En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Soltorkade tomater  (läst 4318 gånger)

jempa39

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 13
    • Visa profil
Soltorkade tomater
« skrivet: 2010-01-20 09:29 »
Hej!

Jag tänkte höra om någon sitter inne på recept för soltorkade tomater i olja med kryddor etc. För övrigt är det löjligt dyrt att både handla dessa på lösvikt och på burk. No more Ridderheims...upp med era recept!  ;)
I Brist på bröd får man äta limpa.

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Soltorkade tomater
« Svar #1 skrivet: 2010-01-20 16:31 »
Det beror på vad du är ute efter. Grunden är att de ska täckas med olja. Om du vill ha mild raps, mild oliv eller kradftig oliv beror på användning och smak. Örter för smak och jag tycker att detta är ett av de tillfällen när det passar jättebra med torkade. Ta vad du själv gillar. Ett par hela klyftor vitlök är gott. Man kan ha i vinäger men då smalnar man av användningsområdet något.
Video meliora proboque deteriora sequor

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1437
    • Visa profil
SV: Soltorkade tomater
« Svar #2 skrivet: 2010-01-20 16:53 »
Jag tycker att basilika går bra ihop med tomater, så det hade jag provat som örtkrydda. Och vitlök naturligtvis, som Mickan redan har skrivit..

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Soltorkade tomater
« Svar #3 skrivet: 2010-01-20 17:28 »
om man förväller en hel vitlök o sedan skalar klyftorna (lättare så) o lägger in tillsammans med tomaterna o använder en kallpressad rapsolja, massor av örter få man en fin inläggning där man kan njuta av både goda tomater o marinerade vitlöksklyftor. Lite citronzest är inte heller fel att ha i...
man kan prova allt -minst en gång!!;)

jempa39

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 13
    • Visa profil
SV: Soltorkade tomater
« Svar #4 skrivet: 2010-01-20 20:03 »
Hur är det med tomaterna, ska inte dom också förvällas innan man gör själva inläggningen?
I Brist på bröd får man äta limpa.

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Soltorkade tomater
« Svar #5 skrivet: 2010-01-20 20:17 »
Beror faktskt på hur torra de är tycker jag... men är de riktigt torra lhäller jag kokande vatten över dem o låter det stå 10-15 minuter ...

men det är inte alltid det behövs...
man kan prova allt -minst en gång!!;)

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 455
    • Visa profil
SV: Soltorkade tomater
« Svar #6 skrivet: 2014-10-28 16:18 »
Det beror på vad du är ute efter. Grunden är att de ska täckas med olja. Om du vill ha mild raps, mild oliv eller kradftig oliv beror på användning och smak. Örter för smak och jag tycker att detta är ett av de tillfällen när det passar jättebra med torkade. Ta vad du själv gillar. Ett par hela klyftor vitlök är gott. Man kan ha i vinäger men då smalnar man av användningsområdet något.

Men man ökar kanske livslängden

ucanr.edu/sites/fresnonutrition/files/14349.pd

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -