En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Bygga egen rök  (läst 33916 gånger)

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 454
    • Visa profil
SV: Bygga egen rök
« Svar #20 skrivet: 2015-05-10 07:51 »
Har du provat vad du får för temperatur ännu?

Ebhen

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 11
    • Visa profil
SV: Bygga egen rök
« Svar #21 skrivet: 2015-05-10 22:04 »
När jag proveldade så kom den nätt och jämnt upp i 70 grader med det röret så det är väl helt okej tycker jag för varmrökning. Kallrökning blir det värre med gissar jag.

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 454
    • Visa profil
SV: Bygga egen rök
« Svar #22 skrivet: 2015-05-11 08:10 »
Det är nog inget problem att kallröka, bara att se till att generera rök utan öppen låga. Röret är exponerat (ofta gräver man i stället ned röret), så vintertid så kan röken kylas endel innan den når boxen

Ebhen

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 11
    • Visa profil
SV: Bygga egen rök
« Svar #23 skrivet: 2015-05-11 14:54 »
Det kan nog förhoppningsvis funka efter lite träning. ;) Det knepiga är ju att elda på rätt sätt. Jag har en säck rökspån med som jag tänkte ha och testa kallrökning med.

Jag har ett järnrör med som jag av en slump hittade ute i skogen bakom huset. Ungefär samma längd som stupröret jag använt hittills. Den lär nog kunna hålla värmen bättre, men ska göra lite experiment och se om det är nån skillnad. :)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4449
    • Visa profil
SV: Bygga egen rök
« Svar #24 skrivet: 2015-05-12 07:07 »
Var tog dom gamla röklabyrinterna vägen? Det hade väl varit något för dig om du vill kallröka.

spenaten

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 25
    • Visa profil
SV: Bygga egen rök
« Svar #25 skrivet: 2015-06-30 19:24 »
Själv använder jag en brulee brännare för att tända spånet inför kallrökning, då behövs ingen värmekälla utan det sköter sig själv.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4449
    • Visa profil
SV: Bygga egen rök
« Svar #26 skrivet: 2015-07-01 07:01 »
Vad lägger du spånen i, och var lägger du dom?

spenaten

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 25
    • Visa profil
SV: Bygga egen rök
« Svar #27 skrivet: 2015-07-01 09:46 »
Lägger spånet i en ugnsplåt, plåten lägger jag längst ner i röken. se bif bild

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -