En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Dödsosten!  (läst 2807 gånger)

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
Dödsosten!
« skrivet: 2007-08-21 17:49 »
Potentiellt dödlig gorgonzola kan eventuellt finnas i svenska affärer (mycket om och men där).
Aftonbladet gör som sin vana trogen och hittar på ett nytt kvällstidningsuttryck: DÖDSOSTEN!

Mer information finns på: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article599622.ab
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Dödsosten!
« Svar #1 skrivet: 2007-08-21 18:04 »
"Det var tidigare i juli som det norska Mattilsynet upptäckte höga halter av den potentiellt dödliga bakterien listeria monocytogenes "

http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=10435&epslanguage=SV
"Den växer också bra i vakuumförpackningar."

Vad tycker du om denna Agneta? ;)
Den som inte frågar får inga svar.

mums

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 122
    • Visa profil
SV: Dödsosten!
« Svar #2 skrivet: 2007-08-21 19:42 »
Det var ingen rolig läsning. Jag som avgudar ädelost. Och hur skall man klara sig utan grönsaker och allt annat som inte före förtäring upphettats till minst 70 grader.
Man har ju hört att man skall akta sig för baguetter, är det samma bakterie som är orsak till det?

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4468
    • Visa profil
SV: Dödsosten!
« Svar #3 skrivet: 2007-08-22 07:07 »
Jaså du Andreas,du förväntar dig att jag ska gå till anfall bara jag läser order bakterier ;D

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Dödsosten!
« Svar #4 skrivet: 2007-08-22 07:56 »
Men detta var ju inte vilken liten bakterie som helst utan en som växer bra i vakuumförpackningar. :)

Mums: akta sig för baugetter? Det har jag aldrig hört, på vilket sätt akta sig?
Den som inte frågar får inga svar.

mums

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 122
    • Visa profil
SV: Dödsosten!
« Svar #5 skrivet: 2007-08-22 18:07 »
Men detta var ju inte vilken liten bakterie som helst utan en som växer bra i vakuumförpackningar. :)

Mums: akta sig för baugetter? Det har jag aldrig hört, på vilket sätt akta sig?

De där färdiga som ligger i butikdisken, insvepta cellufan och väntar på en hungrig spekulant. Jag blev faktiskt magsjuk efter att jag ätit en sån, om det var den och inte nåt annat kan jag förståss inte gå ed på. Jag har läst att myndigheterna gjort stickprov på baguetter och funnit merparten av dem som otjänlig föda.
Men det är kanske inte samma bakterie.
« Senast ändrad: 2007-08-22 21:41 av mums »

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1440
    • Visa profil
SV: Dödsosten!
« Svar #6 skrivet: 2007-08-22 21:43 »
Mums, du menar väl baguetter med fyllning?  För det kan väl inte vara själva brödet som är en bakteriehärd?

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -