En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 ... 8 9 [10]
91
Allt om rökt, torkat, saltat och gravat / SV: Varför blev laxen blöt?
« Senaste inlägg av Zibi skrivet 2018-12-02 21:09 »
Nästa helg är det hög tid att röka på årets jullax, har en sida i frysen men behöver två så det blir till att köpa en färsk också. Det blir alltså en fullskaletest.
Förhoppningsvis var det en engångsföreteelse med oljig lax och gissningsvis var det själva laxen som var problemet. Har ju inte förändrat något vad det gäller hantering.


Ja med största sannolikhet är det nog så. Håller tummarna inför jullaxen :)
92
Det blev ett inköp av
http://www.prokok.se/gastrosus-stekpanna-40cm-chef.html

Den känns som den är av god kvalitet. Möjligtvis att botten är något konvex sett uppifrån. Men vi pratar om delar av mm.
Snygg ytfinisch och lätt att göra ren.

Pannan ger en jämn värme och har en hyfsat tjock botten.
Har givetvis samma egenheter som andra rostfria obelagda pannor har med att köttet gärna sitter fast en stund. Men det är mest en vana att hantera.

Rekommenderar köp om man vill ha en riktigt stor panna.

//J


Hej John,

Håller din Gastrosuspanna fortfarande måttet? Är på gång köpa en ny panna nu inför jul, men är lite osäker på vilken.

Går i tankarna på en Skeppshult efter att ha läst den här recensionen https://kockhuset.se/stekpanna/ men också Scanpan. Jag ser att många sidor rekommenderar Scanpan men har samtidigt läst att folk kritiserat non stick på den. Lite förvirrande. Vill gärna inte punga ut 1500 för något som inte ens är hälften så bra efter ett års användning..

Vore intressant att höra hur din gastrosus står sig idag. Skeppshult är nästan en tusenlapp billigare, om än mindre.
93
Allt om rökt, torkat, saltat och gravat / SV: Varför blev laxen blöt?
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-12-02 10:19 »
Nästa helg är det hög tid att röka på årets jullax, har en sida i frysen men behöver två så det blir till att köpa en färsk också. Det blir alltså en fullskaletest.
Förhoppningsvis var det en engångsföreteelse med oljig lax och gissningsvis var det själva laxen som var problemet. Har ju inte förändrat något vad det gäller hantering.

94
Temperatur i Fahrenheit verkar väldigt troligt. 180° F är drygt 80° C, och 270-280° F är runt 135° C, fortfarande väl svalt för fritering.
Innan man är uppe på 180° C så visar termometern 356° F.
Kul att det löste sig. En fråga: Har du varit utomlands?
95
Konsumentfrågor / SV: Vilken olja ska man använda i sin mat? Rapsolja giftig???
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-12-01 18:21 »
Men man måste vara källkritisk och fundera lite på vad någon/några skriver och varför. Många människor tenderar att tro mer på en person som t.ex. kategoriskt anser att GMO (genmodifiering) är farligt än på vetenskaplig bevisföring som säger att nej, man kan inte generealisera och påstå att GMO per se skulle vara farligt.
Om vi nu ska vara källkritiska, var kommer källan från? Kan vi lita på den?
96
Konsumentfrågor / SV: Surgubben reagerar
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-12-01 18:16 »
jag gärna såg att dom betalade motsvarande summa till radiohjälpen eller valfri hjälporganisation.
Kommer att hända? Nej!
97
Allt om rökt, torkat, saltat och gravat / SV: Varför blev laxen blöt?
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-12-01 15:58 »
Kycklingfiléer är ju av någon outgrundlig helt laglig anledning fyllda med vatten.
Kan denna tendens att späda ut råvaror med vatten även ha kommit till laxen?
98
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-12-01 15:54 »
Jag förbehåller mig rätten att vara ytterst misstänksam mot skinka som håller lågt pris. En skinka som håller hög kvalitet är dyr att tillverka.
... eller håller ett högt pris. Det finns många smarta prissättare som lurar de flesta. Inte bara mat utan "märkes"-övrigt också. Välj klokt.
99
Maträtter, recept, tillagning / Julsill 2018
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2018-12-01 10:07 »
Idag blir det beredning och inläggning av första julsillen i år.
Är tidigt på det men Mannerströms fiskköttbullar som jag lägger i ättikslag med kryddpeppar och skivad lök blir bara godare om dom får ligga till sig ett tag.

Receptet på fiskköttbullarna hittar ni i kokboken Husmanskonst, min tvist är att jag använder 50/50 vitfisk och lax. Bullarna blir fastare och håller ihop bättre med hälften lax.
100
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bayonneskinka
« Senaste inlägg av agnetasch skrivet 2018-11-29 07:42 »
Men hur ska jag veta vilken som är en bra o vilken som är en dålig parmaskinka? De tre vinnarna i testet var:

Zeta: Prosciutto di Parma
Dulano Selection: Original Jamón Serrano
Garant: Jamón Serrano

Här var det alltså serranoskinkor från "billighetsaffärer" (Lidl och Willys) som spelade i samma liga som parmaskinkan. Var det en "dålig" parmaskinka eller hade testdeltagarna defekta smaklökar? Jag tycker detta är en snårskog. Det verkar ju inte vara så att bara för att man köper den dyraste skinkan får man den bästa. Själv vägrar jag att köpa skinka för 713:-/kg när jag kan handla en lika god på Lidl för 199:-/kg :(
Sidor: 1 ... 8 9 [10]
- Annonser -