En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 ... 8 9 [10]
91
Företagsavdelning / SV: Presentation av Minegenkokbok.se
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2018-01-09 22:04 »
Vad gäller upphovsrätt så har jag valt att inte importera receptbilder. Vad gäller övriga receptinformationen (ingredienser, instruktioner, tid, antal personer) så har jag tolkat det som att den inte är upphovsrättsskyddad såvida det inte är skrivet på ett väldigt konstnärligt sätt och därmed uppnår verkhöjd. Och det har jag inte sett så många recept som är. Det som jag fortfarande är lite osäker på är väl den inledande beskrivningen av receptet, vilket jag än så länge valt att importera.

Mmm jag har också uppfattat det så att recept är fria (vilket egentligen är märkligt eftersom nån ändå har lagt ner tid på att skriva texten i dem), men att bilder inte är det. Men om din tjänst bara är för eget bruk, dvs att var och en har sitt eget konto där ingen annan kan se recepten, så borde det väl likställas med att göra en "kopia för eget bruk", och då borde kanske inte bilder vara något problem?

Andreas: Om du fick välja, vilken typ av hjälp skulle vara mest intressant för att avgöra om man vill skapa ett konto? Är det en regelrätt manual med alla funktioner beskrivna, eller är det mer översiktliga skärmdumpar av de olika sidorna à la App store och Google Play? Eller kanske rent av en video så man slapp läsa något alls?

En regelrätt manual är alltid jättebra, men för att skapa ett konto så skulle det för min del räcka med översiktliga skärmdumpar. När det gäller att snabbt bekanta sig med nåt föredrar jag bilder framför film, när det är bilder kan man titta på varje bild så kort eller länge man vill, en video måste man sitta och vänta ut om den är för långsam eller pausa och hålla på om den är för snabb.
92
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-01-09 05:56 »
Slutresultatet blir ju detsamma. "algoritm" = bra propeller och kraftig värmeslinga.
Men, ok, de mer avancerade cirkulatorerna löser säkert det på ett annat vis.

Jo, men alltså, för att veta när det cirkulerande vattnet behöver värmas så behövs elektronik och programvara som kan beräkna vattemtemperaturen vid varje givet tidsintervall. En PID gör precis det, algoritmen som styr förloppet kan vara enkel eller avancerad men det är fortfarande en algoritm, utan den skulle det inte fungera alls. En mer anvancerad cirkulator har bättre komponennter och (förmodar jag) en mer avancerad algoritm.
93
Företagsavdelning / SV: Presentation av Minegenkokbok.se
« Senaste inlägg av Mek-Thomas skrivet 2018-01-08 18:59 »
Mat-Janne: Det där problemet har jag också funderat på. Däremot har jag inte kommit på någon egentlig bra lösning, eftersom det känns som det kräver ganska mycket jobb från användaren att inventera sitt kök och hålla en sådan lista uppdaterad. Det vore intressant att lösa det "bra", men idén nu är att man kan lägga till en ingrediens på inköpslistan så fort man märker att den tar slut så finns den sedan med när man handlar nästa gång.
Och när man lägger till ett helt recept på inköpslistan får man först möjlighet att välja bort de varor man har hemma.

Andreas: Om du fick välja, vilken typ av hjälp skulle vara mest intressant för att avgöra om man vill skapa ett konto? Är det en regelrätt manual med alla funktioner beskrivna, eller är det mer översiktliga skärmdumpar av de olika sidorna à la App store och Google Play? Eller kanske rent av en video så man slapp läsa något alls?
94
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-01-08 16:54 »
nej, det sitter en PID i dem så en algoritm har de ju hur som helst och de mer avancerade enheterna lär ha algoritmer för att stödja temperaturregleringen.
Slutresultatet blir ju detsamma. "algoritm" = bra propeller och kraftig värmeslinga.
Men, ok, de mer avancerade cirkulatorerna löser säkert det på ett annat vis.
95
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2018-01-08 16:41 »
Eller så har cirkulatorn helt enkelt en bra pump / propeller som effektivt cirkulerar vattnet tillbaka till ett kraftfullt värmelement som snabbt värmer upp vatten som inte håller den inställda temperaturen.
nej, det sitter en PID i dem så en algoritm har de ju hur som helst och de mer avancerade enheterna lär ha algoritmer för att stödja temperaturregleringen.
96
Matbröd / SV: Skållat bröd - varför egentligen?
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-01-07 17:31 »
Hur skållar man mjöl? Någon som kan förklara?
97
Allt om grillning & BBQ / SV: Vakuumförpackad
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-01-07 17:21 »
Hur förklarar man annars att viss färs som är stekt får mer svårdelade klumpar än annan?
All köttfärs är jämlik men en del köttfärs är mer jämlik än andra ...
Kan ju bero på ursprunget, tillsatser, lagringstemperatur, ålder ...
98
Företagsavdelning / SV: Presentation av Minegenkokbok.se
« Senaste inlägg av Mat-Janne skrivet 2018-01-07 17:11 »
Mat-Janne: Intressant. Hur gör du då när du planerar veckan och kanske framförallt när du skapar inköpslistor? Gör du sånt manuellt på papper eller håller du allt i huvudet?
Jag gör det manuellt förstås. Det är inte helt tomt hemma i mitt kök så allt behöver inte handlas in.
Om du har en bra ide på automatisk inventering av det som finns hemma får du gärna dela med dig här. Det är det största böket när man ska göra en ny maträtt.
99
Företagsavdelning / SV: Presentation av Minegenkokbok.se
« Senaste inlägg av Mek-Thomas skrivet 2018-01-07 16:32 »
Mat-Janne: Intressant. Hur gör du då när du planerar veckan och kanske framförallt när du skapar inköpslistor? Gör du sånt manuellt på papper eller håller du allt i huvudet?

Andreas: Bra tanke! Nu får min sambo vatten på sin kvarn, hon har också efterlyst mer hjälp för nya användare (jag har försökt designa sidan för att den ska vara lätt att använda, men det hjälper ju inte om man inte ens vet vad man får). Anledningen har varit att ifall jag behövt göra stora ändringar i gränssnittet så behöver hjälpen också uppdateras. Nu börjar de däremot bli så stabilt att det kan bli aktuellt på riktigt.

Vad gäller upphovsrätt så har jag valt att inte importera receptbilder. Vad gäller övriga receptinformationen (ingredienser, instruktioner, tid, antal personer) så har jag tolkat det som att den inte är upphovsrättsskyddad såvida det inte är skrivet på ett väldigt konstnärligt sätt och därmed uppnår verkhöjd. Och det har jag inte sett så många recept som är. Det som jag fortfarande är lite osäker på är väl den inledande beskrivningen av receptet, vilket jag än så länge valt att importera.
100
Allt om grillning & BBQ / SV: Vakuumförpackad
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2018-01-07 15:18 »
Då får man köra den bra länge och hårt, i princip bara låta den ligga tills den 'r helt genomstekt och att maillardreaktionen påverkar all färs.

Så du tänker att maillard-hög temperatur i hela färsen skulle vara det enda som eventuellt kan påverka köttfärsens klumphållfasthetsförmåga? Min tanke var att det kanske händer saker så att säga under ytan vid andra temperaturer också.

Hur förklarar man annars att viss färs som är stekt får mer svårdelade klumpar än annan?
Sidor: 1 ... 8 9 [10]
- Annonser -