En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Allt om grillning & BBQ / SV: Temperaturer - hur reglerar man värmen i grillen?
« Senaste inlägg av Stiickan skrivet 2018-06-30 19:57 »
Har inte testat  att glänta lite på locket. Ska prova detta.
Tack för tipset.
Har inte provat med briketter. Kanske vore värt ett försök.
12
Maträtter, recept, tillagning / SV: Texturas
« Senaste inlägg av Siljendalen skrivet 2018-06-30 09:54 »
Hej!

Har precis börjat experimentera med texturer och då med särskild fokus på ”spherification”. Första försöken har gått från ”inte så bra” till ”jättedåligt”...

Försöken med att ha sodium alginate i vätskan som det ska göras pärlor av och calcium lactate i vattenbadet är väl de som har gått bäst förutom att pärlorna blir genomhårda. Att göra tvärtom med alginatet i vattenbadet och calcium lactatet i pärlingsvätskan blev katastrof. Misstänker att de inte fungerar med kranvatten utan att jag måste köpa batterivatten/destillerat vatten innan jag blandar i alginatet.

Tack för tipset ang. att göra pärlor av ämnen med redan mycket kalcium
i! Kommer att prövas!

13
Allt om grillning & BBQ / SV: Vegetariskt på grillen?
« Senaste inlägg av olof57 skrivet 2018-06-26 13:50 »
Rödbetsburgare är alltid en favorit som slår hem när vi har vegetarianer på besök. Koka rödbetorna mjuka i salt vatten och koka potatis. Skala rödbetorna och grovriv ner dem i en hög, samma sak med potatisen. Blanda ihop rödbetorna och potatisen med strimlad salladslök, lite mjöl, ägg, dill och några droppar citron. Salta och peppra sen är det bra att forma smeten till biffar eller platta hamburgare och pensla de med olja på grillen. Brukar räcka med 5 minuter på varje sida, glömt inte att få till den där härliga lite lätt brända ytan. Otroligt gott!
14
Allt om grillning & BBQ / SV: Temperaturer - hur reglerar man värmen i grillen?
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2018-06-26 13:27 »
Det låter ju som om ventilationen genom övre spjället inte räcker till, har du provat glänta ett par cm på locket? Antar det också är en fråga om mängd kol du använder hur mycket syre som behövs, du kanske har i för mycket kol?
15
Maträtter, recept, tillagning / SV: Dags för egeninlagd matjesill!
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-06-26 09:38 »
Misstänkte något sådant. Tack för svar.
16
Maträtter, recept, tillagning / SV: Dags för egeninlagd matjesill!
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-06-26 00:14 »
Det funkar med en kammarvakuummaskin.
Den suger inte ut luften bara i påsen utan i ett utrymme som påsen ligger i. På så sätt påverkas inte vätskan, vakuumet är lika stort både i och utanför påsen som svetsas i vakuum. Sen släpper man in luften i utrymmet och påsen får ett undertryck mot omgivande luft.

En betydligt dyrare maskin än konsumentmaskiner men också mycket bättre.

Ett tips är att frysa vätskan innan du vackar den.
17
Maträtter, recept, tillagning / SV: Dags för egeninlagd matjesill!
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-06-25 17:01 »
Hur gör ni för att vacuumförpacka något med vätska i? Min HB Nordica vill suga ur allt vatten och sedan misslyckas med förslutningen.
18
Maträtter, recept, tillagning / SV: Dags för egeninlagd matjesill!
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-06-23 13:01 »
Det har den gjort med glans. Betydligt fastare och inte så salt som köpesill.
Bara en påse kvar nu så jag har spanat efter sillfilé till bra pris ett tag nu.

19:95/kg på City Gross gjorde att det blev 3kg den här gången.
Nu blir det till att leta efter receptet, har ju inte sparat det :-[
19
Allt om grillning & BBQ / SV: Temperaturer - hur reglerar man värmen i grillen?
« Senaste inlägg av Stickan skrivet 2018-06-22 20:44 »
Varför får jag inte upp temperaturen i min 57 cm weber kolgrill?
Har provat kolen på en sida och på båda sidor. Undre spjället fullt
öppet. Övre spjället öppet . Eller stängt. Efter en stund sjunker temperaturen
och kolen slocknar. Då får jag ta av locket för att kolen ska ta sej igen.
Senaste grillningen använde jag en hel påse (2,5kg). Lägger kolen på var sida.
20
Maträtter, recept, tillagning / SV: Varför både grädde,vatten och mjöl ?
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-06-22 08:01 »
Det blir billigare att reda med mjöl än med grädde. Någon bismak behöver man inte få av mjölet om man kokar redningen länge.
Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
- Annonser -