En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Bradley Smoker  (läst 65406 gånger)

Tomas J

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 91
    • Visa profil
    • Smart Fritid
SV: Bradley Smoker
« Svar #40 skrivet: 2009-03-07 18:59 »
Har en digital 6 Bradley men är mycket missnöjd för termostaten varierar på ca 30 garder lite som den tycker själv. Jag rökte en liten skinka i 11 timmar för jag fick ej upp tempen på den men när jag kollade ugnstempen med ett par andra digitala termometrar så var ugnen 48 grader men var inställd på 70 grader. Man blir så trött på sånt här skit som man betalt nästan 7 tusen för.

Hej Smokie!
Hur har det gått?

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Bradley Smoker
« Svar #41 skrivet: 2009-03-07 22:06 »
Har ni fel på dessa välrenommerade rökar ?

Jag har sagt till er så skyll inte på mej.

/rolf
Matforum är bäst

Tomas J

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 91
    • Visa profil
    • Smart Fritid
SV: Bradley Smoker
« Svar #42 skrivet: 2009-03-07 22:34 »
Har ni fel på dessa välrenommerade rökar ?

Ja, tyvärr förekommer det precis som det inträffar att inya bilar, datorer, elektronik mm fallerar redan när det är nytt. Och jag tyckte det lät som ett komponentfel. Troligen sensorn till termostaten som inte fungerar korrekt. Och då Bradley är mån om sina kunder (och jag är mån om Bradley-användare i allmänhet)  vore det ju synd att en sån struntsak ska får grusa de förhoppningar Smokie förmodligen hade när  han/hon köpte röken. Särskilt som det troligen är mycket enkelt avhjälpt och hjälp finns att få, bara man frågar.

Jag har sagt till er så skyll inte på mej.
/rolf

Kanske har jag missat något, men vad är det du har sagt förutom att man absolut ska bannlysa alla sorter av pressat träspån, då det tex kan innehålla 0,01% gelatin, dvs långt mindre gelatin är det supertiips på hållbar tårtgrädde du just gav ;)

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Bradley Smoker
« Svar #43 skrivet: 2009-03-07 23:14 »
Det tråkiga är att denna röks termostat har haft detta problem känt sedan en längre tid. Men skit samma.

Jag får en känsla av att du inte diggar mina inlägg om din argentur på röken. Men tvärt om så har jag sagt till din fördel att om man köper dina rökpuckar till röken så är man säker på att inte få en produkt som inte är hälsofarlig allt enligt god sed och en förtröstan om att det du säger stämmer,jag har ingen orsak att misstro dej i denna sak. Därav min ståndpunkt.

Din affärsetik om att du är mån om dina kunder är något som tilltalar mej det är ju brukligt.

Thomas jag har ett tips till varandra. Jag tycker att snacket om vad som är bra med din rök och inte upphör jag är inte ute efter att ta tabbe på din affär. Dom som vill köpa din rök gör det och sen hoppas jag att dom är nöjda med produkten.

Jag tar tillbaks mitt inlägg ang din rök så hoppas jag att allt är OK  ;)

Jag vill ju att alla ska röka så mycket det bara går. :D

Jag skulle gärna se dej som en samarbetspartner.

/rolf
Matforum är bäst

Tomas J

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 91
    • Visa profil
    • Smart Fritid
SV: Bradley Smoker
« Svar #44 skrivet: 2009-03-08 00:11 »
Det tråkiga är att denna röks termostat har haft detta problem känt sedan en längre tid. Men skit samma.

Jag får en känsla av att du inte diggar mina inlägg om din argentur på röken. Men tvärt om så har jag sagt till din fördel att om man köper dina rökpuckar till röken så är man säker på att inte få en produkt som inte är hälsofarlig allt enligt god sed och en förtröstan om att det du säger stämmer,jag har ingen orsak att misstro dej i denna sak. Därav min ståndpunkt.

Din affärsetik om att du är mån om dina kunder är något som tilltalar mej det är ju brukligt.

Thomas jag har ett tips till varandra. Jag tycker att snacket om vad som är bra med din rök och inte upphör jag är inte ute efter att ta tabbe på din affär. Dom som vill köpa din rök gör det och sen hoppas jag att dom är nöjda med produkten.

Jag tar tillbaks mitt inlägg ang din rök så hoppas jag att allt är OK  ;)

Jag vill ju att alla ska röka så mycket det bara går. :D

Jag skulle gärna se dej som en samarbetspartner.

/rolf

Ska jag var helt uppriktig får jag faktiskt lite lustiga signaler av någon som kommer med uttryck som: jag har sagt till er så skyll inte på mig. Det kan ju vara bara jag, men för mig luktar inte det samarbete som du nu talar om :-\ Det känns mer som jante eller nåt sånt. Jag menar, jag har ju inte hört dig varna för att Bradley skulle vara skit, men av dina kommentarer verkar det ändå som att du tycker det. Och för att kunna bemöta det på ett meningsfullt sätt måste man ju tala om exakt vad man anser vara dåligt.

