En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: 1 ... 8 9 [10]
91
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Tillbehör Electrolux assistent
« Senaste inlägg av danne888 skrivet 2017-12-23 12:57 »
Hobbystinsen & Hasse:

Det är vad jag förstår en "frammatningsskruv" till korvstopparen :)

Både vinkel och det som är urtaget på aluminiumskruven matchar varandra fint, till det finns motsvarande nötta spår i korvhornet.

Jag har en Electrolux N4 som saknar den metallskruven till korvstoppningen som ni visat på bilden. Jag tolkade några svar som att det ska gå att använda den även utan denna del. Stämmer det?
92
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
« Senaste inlägg av Max skrivet 2017-12-22 21:38 »
Befogade frågor ovan. Det behövs mer återkoppling. Körde 73 grader i ca 12 timmar förra året. Bra smak, men kändes lite torr.

Jag kör min på 68 grader i ca 12 timmar i år, om ingen övertalar mig om annat. Återkommer med rapport.


93
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Knäckdoserare doseringstratt
« Senaste inlägg av kayaker skrivet 2017-12-22 10:09 »
Måste tipsa om att Clas Ohlson har en 80-kronors doseringstratt som man med tummen styr om det skall komma smet eller ej. Enligt pålitlig källa fungerar den toppen "inte ett spill" för både ischoklad och knäck!

Finns kanske andra liknande varianter också, nån som vet?
Det finns en från Jonas som säljs bl.a. på Ica. Just nu går den att köpa för 59:-.
http://www.icahemma.se/Doseringstratt-l-Jonas-p-43627.aspx
94
Är det bara vitlök, vegeta och den där röda kryddan som man ska ha eller ska man ha fler? Är det någon som vet vilken röd krydda det är som jag tänker på?
Jag har läst en hel del cevapirecept och i en del används paprikapulver. De som anser sig mest renläriga använder i princip bara färs - helst egenmald på relativt feta styckdelar och gärna med en del lamm - vitlök, salt, svartpeppar, bikarbonat och vatten. En del förespråkar kolsyrat vatten, medan andra hävdar att det är onödigt. Smeten bör stå i kylen åtminstone över natten.
Här har du ett alternativ med paprikapulver:
http://nivran.blogg.se/2015/january/cevapcici-med-hembakade-lepine.html
95
Köksredskap, utrustning och maskiner / Knäckdoserare doseringstratt
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2017-12-21 22:44 »
Måste tipsa om att Clas Ohlson har en 80-kronors doseringstratt som man med tummen styr om det skall komma smet eller ej. Enligt pålitlig källa fungerar den toppen "inte ett spill" för både ischoklad och knäck!

Finns kanske andra liknande varianter också, nån som vet?
96
Hej. Det är så att jag länge stått och letat efter en recept på hur man gör de vanliga cevapcici som man oftast ser på gatukök. Sarajevo kallas de om jag inte har fel. Vill gärna inte ha något försvenskad recept.

 Min pappa är kroat och när vi grillade så grillade han alltid cevapcici och dem var jätte goda. Vad jag minns så hade han i en krydda vid namn vegeta som har en kok på bilden och sen var det någon röd krydda, förmodligen nån form av paprika som jag inte fullt minns vad det hette.

Har dick för mig att vegeta används av många som gör cevapcici och är ett av de viktigaste kryddorna till rätten och det märks på de goda cevapcicin som min pappa gjorde Har för mig att vitlök spelar någon roll men jag kan ha fel.

Andleddningen till varför jag inte frågar min pappa direkt är för att han svarar sällan på vardagar och ofta på helger men eftersom han har fullt upp denna helg inom julen så vill jag helst inte störa honom. Detsutom hade jag tänkt göra rätten under helgen.


Är det bara vitlök, vegeta och den där röda kryddan som man ska ha eller ska man ha fler? Är det någon som vet vilken röd krydda det är som jag tänker på?
97
Vetgirig, frågelåda / SV: Vad krävs för att ta kål på salmonella?
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2017-12-21 06:09 »
Man använder joniserande strålning ("radioaktiv strålning") för att sterilisera bl.a. kryddor.

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/radioaktivitet-och-bestralning/bestralning-av-livsmedel

Det hjälper ju inte inne i köttet, men som sagt, 1 timme i 60 grader räcker. Så om man t.ex. kör en julskinka sous vide i ett vattenbad som håller 65 grader i 12 timmar så är man mer än säker...
98
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Porslinsbryne hur göra rent?
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2017-12-21 06:07 »
Stålbryne funkar bara på västerländska knivar med mjukare stål, japanska knivar kräver keramiskt bryne.

det här är en debatt som ofta dyker upp, en del hävdar att man inte skall använda stål på japanska knivar, medan andra hävdar motsatsen.

Min erfarenhet säger någonting annat eftersom jag inte har någonting annat än japanska knivar hemma och stålar uteslutande med ett stål av just stål. Jag slipar knivarna 2 gånger/år och stålar dem varje gång jag har använt dem.
99
Vetgirig, frågelåda / SV: Vad krävs för att ta kål på salmonella?
« Senaste inlägg av Hasse skrivet 2017-12-20 16:59 »
Man använder joniserande strålning ("radioaktiv strålning") för att sterilisera bl.a. kryddor.

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/radioaktivitet-och-bestralning/bestralning-av-livsmedel
100
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Porslinsbryne hur göra rent?
« Senaste inlägg av Gastrofysik skrivet 2017-12-20 16:31 »
Stålbryne funkar bara på västerländska knivar med mjukare stål, japanska knivar kräver keramiskt bryne.
Sidor: 1 ... 8 9 [10]
- Annonser -