En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Vore det inte enklare att bara lita på sin näsa och sina smaklökar?
22
Det kan bildas skadliga bakterier/mikroorganismer eller mögelgifter i livsmedlet.
Det verkar rimligt. Fick en idé som säkert är verklighet inom några år:
Så fort man öppnar en förpackning med t.ex mjölk, grädde, kött, juice eller vad som helst så sticker man ner en prob kopplad till en dator som analyserar och sparar resultatet. Man indikerar här att det är en ny produkt.
 Om man senare misstänker att varan har blivit dålig så sticker man ner proben och datorn analyserar innehållet igen. Har någon ny beståndsdel tillkommit eller om befintliga beståndsdelar är kraftigt förändrade så säger datorn till och du får både mer plats i kylen samt att sophämtningen tjänar en slant.
(spånar bara)
 
23
Det är väl rätt enkelt att sortera ut det som är dålig, smaka och lukta på en liten bit och ta ställning med det som underlag.
Tror att beroende på ens matvanor så kan man äta både det ena och det andra som andra inte hade klarat av utan illamående. det är nog mycket psykologi inblandat också.

Givetvis ska man inte dricka mjölk som skurit sig, man blir nog lite orolig i magen efter några klunkar. Men hjärnan har nog mycket att säga till om i detta, tycker man att det luktar äckligt lär man inte ens smaka på det.
24
Lyssnade på programmet och precis som Youtube-videor blir det långrandigt när man bara vill veta en sak.
Sammanfattning:
Bäst-före-datum är ett förhållningssätt.
Man väljer att förhålla sig till detta datum genom att:
a) Slänga maten när datumet är passerat
b) Lukta / bedöma och agera därifrån
c) Strunta i datumet

Min fråga kvarstår: Vad blir man sjuk av genom att äta gammal/dålig mat?

Det kan bildas skadliga bakterier/mikroorganismer eller mögelgifter i livsmedlet.
25
Maträtter, recept, tillagning / SV: Mala färs av julskinks rester
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-12-28 08:05 »
Varför inte dela skinkan i mindre bitar, lägg dem i en matberedare med vassa knivar och kör en kort stund först. Upprepa tills "färsen" är lagom grov.

Det funkar, det kommer att bli som köttet i en rilette, vilket ju innebär att du kan göra en rilette på det. Det finns massor av recept på detta och det här är ett :) https://www.hemtrevligt.se/icakuriren/recept/rillettes-enligt-tore-wretman/
26
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Minosharp plus 3
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-12-27 15:57 »
Kontakta kundservice där du köpte den
27
Maträtter, recept, tillagning / SV: Mala färs av julskinks rester
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-12-27 15:23 »
Varför inte dela skinkan i mindre bitar, lägg dem i en matberedare med vassa knivar och kör en kort stund först. Upprepa tills "färsen" är lagom grov.
28
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« Senaste inlägg av kayaker skrivet 2018-12-27 13:58 »
Intressant att du kallar mat för "detaljer". Finns det en orsak?
Han menar nog styckdetaljer.
29
Maträtter, recept, tillagning / SV: Mala färs av julskinks rester
« Senaste inlägg av Robin.f skrivet 2018-12-27 13:07 »
Ja det va lite ett sånt svar jag vill få ????.
Misstänkte det är svårt att mala det till färs om det är kokt.
Får bli nåt annat av denna skinka då misstänker jag. E rätt less på julmat nu ????
30
Maträtter, recept, tillagning / SV: Mala färs av julskinks rester
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-12-27 11:26 »
Spännande!

Jag har aldrig funderat på att mala kokt kött i köttkvarnen och har ingen aning om hur resultatet skulle bli. Men det låter som något jag skulle få för mig. Vad skulle ni laga med det malda köttet?

Mitt råd är nog att prova med några bitar och se vad det blir för konsistens på det som kommer ur kvarnen. Färs lär det inte bli, proteinerna i köttet förändras vid kokning och tappar klistrigheten som finns i rått kött så min förväntan är nog att det blir mer köttgröt än färs.

Kokt rimmat kött är svårt att använda till annat än pajer, pizzor, pastasåser, pålägg och just pytt (många P blev det :) ) och 2 kg kan bli lite övermäktigt.
Köpte en rimmad rå julskinka för några år sedan och malde ner till korv, men resultatet blev inte tillräckligt bra för att jag ska göra om det.
Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
- Annonser -