Kritik mot produkter ska fram i dagsljuset så man lösa problemen eller förklara dem och så att var och en kan bilda sig en egen uppfattning på goda grunder. Det är det enda rätta tycker jag.

Men det kan ju lätt bli lite grovhugget på forum där nyanser och glimten i ögat så att säga försvinner. Och jag hoppas att du håller med mig om att man bör vara öppen med sin kritik och inte ludda till den då det inte är konstruktivt. Bättre att föra diskussionen framåt och försöka påverka med ärliga medel.

För att återgå till för låg temperatur, så är min erfarenhet att det är något fel på Smokies rök om han efter 11 timmar inte får upp temperaturen. Och det bör åtgärdas.

För det andra är det ingen hemlighet att Bradleys rökskåp inte håller temperaturen fix på säg 2-3 grader, det kan snarare variera 10-20 i värsta fall -särskilt om skåpet står i drag (läs vind utomhus den kalla årstiden).  Men min erfarenhet säger mig också att resultatet även med en sådan fluktuation ger ett bra resultat som "alla" är nöjda med. Jag hade dock hellre sett att tempvariationen höll sig inom 5 grader när för att minska oron hos användaren. Men som med det mesta är det en kompromiss. Och i Bradleys fall är det min uppfattning att man valt denna lösning, som en tillräckligt bra, till ett lagom pris. Tyvärr så kostar ju proffsutrustning ofta mångfalt mer än de för konsumentbruk, och så är det för rökanläggningar också.

I USA finns det att köpa på eftermarknaden styrutrustning som arbetar på ett helt annat sätt och ger en mycket exakt temperatur. Har för mig att det kostar omkring 25% av vad ett komplett rökskåp kostar. Och det är säkert något Bradley räknat på, om det är rätt att lägga till det, eller låta de fåtal som önskar det själva lägga till det i efterhand. Den som vill veta mer får gärna sända ett PM till mig.

Tomas J

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 91
    • Visa profil
    • Smart Fritid
SV: Bradley Smoker
« Svar #45 skrivet: 2009-03-08 00:19 »
Förresten, glömde denna länk: http://www.youtube.com/watch?v=5kkW9XiBPq4

Principen för att tillverka briketter, ser lite kladdigt ut, men svårare än så är det inte. Fick mig att fundera på om man inte kunde göra briketter (obs för eldning, inte rökning)  8) av det hästarna lämnar efter sig. Det är ju mest torkat gräs, borde brinna bra i rätt form och när det är torkat!

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Bradley Smoker
« Svar #46 skrivet: 2009-03-08 00:33 »
Jag tycker inte att Bradely är vare sig det ena eller andra men en sak tycker jag och det är att den kostar för mycket pengar och gör saker som man kan få för en billigare peng. Och med lika bra resultat.

Det hela började med om att det finns pukar till den maskinen och flera andra som man inte kan rekomendera det var vad vi kom fram till vid vår träff. Sen har jag uttalat mej om att dessa puckar borde bannlysas och det står jag för.

"Skyll inte på mej" kan du inte använda som argument eftersom det blev fel och jag har tagit tillbaks det. Jag var lite för snabb. Och uttryckte mej fel OK.

Jag tycker givetvis öppen kritik ska råda men då tycker jag även att du ska kunna ta emot en ursäkt för det fel jag gjorde,och jag försöker inte att vara bäst på något område på matforum det är inte avsikten med att jag finns här.

Jag har inte mer att tillägga i denna Bradelysak mer utan hoppas att de ska gå bra för dej i din affär.

mvh rolf
Matforum är bäst

Tomas J

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 91
    • Visa profil
    • Smart Fritid
SV: Bradley Smoker
« Svar #47 skrivet: 2009-03-08 00:53 »
Din ursäkt är accepterad :) Och jag är fortfarande mycket nyfiken på var jag kan finna dessa briketter som är hälsofarliga. Kanske är de inte farliga? Eller så är de verkligen det och då ligger det ju i alla Bradleyanvändares intresse att informera om det. Skräp ska behandlas som skräp. Är det däremot ett fullgottt alternativ till Bradleys egna briketter ligger det ju också i Bradleyanvändarnas intresse. Men jag får luska vidare och se om jag kan få reda på mer.

Och att en automatiserad elrök inte passar alla är ju lika klart som att en elspis inte passar alla bättre än en vedspis. Det är helt enkelt olika saker och handlar om att välja det som är bäst för en själv i en given situation.

