningen eller bakningen.
Vi uppskattar brödet som vi bakar i lergrytan. Degen blandas knådas  på nolltid i Thermomix.
Många recept följer med i den gröna receptboken (även tillhörande chip) som följer med leveransen. Där finns recept för förrätter huvudrätter, efterrätter, vegetariska rätter, pålägg, drinkar mm....
Thermomixen är värt varenda krona. Många har försökt göra kopior men ingen har lyckats.

Hotmix är betydligt "bättre" än Thermomix, home-versionen kostar drygt 8000 sek och klarar 150 grader, hög kapacitet på motorn och flera andra funktioner som är bra. Proversionerna har ännu högre kapacitet och Thermomix kan inte mäta sig med dem. Så jag kan inte hålla med om att Thermomix är det självklara valet om man skall lägga pengar på en värmemixer.
13
Råvaror, halvfabrikat / SV: Omogna fikon
« Senaste inlägg av Ingemar.ekberg@gmail.com skrivet 2018-09-24 21:36 »
Har fikonbuske med över 100 fikon.har nog fått 35-40 mogna, helgoda fikon.
Finns ju många kvar som inte kommer att mogna.står på friland.busken är över 2 meter hög. Bor i nordvästra Skåne.
Det märkliga är att förra "sommaren" gav ungefär samma resultat.konstigt, knappast några soltimmar förra året..
Har sett många kommentarer att omogna fikon inte är någon hit att använda.
Gammal info, är det någon som har tips.

14
Har aldrig provat göra mos med assistent, men har för mig jag hört nånstans att man på nåt vis ska köra igenom moset flera gånger för att få ut allt?

Det är mer jobb förstås, men jag kokar urkärnade skalade äpplen och kör med mixerstav.
15
Råvaror, halvfabrikat / SV: Frysa in morötter?
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2018-09-23 19:08 »
Aha. Blir pappret mellan såpass blött att det behöver bytas nångång, eller brukar det klara sig utan byte?
16
Råvaror, halvfabrikat / SV: Frysa in morötter?
« Senaste inlägg av Anna. Maria skrivet 2018-09-21 15:59 »
Jag har förvarat egenodlade morötter ett halvår i kyl och de flesta exemplar har då varit som nya. Det viktiga är att plastpåsen är ordentligt tät/försluten så att de inte torkar ut och skrumpnar. Problemet en kan få är fukt som gör att enstaka exemplar ruttnar, men det syns tydligt i så fall.


Det jag brukar göra för att inte det ska bli så mycket fukt är att jag lägger morötterna mellan hushållspapper i påsen/lådan
17
Hej Cathy,
Tack för tipset. Det skall jag testa. Jag har använt bl a transparant blanche (med reservation för stavningen) men även fastare äpplen. Allt med samma resultat :(
18
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Termomixer - värd att köpa?
« Senaste inlägg av Anita skrivet 2018-09-19 18:44 »
Hej   har någon gjort deg i den?  Pepparkaksdeg?  Bulldeg?
19
Maträtter, recept, tillagning / SV: Marmelad och mos med skal?
« Senaste inlägg av Lucy skrivet 2018-09-14 13:27 »
Tack för svar! Provade med päronmarmelad först ocgcfrt gick prima! Nu kör jag äppelmos oxå.
20
Maträtter, recept, tillagning / SV: Marmelad och mos med skal?
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-09-14 07:54 »
Jag har väldigt mycket äpplen o päron och tänkte koka marmelad och mos. Någon som vet om det går att koka utan att skala frukterna eller om det inte blir gott?

Heston Blumenthal kokar med potatisskalet när han gör potatispurré för att få mer potatissmak på den... Samma sak gäller nog t.ex. äpplen.
Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
- Annonser -