En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-01-10 07:46 »
Läste precis på lite om hjur min cirkulator fungerar och den har mer avancerade algoritmer än andra cirkulatorer. Grant skriver bland annat såhär:
"...Based on the heat-up rate, the load and volume of liquid are calculated and an assessment made of liquid type; the control algorithm is then adjusted accordingly. ..."
12
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-01-10 07:36 »
Elektroniken för temperaturreglering består av en temperaturgivare kopplad till en styrenhet som i varje ögonblick mäter temperaturen, beräknar hur stort felet är mellan inställd temperatur och uppmätt temperatur, och pytsar utifrån det ut en lagom dos effekt till ett värmeelement.

Programvaran är väldigt enkel, inte ens den allra billigaste av cirkulatorer borde kunna misslyckas med den. Den kritiska punkten är temperaturmätningen, programvaran strävar efter att hålla den temperatur som givaren mäter, mäter givaren fel kommer badet också att hålla fel temperatur. När det gäller temperaturgivare får man vad man betalar för. Billiga givare har större mätfel, dessutom åldras de och visar mer fel med tiden.

Sen måste förstås vattnet cirkulera ordentligt för att hålla jämn temperatur i hela badet, hur väl det cirkulerar kan säkert skilja en del.

Men som sagt, det borde stå i instruktionsboken till respektive cirkulator hur väl de håller temperaturen.

Ja precis, men det finns som sagt olika algoritmer som styr hur det hela fungerar.
13
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2018-01-09 22:36 »
Elektroniken för temperaturreglering består av en temperaturgivare kopplad till en styrenhet som i varje ögonblick mäter temperaturen, beräknar hur stort felet är mellan inställd temperatur och uppmätt temperatur, och pytsar utifrån det ut en lagom dos effekt till ett värmeelement.

Programvaran är väldigt enkel, inte ens den allra billigaste av cirkulatorer borde kunna misslyckas med den. Den kritiska punkten är temperaturmätningen, programvaran strävar efter att hålla den temperatur som givaren mäter, mäter givaren fel kommer badet också att hålla fel temperatur. När det gäller temperaturgivare får man vad man betalar för. Billiga givare har större mätfel, dessutom åldras de och visar mer fel med tiden.

Sen måste förstås vattnet cirkulera ordentligt för att hålla jämn temperatur i hela badet, hur väl det cirkulerar kan säkert skilja en del.

Men som sagt, det borde stå i instruktionsboken till respektive cirkulator hur väl de håller temperaturen.
14
Företagsavdelning / SV: Presentation av Minegenkokbok.se
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2018-01-09 22:04 »
Vad gäller upphovsrätt så har jag valt att inte importera receptbilder. Vad gäller övriga receptinformationen (ingredienser, instruktioner, tid, antal personer) så har jag tolkat det som att den inte är upphovsrättsskyddad såvida det inte är skrivet på ett väldigt konstnärligt sätt och därmed uppnår verkhöjd. Och det har jag inte sett så många recept som är. Det som jag fortfarande är lite osäker på är väl den inledande beskrivningen av receptet, vilket jag än så länge valt att importera.

Mmm jag har också uppfattat det så att recept är fria (vilket egentligen är märkligt eftersom nån ändå har lagt ner tid på att skriva texten i dem), men att bilder inte är det. Men om din tjänst bara är för eget bruk, dvs att var och en har sitt eget konto där ingen annan kan se recepten, så borde det väl likställas med att göra en "kopia för eget bruk", och då borde kanske inte bilder vara något problem?

Andreas: Om du fick välja, vilken typ av hjälp skulle vara mest intressant för att avgöra om man vill skapa ett konto? Är det en regelrätt manual med alla funktioner beskrivna, eller är det mer översiktliga skärmdumpar av de olika sidorna à la App store och Google Play? Eller kanske rent av en video så man slapp läsa något alls?

En regelrätt manual är alltid jättebra, men för att skapa ett konto så skulle det för min del räcka med översiktliga skärmdumpar. När det gäller att snabbt bekanta sig med nåt föredrar jag bilder framför film, när det är bilder kan man titta på varje bild så kort eller länge man vill, en video måste man sitta och vänta ut om den är för långsam eller pausa och hålla på om den är för snabb.
15
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-01-09 05:56 »
Slutresultatet blir ju detsamma. "algoritm" = bra propeller och kraftig värmeslinga.
Men, ok, de mer avancerade cirkulatorerna löser säkert det på ett annat vis.

Jo, men alltså, för att veta när det cirkulerande vattnet behöver värmas så behövs elektronik och programvara som kan beräkna vattemtemperaturen vid varje givet tidsintervall. En PID gör precis det, algoritmen som styr förloppet kan vara enkel eller avancerad men det är fortfarande en algoritm, utan den skulle det inte fungera alls. En mer anvancerad cirkulator har bättre komponennter och (förmodar jag) en mer avancerad algoritm.
16
Företagsavdelning / SV: Presentation av Minegenkokbok.se
« Senaste inlägg av Mek-Thomas skrivet 2018-01-08 18:59 »
Mat-Janne: Det där problemet har jag också funderat på. Däremot har jag inte kommit på någon egentlig bra lösning, eftersom det känns som det kräver ganska mycket jobb från användaren att inventera sitt kök och hålla en sådan lista uppdaterad. Det vore intressant att lösa det "bra", men idén nu är att man kan lägga till en ingrediens på inköpslistan så fort man märker att den tar slut så finns den sedan med när man handlar nästa gång.
Och när man lägger till ett helt recept på inköpslistan får man först möjlighet att välja bort de varor man har hemma.

Andreas: Om du fick välja, vilken typ av hjälp skulle vara mest intressant för att avgöra om man vill skapa ett konto? Är det en regelrätt manual med alla funktioner beskrivna, eller är det mer översiktliga skärmdumpar av de olika sidorna à la App store och Google Play? Eller kanske rent av en video så man slapp läsa något alls?
17
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-01-08 16:54 »
nej, det sitter en PID i dem så en algoritm har de ju hur som helst och de mer avancerade enheterna lär ha algoritmer för att stödja temperaturregleringen.
Slutresultatet blir ju detsamma. "algoritm" = bra propeller och kraftig värmeslinga.
Men, ok, de mer avancerade cirkulatorerna löser säkert det på ett annat vis.
18
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-01-08 16:41 »
Eller så har cirkulatorn helt enkelt en bra pump / propeller som effektivt cirkulerar vattnet tillbaka till ett kraftfullt värmelement som snabbt värmer upp vatten som inte håller den inställda temperaturen.
nej, det sitter en PID i dem så en algoritm har de ju hur som helst och de mer avancerade enheterna lär ha algoritmer för att stödja temperaturregleringen.
19
Matbröd / SV: Skållat bröd - varför egentligen?
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-01-07 17:31 »
Hur skållar man mjöl? Någon som kan förklara?
20
Allt om grillning & BBQ / SV: Vakuumförpackad
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-01-07 17:21 »
Hur förklarar man annars att viss färs som är stekt får mer svårdelade klumpar än annan?
All köttfärs är jämlik men en del köttfärs är mer jämlik än andra ...
Kan ju bero på ursprunget, tillsatser, lagringstemperatur, ålder ...
Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
- Annonser -