Jag tackar för lyckönskningarna och önskar dig goda rökresultat oavsett metod.

MVH. Tomas


Lasse

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 57
    • Visa profil
SV: Bradley Smoker
« Svar #48 skrivet: 2009-11-15 16:26 »
Har fundering på att köpa en Bradley. Någon som har erfarenhet av att röka skinka eller fläsk i Bradley - saltning, tider och sånt.

Tomas J

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 91
    • Visa profil
    • Smart Fritid
SV: Bradley Smoker
« Svar #49 skrivet: 2009-11-15 17:56 »
Har fundering på att köpa en Bradley. Någon som har erfarenhet av att röka skinka eller fläsk i Bradley - saltning, tider och sånt.

Här finns det en hel del om just det: http://forum.bradleysmoker.com/index.php?PHPSESSID=dfc6eba6b735eb5524c8b8e73aa4799f&action=search2

Inte just Bradley, men om att röka julskinka: http://matforum.nu/?topic=2271

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
SV: Bradley Smoker
« Svar #50 skrivet: 2009-11-21 16:40 »
Kommer med en länk till ett företag som säljer Bradley röken till ett mycket bra pris tycker jag. Kom med åsikter om ni hittar nåt att påpeka, funderar på att beställa en där. Fraktfritt dessutom :)

http://shop.textalk.se/se/artgrp.php?id=5581&grp=297818

MVH// Henrik
Carpe diem

Garpe

  • Gäst
SV: Bradley Smoker
« Svar #51 skrivet: 2011-07-20 19:23 »
Jag röker på gammalt vis tror jag. Byggde en eldstad i en slänt och murade röken 4 meter från den. Jag använder inte spån utan vedklabbar och då al som växer överallt i Sverige (nästan) där det är fuktigt. Jag undrar om det är någon som har erfarenhet av att röka med cypress (Chamaecyparis). Ni vet den man har i trädgården med stark doft och som liknar Thuja men är blå.

När ni röker fläskfilé så använd inte salt utan Vegeta (är ett kroatiskt örtsalt) så får ni mycket mer smak. Finns som regel på Coop och ICA. Ni kan oxå använda svartpeppar eller vitlök precis som man gör med makrill för att få fram andra smaker.

Rikard Ågren

  • Gäst
SV: Bradley Smoker
« Svar #52 skrivet: 2011-09-18 21:16 »
Det går utmärkt att göra en mer provisorisk rökkåta med några störar ca 3,5 meter långa och perssenning som väggar. Ha den öppen överst och häng köttet där, elda med rå björk. Kostar nästan gratis

smahl

  • Gäst
SV: Bradley Smoker
« Svar #53 skrivet: 2013-11-14 10:12 »
Hej!
Funkade det att såga al trä puckar

Tommie Linder

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
SV: Bradley Smoker
« Svar #54 skrivet: 2016-02-12 19:46 »
Hej.
Tänkte fortsätta på denna tråd.
Har just köpt en bradley digital 4 rack. Läste tidigare i tråden att skåpet inte gick upp i temp. Problemet med min är att den går upp i temp. Ligger ca 25 grader för högt mot skåpets egna digitala temp.
Samt när jag väljer celsius istället för farenheit så funkar det, men när jag ska ställa in tempen så hoppar den tillbaka till farrnheit igen så jag kan bara ställa in farrnheit.  Sen måste jag välja celsius igen för att se vad det blir för temp.

Ett vanligt "fel" eller reklamera?
Vad tror ni.

Tack för ett intressant forum förövrigt.
Tommie

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 458
    • Visa profil
SV: Bradley Smoker
« Svar #55 skrivet: 2016-02-13 16:06 »
Med så stor skillnaden på inställd och verklig värme samt problemet med menyerna ska du nog iallafall höra av dig till den som sålt den och fråga om den inte ska vara bättre.

nissenhj

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 2
    • Visa profil
SV: Bradley Smoker
« Svar #56 skrivet: 2016-02-21 22:39 »
Köp den enkla Bradley och styr med denna styrenhet, Du kommer att bli nöjd med resultatet och den sköter sig helt själv!
http://www.auberins.com/index.php?main_page=product_info&cPath=14_28&products_id=380

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4460
    • Visa profil
SV: Bradley Smoker
« Svar #57 skrivet: 2016-04-01 07:36 »
Min man har (lite OT) hittat ett nytt användningsområde för vår Bradley. Han gör sitt eget snus o får inte vara i köket o ha snuset i ugnen. Lådorna går bara in en o en i den lilla bordsugnen han har i snickarboa, den är dessutom inte tillförlitlig med temperaturen. Nu är allt frid o fröjd; han proppar Bradleyn full o kör sin stinkande sörja utomhus på förhållandevis kort tid ;D

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -