En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Företagsavdelning / SV: Presentation av Minegenkokbok.se
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-01-07 17:11 »
Mat-Janne: Intressant. Hur gör du då när du planerar veckan och kanske framförallt när du skapar inköpslistor? Gör du sånt manuellt på papper eller håller du allt i huvudet?
Jag gör det manuellt förstås. Det är inte helt tomt hemma i mitt kök så allt behöver inte handlas in.
Om du har en bra ide på automatisk inventering av det som finns hemma får du gärna dela med dig här. Det är det största böket när man ska göra en ny maträtt.
22
Företagsavdelning / SV: Presentation av Minegenkokbok.se
« Senaste inlägg av Mek-Thomas skrivet 2018-01-07 16:32 »
Mat-Janne: Intressant. Hur gör du då när du planerar veckan och kanske framförallt när du skapar inköpslistor? Gör du sånt manuellt på papper eller håller du allt i huvudet?

Andreas: Bra tanke! Nu får min sambo vatten på sin kvarn, hon har också efterlyst mer hjälp för nya användare (jag har försökt designa sidan för att den ska vara lätt att använda, men det hjälper ju inte om man inte ens vet vad man får). Anledningen har varit att ifall jag behövt göra stora ändringar i gränssnittet så behöver hjälpen också uppdateras. Nu börjar de däremot bli så stabilt att det kan bli aktuellt på riktigt.

Vad gäller upphovsrätt så har jag valt att inte importera receptbilder. Vad gäller övriga receptinformationen (ingredienser, instruktioner, tid, antal personer) så har jag tolkat det som att den inte är upphovsrättsskyddad såvida det inte är skrivet på ett väldigt konstnärligt sätt och därmed uppnår verkhöjd. Och det har jag inte sett så många recept som är. Det som jag fortfarande är lite osäker på är väl den inledande beskrivningen av receptet, vilket jag än så länge valt att importera.
23
Allt om grillning & BBQ / SV: Vakuumförpackad
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2018-01-07 15:18 »
Då får man köra den bra länge och hårt, i princip bara låta den ligga tills den 'r helt genomstekt och att maillardreaktionen påverkar all färs.

Så du tänker att maillard-hög temperatur i hela färsen skulle vara det enda som eventuellt kan påverka köttfärsens klumphållfasthetsförmåga? Min tanke var att det kanske händer saker så att säga under ytan vid andra temperaturer också.

Hur förklarar man annars att viss färs som är stekt får mer svårdelade klumpar än annan?
24
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-01-07 13:49 »
jag skulle tro att de använder en algoritm för att göra en beräkning som täcker större delen av utrymmet i vattenbehållaren
Eller så har cirkulatorn helt enkelt en bra pump / propeller som effektivt cirkulerar vattnet tillbaka till ett kraftfullt värmelement som snabbt värmer upp vatten som inte håller den inställda temperaturen.
25
Allt om grillning & BBQ / SV: Vakuumförpackad
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-01-07 13:14 »
Då får man köra den bra länge och hårt, i princip bara låta den ligga tills den 'r helt genomstekt och att maillardreaktionen påverkar all färs.
Intressant!
Mer info: https://sv.wikipedia.org/wiki/Maillardreaktion
https://taffel.se/blog/maillardmagi-hemligheten-bakom-gyllenbrunt

26
Allt om grillning & BBQ / SV: Vakuumförpackad
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-01-07 13:05 »
Håller med om att rå färs inte är lättdelad. Fast jag tänker att det kanske är en balans. För jag har också upplevt att det ibland bildas stekta klumpar som är ganska svårt att få isär. Jag tänker att jag då kanske kört färsen för hårt/länge. Eller finns andra teorier till svårdelade klumpar i stekt färs?

Då får man köra den bra länge och hårt, i princip bara låta den ligga tills den 'r helt genomstekt och att maillardreaktionen påverkar all färs.
27
Allt om grillning & BBQ / SV: Vakuumförpackad
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2018-01-07 10:19 »
Håller med om att rå färs inte är lättdelad. Fast jag tänker att det kanske är en balans. För jag har också upplevt att det ibland bildas stekta klumpar som är ganska svårt att få isär. Jag tänker att jag då kanske kört färsen för hårt/länge. Eller finns andra teorier till svårdelade klumpar i stekt färs?
28
Allt om grillning & BBQ / SV: Vakuumförpackad
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-01-07 09:43 »
Man bör väl också tänka på att inte steka på för hög värme? För om värmen är för hög så hinner det bildas hård skorpa och det blir svårt att dela?

Nej, stekytan är inte så svårdelad, snarare tvärtom, den mjuka/råa färsen tenderar att tryckas ihop och smeta snarare än att spricka, ju hårdare den blir desto lättare att dela upp i delar.
29
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-01-07 09:42 »
Dessutom kan det säkert skilja en grad ute i grytan jämfört med inne i cirkulatorn där temperaturen mäts, speciellt om man inte har lock på grytan

jag skulle tro att de använder en algoritm för att göra en beräkning som täcker större delen av utrymmet i vattenbehållaren. i alla fall de mer avancerade varianterna. när jag kontrollmäter min så testar jag på 3-4 olika platser i behållaren och det är konstant.
30
Företagsavdelning / SV: Presentation av Minegenkokbok.se
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2018-01-07 09:27 »
Tanken är väl god, fast jag hade velat veta mer (hjälpfil med skärmdumpar som beskriver vad och hur man gör) om jag ska registrera ett konto.

Hur resonerar du kring det här med upphovsrätt? Läste under "om" att man kunde importera recept automatiskt från receptsajter. Samtidigt står det under "villkor" att "Det är inte tillåtet att ladda upp material på Min egen kokbok som bryter mot upphovsrätt."
Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
- Annonser -